Egnatia Press
Κόσμος

Παγκόσμια Ιατρική Ένωση: «Πρόωρο το άνοιγμα των συνόρων για τουρισμό”

Παγκόσμια Ιατρική Ένωση: «Πρόωρο το άνοιγμα των συνόρων για τουρισμό”

Για τους κινδύνους από το «πρόωρο» άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό προειδοποιεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι

Παράλληλα κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση πως ενεργεί με γνώμονα την οικονομία, υποτιμώντας τον υγειονομικό κίνδυνο που θα προκαλέσει το άνοιγμα των συνόρων για τουρισμό.

«Θα συμβούλευα την κυβέρνηση να κρατήσει τα σύνορα κλειστά – και μάλιστα και προς τις δύο κατευθύνσεις», δηλώνει ο κ. Μοντγκόμερι στις εφημερίδες του γερμανικού Ομίλου Funke και προσθέτει ότι «για λόγους υγείας» το καλύτερο θα ήταν οι άνθρωποι να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας περί επικείμενης χαλάρωσης των περιορισμών για τα ταξίδια στο εξωτερικό, ο Γερμανός γιατρός επισημαίνει τον κίνδυνο «η νέα χαλάρωση να οδηγήσει σε διαγωνισμό πλειοδοσίας: Ποιος θα ανοίξει περισσότερο, ποιος θα ανοίξει πιο γρήγορα». Τονίζει δε ότι ο κίνδυνος νέου κύματος κορονοϊού αυξάνεται μέσω των ταξιδιών. Εκτιμά μάλιστα ότι «θα είναι σκληρότερο από το πρώτο, διότι δεν θα είμαστε τόσο προσεκτικοί».

Η νέα ελευθερία για ταξίδια είναι, συνεχίζει ο κ. Μοντγκόμερι, επικίνδυνη και λόγω της αναμενόμενης αύξησης ταξιδιών προς την Γερμανία, με τα οποία αυξάνεται, όπως λέει, ο κίνδυνος νέων κρουσμάτων. «Το άνοιγμα των συνόρων είναι πρόωρο. Η κυβέρνηση ενεργεί εδώ αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους – και υποτιμά τον υγειονομικό κίνδυνο. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε ακόμη στην κανονικότητα», καταλήγει.

Πηγή: Παγκόσμια Ιατρική Ένωση: «Πρόωρο το άνοιγμα των συνόρων για τουρισμό”

Σχετικά Άρθρα

Μακρόν: Μίλησα με τον Τραμπ για την ανατολική Μεσόγειο – Θα επιβάλουμε την ειρήνη και την ασφάλεια

Egnatiapress

Εκλογές στην Αυστραλία: Nέος πρωθυπουργός ο ηγέτης των Εργατικών Άντονι Αλμπανέζι – «Θέλω να ενώσω τη χώρα»

Egnatiapress

Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή αιολικών πάρκων στην Ευρώπη

Egnatiapress

Νέα μελέτη για κορωνοϊό: Ο ήλιος αδρανοποιεί κατά 90% τον ιό μέσα σε 10 έως 20 λεπτά!

Egnatiapress

Ιταλία: Καταγγελίες μαθητών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητές – Κατάληψη στο σχολείο

Egnatiapress

Γαλλία: Οδομαχίες αστυνομίας-διαδηλωτών άνευ προηγουμένου στο Παρίσι – Διαμαρτυρίες κατά των μέτρων(βίντεο)

Egnatiapress