Egnatia Press
Κόσμος

Θα αντικαταστήσει τα επαγγελματικά ταξίδια με τηλεδιάσκεψη η πανδημία;

Θα αντικαταστήσει τα επαγγελματικά ταξίδια με τηλεδιάσκεψη η πανδημία;

Μετά το χτύπημα της πανδημίας, οι επιχειρήσεις, ξεκινώντας από αυτές στην Κίνα, ζήτησαν από το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι για να μειώσει τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.

Η απαγόρευση των ταξιδιών είναι γεγονός, αλλά οι επικοινωνίες πρέπει να συνεχίσουν.

Σύμφωνα με την Preeti Wadhwani, Διευθύντρια Έρευνας στο Global Market Insights (GMI), η αυξημένη διείσδυση στο Διαδίκτυο έχει οδηγήσει σε πολλές νέες και περισσότερες πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης, όπως αναφέρει το Asiaone.

Πολλές εταιρείες ανέπτυξαν εργαλεία παρακολούθησης ποιότητας σε πραγματικό χρόνο, όπως το HipChat, το Google Hangouts και το Skype, για πολλούς προμηθευτές και σύνθετα περιβάλλοντα βίντεο για τη βελτίωση των προβλημάτων δικτύωσης και ποιότητας.

Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους και τους πελάτες. Ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις από μόνες τους δεν επαρκούν, υπάρχουν λύσεις, καθώς οι προμηθευτές έχουν αναπτύξει εργαλεία που μπορούν να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

«Σκεφτείτε το: ασχολούμαστε με ένα τετραπλάσιο εργατικό δυναμικό», δήλωσε η Aruna Ravichandran, VP Marketing, Cisco Collaboration.

«Τέσσερις γενιές, που η καθεμία έχει διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες επικοινωνίας. Χρειάζεστε μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο να επικοινωνεί με τον τρόπο που θέλει. Αυτόν που ανταποκρίνεται σε κάθε γενιά».

Ο Sami Ammous, Αντιπρόεδρος της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού στην Avaya, δήλωσε ότι το 2003, όταν το SARS εμφανίστηκε, η τηλεδιάσκεψη απαιτούσε τη χρήση ειδικών δωματίων και εγκαταστάσεων. Τώρα σχεδόν όλοι έχουν πρόσβαση σε βιντεοδιάσκεψη μέσα από το smartphone ή το tablet τους.

«Είμαστε πολύ πιο άνετοι με την τεχνολογία, είναι ευκολότερη και φθηνότερη στη χρήση, και υπάρχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως η εγγραφή συνεδρίας και η κοινή χρήση εγγράφων, η οποία έχει αυξήσει τα οφέλη της τηλεδιάσκεψης», πρόσθεσε.

Ο Τσάρλι Τσαν, επικεφαλής του Enterprise Business Group, StarHub δήλωσε ότι η StarHub λαμβάνει αυξανόμενα αιτήματα πελατών για εργαλεία συνεργασίας (διαδικτυακή διάσκεψη και βιντεοδιάσκεψη) και υπηρεσίες που επιτρέπουν τις σταθερές φωνητικές επικοινωνίες για τους υπαλλήλους τους. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να επικοινωνούν με τον αριθμό σταθερής γραμμής τους, ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης δεν θα αντικαταστήσουν πλήρως τα επαγγελματικά ταξίδια καθώς εξακολουθεί να υπάρχει η απαίτηση για διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο για το κλείσιμο συμφωνιών.

Οι συμβουλές για τα ταξίδια αλλάζουν, αλλά μπορούν να αντικαταστήσουν την προσωπική επαφή;

«Αν και η βιντεοδιάσκεψη δεν μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς την προσωπική συνάντηση, είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή», δήλωσε ο Bryan Lee, το Video Conferencing Category & Business Manager της Logitech για τη Νοτιοανατολική Ασία «Επιπλέον, υπάρχουν πλεονεκτήματα παραγωγικότητας και εξοικονόμησης κόστους που πρέπει να ληφθούν υπόψη», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η κατανόηση των πραγματικών επιχειρηματικών αναγκών είναι κάτι που συχνά παραβλέπεται, δήλωσε ο Samir Sayed, Διευθύνων Σύμβουλος, ASEAN & Korea στην Poly. Προειδοποίησε ότι πάρα πολλοί οργανισμοί προσπαθούν απλώς να ρίξουν χρήματα σε λύσεις τηλεδιάσκεψης, χωρίς να αφιερώσουν χρόνο για να καταλάβουν τις πραγματικές ανάγκες της εταιρείας τους.

Αν και η τηλεδιάσκεψη έχει πολλά οφέλη για την επικοινωνία των επιχειρήσεων, δεν αντικαθιστά πλήρως τα ταξίδια, προειδοποίησε η Preeti Wadhwani.

Στα μειονεκτήματα, οι κακές συνδέσεις, οι αποτυχημένες κλήσεις και οι καθυστερήσεις.

«Η έλλειψη ασφάλειας και απορρήτου, οι τεχνικές πολυπλοκότητες, η έλλειψη συγχρονισμού μεταξύ των ζωνών ώρας και η εξάρτηση από κάμερες και μικρόφωνα έχουν επίσης ως αποτέλεσμα την αποφυγή υιοθέτησης βιντεοδιάσκεψης ως μέτρο αντικατάστασης για επαγγελματικά ταξίδια».

Σε κάθε περίπτωση, για τη συνέχιση των εργασιών σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, οι εταιρείες μπορεί να χρειαστεί να κανονίσουν για τους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως. Επομένως, η απρόσκοπτη επικοινωνία είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση ελάχιστης διαταραχής στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πηγή: Θα αντικαταστήσει τα επαγγελματικά ταξίδια με τηλεδιάσκεψη η πανδημία;

Σχετικά Άρθρα

Ουκρανία: Λευκός καπνός από G7 και Ουάσινγκτον – Επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Egnatiapress

Qatargate: Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Κοτσολίνο ζήτησαν από την ιταλική δικαιοσύνη να μην εκδοθεί στο Βέλγιο

thodoris

Πώς να αποφύγετε 5+4 λάθη όταν παίζετε σε κρυπτογραφικά καζίνο

thodoris

Ισραήλ: Μαζικά τεστ αντισωμάτων σε παιδιά άνω των τριών ετών

Egnatiapress

Ζαχάροβα: «1 στα 4 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που χτυπάει ομοφυλόφιλους αφορά Αμερικανούς – Μας κάνει να σκεφτούμε πολλά…»

Egnatiapress

Έντονη ανησυχία ΗΠΑ ότι η Κίνα μπορεί να ενισχύσει με όπλα τη Ρωσία

Egnatiapress