Egnatia Press
Taste It

Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια

Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια

Υλικά για 16 κομμάτια
Για τη ζύμη:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ρετσίνα (λευκό κρασί)
500γρ φαρινάπ (Η ζύμη είναι πολύ μαλακή, αλλά δε κολλάει)

Για τη γέμιση:
2 μήλα περασμένα στο χοντρό τρίφτη,
μισή κούπα σταφίδες ξανθές,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι.
Ψήσιμο στον αέρα στου 180 μέχρι να ροδίσουν λίγο, περίπου 35 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, μπορούμε να τα κάνουμε και με μαρμελάδα.

Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Καζακου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πηγή: Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια

Σχετικά Άρθρα

Αφράτοι πατατοκεφτέδες γεμιστοί με μανιτάρια και παρμεζάνα

Egnatiapress

Πατάτες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ στο φούρνο

Egnatiapress

Δείτε πως ξεβουλώνει ο νεροχύτης με δύο υλικά που έχετε στο σπίτι (βίντεο)

Egnatiapress

Συνταγή για μπατζίνα με κολοκυθάκια γιαούρτι και μαγιά

Egnatiapress

Κεράσι γλυκό του κουταλιού

Egnatiapress

Κλέφτικο Κοτόπουλο στην λαδόκολλα της Αργυρώς

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα