Egnatia Press
Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πριμ στις τράπεζες που θα τρέξουν πιο γρήγορα τα εγγυημένα δάνεια

Άδωνις Γεωργιάδης: Πριμ στις τράπεζες που θα τρέξουν πιο γρήγορα τα εγγυημένα δάνεια

Ενδεχόμενη κωλυσιεργία από πλευράς των τραπεζών, στην υλοποίηση του προγράμματος ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω των εγγυήσεων που θα λάβουν από το Ταμείο Εγγυοδοσίας, θα σημάνει και επιπτώσεις στη συμμετοχή τους σε αυτό, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως είπε το Παρατηρητήριο Ρευστότητας που δημιουργήθηκε, θα παρακολουθήσει τις πρώτες 30 ημέρες του προγράμματος που ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί και διαφορετική μεταχείριση των τραπεζών, ανάλογα με τον τρόπο που «προχωρούν» το πρόγραμμα.

«Το παρατηρητήριο έγινε ακριβώς για να βλέπουμε που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνουμε, γιατί νομοθετικά δεν μπορείς να παρέμβεις στις τράπεζες.

Αλλά θα παρακολουθήσουμε τις πρώτες 30 μέρες πώς δίνουν τα χρήματα οι τράπεζες.

Αν μετά τις 30 μέρες δούμε ότι υπάρχουν τράπεζες που τρέχουν, κι άλλες που μένουν πίσω, τότε θα επιβραβεύσουμε τις πρώτες με ανακατονομή των πόρων και θα τιμωρήσουμε τις δεύτερες αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ας χάσουν λεφτά.

Εμείς αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα φτιάχνουμε για να πάνε τα χρήματα στις επιχειρήσεις για να ζήσουν.

Αυτή είναι η πολιτική μας απόφαση.Και θα είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτό», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: Άδωνις Γεωργιάδης: Πριμ στις τράπεζες που θα τρέξουν πιο γρήγορα τα εγγυημένα δάνεια

Σχετικά Άρθρα

ΒΟΜΒΑ! Ο Κοτζιάς αποκάλυψε τι πρότεινε ο Σημίτης στον ΟΗΕ για το όνομα «Μακεδονία»

Egnatiapress

Spiegel: Τι «έδωσε» στην Palantir η Ελληνική κυβέρνηση – Ο ρόλος της CIA

Egnatiapress

Πώς ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού σε Ευρώπη και Ασία – 44,22% για τη ΝΔ, 18,47% για τον ΣΥΡΙΖΑ

giannis

Σπήλιος Λιβανός: To παρασκήνιο της καρατόμησής του – Τι λένε τα κόμματα -Βίντεο

Egnatiapress

Δ. Κουτσούμπας: Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών, καμία νέα αύξηση τιμών, δωρεάν φάρμακο για τον λαό

thodoris

O Tσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Egnatiapress