Οι Πόρτες Πυρασφάλειας για τα σπίτια και τι πρέπει να ξέρετε

portes pirimaxes gia spitia

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις πόρτες πυρασφάλειας στα σπίτια

Η πυρασφάλεια είναι κάτι που συνήθως δεν μας απασχολεί και πολύ. Οι περισσότεροι μάλιστα, ακούγοντας τον όρο πυρασφάλεια το πρώτο ή ίσως και το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφάλειες κατοικίας που πουλάνε. Πολλοί πιστεύουμε ότι η φωτιά είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί στο δικό μας σπίτι γιατί είμαστε πολύ προσεχτικοί και γιατί λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική.

Μία πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί για πάρα πολλούς λόγους και είναι σχεδόν τελείως αδύνατον όχι μόνο να τους προβλέψει κανείς όλους, αλλά και να προετοιμαστεί γι’ αυτούς ή έστω για τους περισσότερους. Όσον αφορά τις κατοικίες, η κύρια εστία πυρκαγιών είναι φυσικά η κουζίνα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκδηλωθεί κι αλλού μία φωτιά. Η πυρασφάλεια λοιπόν, είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας. Θα πρέπει να σταματήσουμε να τη συσχετίζουμε με αποζημιώσεις και με ασφαλιστικές εταιρείες και να αρχίσουμε να τη συσχετίζουμε με μέτρα που μπορεί να σώσουν τη ζωή μας και της οικογένειας μας αν ποτέ συμβεί μία πυρκαγιά στο σπίτι μας.Μια τετοια εταιρία πυρασφάλειας http://www.cancelletto.gr/proionta/pirasfaleia/portes-pirasfaleias την οποία μπορείτε να εμπιστευτείτε είναι η Cancelletto είδικη σε εγκαταστάσεις πυρίμαχων πορτών σε σπίτια.

Αν λοιπόν μένετε σε σπίτι με πολλούς ορόφους, ένα από τα καλύτερα μέτρα προστασίας από την φωτιά είναι οι πόρτες πυρασφάλειας.

Τι είναι οι πόρτες πυρασφάλειας;

Οι πόρτες πυρασφάλειας είναι ειδικά κατασκευασμένες πόρτες οι οποίες χάρη στα ειδικά υλικά και τη κατασκευή τους, αντέχουν σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και δεν επιτρέπουν στον καπνό να περάσει από αυτές όταν είναι κλειστές. Στην ουσία ο σκοπός τους δεν είναι να σταματήσουν μία φωτιά, αλλά να καθυστερήσουν σημαντικά την εξάπλωση της μέχρι να έρθει η πυροσβεστική και να σώσει τους κατοίκους. Με άλλα λόγια, στην ουσία οι πόρτες πυρασφάλεια ασφαλίζουν συγκεκριμένους χώρους και περιορίζουν τις πυρκαγιές.

portes pirimaxes gia spitia

Γιατί είναι απαραίτητες σε ένα πολυώροφο σπίτι;

Τα πολυώροφα σπίτια είναι χωρισμένα σε «τομείς»: κάθε όροφος είναι στην ουσία ένας διαφορετικός τομέας τους. Τοποθετώντας λοιπόν μία πόρτα πυρασφάλειας ανάμεσα στους ορόφους θα μπορέσετε να περιορίσετε τη φωτιά στον έναν όροφο και να μετατρέψετε τον άλλο ή τους άλλους σε ασφαλείας ζώνες στις οποίες θα μπορείτε να περιμένετε την πυροσβεστική. Επιπλέον, αν η φωτιά ξεσπάσει σε κάποιον όροφο χωρίς εξώπορτα, θα καταφέρετε να εξασφαλίσετε την ασφαλή διαφυγή όσων είναι μέσα στο σπίτι. Με άλλα λόγια, μία πόρτα πυρασφάλειας μπορεί να σας σώσει τη ζωή στην περίπτωση μίας μεγάλης πυρκαγιάς. Επισης αν έχετε παιδιά σε ένα τέτοιο σπίτι έχουμε μαζέψει 10 συμβουλές πυρασφάλειας που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν για να είναι ενημερωμένα και ασφαλή.

Αυτό σημαίνει ότι τα άλλα σπίτια δεν χρειάζονται πόρτες πυρασφάλειας;

Φυσικά και όχι, απλά είναι πιο εύκολο να τοποθετηθεί μία πόρτα ανάμεσα σε δύο ορόφους απ’ ότι ανάμεσα σε δύο δωμάτια. Επιπλέον, τα διαμερίσματα συνήθως έχουν και άλλες διόδους διαφυγής και είναι γενικά εύκολο να βγει κάποιος έξω αν καταλάβει ότι έχει ξεσπάσει μία φωτιά. Εννοείται πως μια πόρτα πυρασφάλειας που να χωρίζει τη κουζίνα ή τη σαλοκουζίνα από το υπόλοιπο σπίτι, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη. Στις οικοδομές και στα διαμερίσματα η πυρασφάλεια συνήθως επικεντρώνεται σε φωτιές που ξεσπούν έξω από το σπίτι, όπως ας πούμε στο γκαράζ ή σε κάποιο άλλο διαμέρισμα.

Οι πόρτες πυρασφαλείας δεν θα μειώσουν την αισθητική του χώρου;

Μπορεί οι πόρτες πυρασφάλειας να κατασκευάζονται με κύριο γνώμονα τη χρηστικότητα τους και την πυροπροστασία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι δημιουργοί τους δεν λαμβάνουν υπόψη και την εμφάνιση τους. Βγαίνουν σε πάρα πολλά σχέδια και χρώματα, οπότε αν επισκεφθείτε μία καλή επιχείρηση του χώρου, σίγουρα θα βρείτε μία που να ταιριάζει στο γούστο σας και στο ντεκόρ του σπιτιού σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *