Egnatia Press
Οικονομία

Για απάτη κατηγορείται η νεότερη δισεκατομμυριούχος του Forbes

Για απάτη κατηγορείται η νεότερη δισεκατομμυριούχος του Forbes

Αντιμέτωπη με ποινική έρευνα είναι η Kylie Jenner, που το 2019 ανακηρύχθηκε μετ’ επαίνων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως η νεότερη δισεκατομμυριούχος από το περιοδικό Forbes, καθώς κατηγορείται ότι παρουσίασε ψευδή (και φουσκωμένα) οικονομικά στοιχεία για την εταιρεία της. Αυτό αποκάλυψε κορυφαίος δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα οικονομικής απάτης, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Την Παρασκευή μάλιστα, η επιχειρηματίας που πλούτισε με την εταιρεία καλλυντικών που δημιούργησε είδε το όνομά της να αφαιρείται από τη λίστα Δισεκατομμυριούχων του Forbes, αφού οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δείχνουν ότι ενδέχεται να υπερέβαλε για την επιτυχία της εταιρείας της.

Το θέμα έχει ως επίκεντρο μια μια συμφωνία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Kylie Cosmetics, στο πλαίσιο της οποίας η Kylie πούλησε μερίδιο 51% στην εταιρεία καλλυντικών Coty για 600 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο.

Εκείνη την εποχή, η Wall Street υποψιάστηκε ότι η Coty μπορεί να έχει πληρώσει υπερβολικά πολύ για το μερίδιο πλειοψηφίας. Οι ανησυχίες τροφοδοτήθηκαν από νέες χρηματοοικονομικές γνωστοποιήσεις που έγιναν από την εισηγμένη εταιρεία, η οποία αποκάλυψε ότι τα κέρδη για την Kylie Cosmetics ήταν πολύ χαμηλότερα από ό, τι είχε ισχυριστεί η Kylie.

Στην προσπάθεια ένα μέλος της να μπει στο Forbes, η οικογένεια Jenner είχε πει στο περιοδικό ότι η Kylie Cosmetics ότι είχε έσοδα 360 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2018.

Ωστόσο, τα έγγραφα της Coty στην ΕΚ αποκάλυψαν ότι τα έσοδα ήταν περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια.

Σε συνέντευξή του στο DailyMail.com, ο δικηγόρος Jan Handzlik, που θήτευσε επί 5 χρόνια ως ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Λος Άντζελες και τώρα είναι συνήγορος υπεράσπισης διασημοτήτων και μεγάλων εταιρειών για υποθέσεις οικονομικής απάτης, αναφέρει ότι αυτές οι «υπερβολές» μπορεί να οδηγήσουν την Jenner σε νομικές περιπέτειες, και στη χειρότερη περίπτωση ακόμα και στη φυλακή, αν διαταχθεί επίσημη έρευνα της ΕΚ και του υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς το θέμα θα λάβει και μεγάλη δημοσιότητα.

Το Forbes φιλοξένησε την Kylie στο εξώφυλλό του για τις γυναίκες δισεκατομμυριούχους το 2018, την ανακήρυξε ως τη νεότερη δισεκατομμυριούχο το 2019 και ξανά το 2020.

«Αν το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίσει να μετατρέψει την υπόθεση σε ποινική κι αν υπάρξει καταδίκη, τότε μπορεί να υπάρξει και ποινή φυλάκισης για αυτούς που θα κριθούν υπεύθυνοι», αναφέρει ο Handzlik.

Πηγή: Για απάτη κατηγορείται η νεότερη δισεκατομμυριούχος του Forbes

Σχετικά Άρθρα

Πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου ζητούν η Ελλάδα και άλλες 14 χώρες της ΕΕ

nikos521964

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη κυκλοφορίας: Πότε είναι η πληρωμή για το 2021

Egnatiapress

Νίκος Κωνσταντινίδης (“ΑΝΑΔΟΜΩ”): “Ψάχνουμε για εργατικά χέρια, δεν υπάρχουν…”

nikos521964

Συντάξεις Μαΐου 2023: Πότε θα γίνει η πληρωμή στους δικαιούχους

ioannis

Αναβάλλεται η Πανελλήνια έκθεση για την γεωργία και την κτηνοτροφία AgroThessaly

nikos521964

«Στα ύψη» τα φοιτητικά ενοίκια φέτος: Οι τιμές ανά περιοχή

Egnatiapress