Egnatia Press
Κόσμος

Γαλλική κυβέρνηση προς Γάλλους: Μην πάτε διακοπές στο εξωτερικό – Μείνετε σπίτι!

Γαλλική κυβέρνηση προς Γάλλους: Μην πάτε διακοπές στο εξωτερικό – Μείνετε σπίτι!

«Μείνετε σπίτι». Αυτό είναι το μήνυμα της γαλλικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της χώρας λόγω του κορωνοϊού.

Το Παρίσι δεν επιθυμεί να ταξιδέψουν οι πολίτες στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι και συνιστά να κάνουν τις διακοπές τους στη Γαλλία, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Περιβάλλοντος Ελιζαμπέτ Μπορν.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι είναι απίθανο να μπορέσουν οι συμπατριώτες του να κάνουν διακοπές σε μακρινούς προορισμούς φέτος και ότι ακόμη και τα ταξίδια εντός της Ευρώπης θα πρέπει να είναι περιορισμένα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η Μπορν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, είπε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα χαλαρώσει το μέτρο για τις εγχώριες μετακινήσεις.

Σήμερα οι Γάλλοι επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση έως 100 χιλιομέτρων από το σπίτι τους.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι τα πάρκα στο Παρίσι θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά, επειδή η πρωτεύουσας παραμένει στην «κόκκινη ζώνη» της πανδημίας.

Πηγή: Γαλλική κυβέρνηση προς Γάλλους: Μην πάτε διακοπές στο εξωτερικό – Μείνετε σπίτι!

Σχετικά Άρθρα

Ερντογάν: “Ελλάδα και Κύπρος προκαλούν” – Τι είπαν Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Egnatiapress

Φινλανδία στο ΝΑΤΟ: Έτοιμη τις επόμενες μέρες η υποψηφιότητα για την ένταξη

Egnatiapress

Εύξεινος Πόντος: Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν βομβαρδιστικά των ΗΠΑ

Egnatiapress

Πρίγκιπας Άντριου: Το σεξ μαζί του ήταν το πιο βασανιστικά αργό 10λεπτο της ζωής μου, λέει «θύμα» του Έπσταϊν

Egnatiapress

Γαλλικές εκλογές: Άγγιξε το 70% η αποχή! – «Ήττα για το κόμμα του Ε.Μακρόν» λέει ο Γάλλος ΥΠΕΣ

Egnatiapress

Τι κρύβει το Αζοφστάλ; Η Ρωσία είναι η πιο άμεση απειλή για την παγκόσμια τάξη!

Egnatiapress