Egnatia Press
Taste It

Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια

Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια

Υλικά για 16 κομμάτια
Για τη ζύμη:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ρετσίνα (λευκό κρασί)
500γρ φαρινάπ (Η ζύμη είναι πολύ μαλακή, αλλά δε κολλάει)

Για τη γέμιση:
2 μήλα περασμένα στο χοντρό τρίφτη,
μισή κούπα σταφίδες ξανθές,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι.
Ψήσιμο στον αέρα στου 180 μέχρι να ροδίσουν λίγο, περίπου 35 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, μπορούμε να τα κάνουμε και με μαρμελάδα.

Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Καζακου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πηγή: Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια

Σχετικά Άρθρα

Τέλειο παγωτό παστέλι

Egnatiapress

Πεντανόστιμη Τούρτα Καραμέλα σε 5 λεπτά

Egnatiapress

«Πολίτικο» Θεσσαλονίκης

Egnatiapress

Αφράτοι πατατοκεφτέδες γεμιστοί με μανιτάρια και παρμεζάνα

Egnatiapress

Γεμιστοί κουραμπιέδες με καρύδα και σιρόπι

Egnatiapress

Απολαυστική πανακότα

Egnatiapress