Τελευταία και καταϊδρωμένη Ελλάδα στην χρήση ίντερνετ.

Τελευταία και καταϊδρωμένη Ελλάδα στην χρήση ίντερνετ

Θα μου πείτε πως με όλα τα δεινά που περνάει η χώρα μας,  ήταν επόμενο να κατέχουμε την τελευταία θέση πανηγυρικά.  Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί ο παράγοντας οικονομία στην Ελλάδα είναι κάτι που ορίζει τις ζωές μας και δεν μας αφήνει να πάρουμε ανάσα.

Συνεχίζεται η υστέρηση της χώρας μας στην ευρυζωνικότητα. Μελέτη του ΟΟΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα προτελευταία ανάμεσα σε 36 χώρες στην ευρυζωνικότητα μέσω κινητού, ενώ σε ό,τι αφορά τις εξελιγμένες ευρυζωνικές συνδέσεις οπτικής ίνας, η χώρα είναι ο απόλυτος ουραγός.

Mπορεί οι ειδήσεις για τεχνολογία να ενδιαφέρουν πολλούς έλληνες η χρήση του ιντερνετ όμως είναι σε χαμηλούς ρυθμούς

Στον μόνο δείκτη που η Ελλάδα εμφανίζεται σε καλή θέση σε σχέση με τους εταίρους της στον ΟΟΣΑ, είναι στη διείσδυση των συμβατικών ευρυζωνικών συνδέσεων (χαλκού) όπου πλέον κατατάσσεται στη 17η θέση. Στη συγκεκριμένη αξιολόγηση περιλαμβάνονται και τα δύο υποψήφια μέλη της ζώνης του ΟΟΣΑ, η Κολομβία και η Λετονία.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στις 19 Φεβρουαρίου 2016. Τα στοιχεία ωστόσο αναφέρονται στο τέλος Ιουνίου 2015. Με βάση τα στοιχεία, η Ελλάδα διέθετε τον περασμένο Ιούνιο 3,3 εκατ. συνδέσεις σταθερού δικτύου και 4,8 εκατ. συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Με βάση αυτές τις επιδόσεις, η διείσδυση στον πληθυσμό της χώρας συνδέσεων σταθερής ανέρχεται στο 30% του πληθυσμού και των συνδέσεων κινητής πλησιάζει στο 44%. Η πρώτη επίδοση κατατάσσει την Ελλάδα στη 17η θέση και η δεύτερη στην 35η θέση. Μόνο η Ουγγαρία έχει αναλογικά λιγότερες ευρυζωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας απ’ ό,τι η Ελλάδα.Τελευταία και καταϊδρωμένη Ελλάδα στην χρήση ίντερνετ

Ακόμη και χώρες όπως η Κολομβία διαθέτουν υψηλότερη διείσδυση ευρυζωνικών συνδέσεων κινητής σε σχέση με τη χώρα μας. Αντίθετα, οι ευρυζωνικές συνδέσεις σταθερού δικτύου στη χώρα αυτή της Ν. Αμερικής αντιστοιχούν μόλις στο 11% του πληθυσμού.

Η Ελλάδα ακόμη υστερεί στις οπτικές ίνες, δηλαδή στις ευρυζωνικές συνδέσεις με υπερυψηλές ταχύτητες. Η χώρα κατατάσσεται 36η στη ζώνη του ΟΟΣΑ, καθώς οι συνδέσεις μέσω οπτικής ίνας δεν ξεπερνούν τις μερικές χιλιάδες.

Σε αντίστοιχη κατάσταση με την Ελλάδα βρίσκονται ακόμη και ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως το Ισραήλ και η Βρετανία. Μόνον οι ασιατικές χώρες εμφανίζουν υψηλά ποσοστά διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω οπτικής ίνας. Στην Ιαπωνία το 72% των ευρυζωνικών συνδέσεων βασίζεται σε οπτική ίνα και στην Κορέα το 69%.

Τρίτη στη ζώνη του ΟΟΣΑ κατατάσσεται η Σουηδία (48%), ενώ σχετικά υψηλά κατατάσσεται η Πορτογαλία (24%). Αντίθετα, χαμηλά κατατάσσεται η Γερμανία, όπου το 1% των συνδέσεων βασίζεται σε οπτικές ίνες. Πάντως, οι χώρες κινούνται στον αστερισμό των οπτικών ινών, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο μέσο, το όριο που τίθεται στη μετάδοση δεδομένων είναι η ταχύτητα του φωτός.

Συνολικά το 5% του πληθυσμού της ζώνης του ΟΟΣΑ έχει πρόσβαση στο Internet μέσω οπτικής ίνας, και στην πράξη, ένας στους πέντε που έχει πρόσβαση στο Internet, αξιοποιεί την τεχνολογία της οπτικής ίνας.

Για να περάσουμε λίγο στα ευχάριστα και να αφήσουμε τα δυσάρεστα πίσω μας. Η Microsoft δημιούργησε νέα υπηρεσία που προειδοποιεί τους χρήστες των λειτουργικών για επιθέσεις από χάκερς

Στην ανακοίνωση της νέας της υπηρεσίας μέσω της οποίας θα προειδοποιεί τους χρήστες των λειτουργικών της συστημάτων ότι δέχθηκαν επίθεση, προέβη πρόσφατα η Microsoft.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών, έφτιαξε υπηρεσία παρακολούθησης των windows και πλέον μπορεί να στέλνει μηνύματα σε χρήστες που η νέα υπηρεσία θεωρεί ότι έχουν δεχτεί κυβερνοεπίθεση από χάκερς.

Η απόφαση αυτή της Microsoft έρχεται μετά την αποτυχία της εταιρείας να ειδοποιήσει 1.000 χρήστες του Hotmail ότι είχαν πέσει θύματα των κινεζικών αρχών.

Στην ίδια πρωτοβουλία έχουν προβεί και άλλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google, το Facebook, το Yahoo και το Twitter. Η Microsoft στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η αλλαγή αυτή στην πολιτική της σχεδιάστηκε ώστε να βοηθά τους χρήστες να προστατεύουν τα δεδομένα τους.

«Πλέον θα ενημερώνουμε τους πελάτες μας εάν πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός τους έχει παραβιαστεί από ένα άτομο ή ομάδα που εργάζεται για λογαριασμό κάποιας κυβέρνησης», δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ο Σκοτ Τσάρνι, εταιρικός αντιπρόεδρος του τμήματος Trustworthy Computing της Microsoft. «Παίρνουμε αυτό το επιπλέον βήμα ώστε να σας ενημερώνουμε εάν προκύπτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχετε πέσει θύματα κάποιου “κυβερνητικού χάκερ», επειδή είναι πιθανό η εκάστοτε επίθεση να είναι πιο περίπλοκη από αυτή ενός συνηθισμένου επιτιθέμενου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *