Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το Πολωνικό πρωτάθλημα στη συνέχεια του. Και αυτό, διότι η Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε την επανέναρξή του από τις 29/5, μιας και η πανδημία του κορονοϊού οδεύει προς ύφεση.
Τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά σχεδόν σε όλα τα τμήματα του πρωταθλήματος της Εξτρακλάσα, καθώς μένουν 4 αγωνιστικές μέχρι οι ομάδες να χωριστούν σε δυο ομίλους, από 8 ομάδες ο κάθε ένας. Πάμε να δούμε λίγο τι ισχύει σε κάθε περίσταση, με το πέρας των 30 αγώνων της κανονικής διάρκειας.
Πριν να δούμε τι ισχύει στο Πολωνικό πρωτάθλημα, θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στο bet-on-arme.com, μπορείτε να βρείτε αναλυτικούς οδηγούς για όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως είναι η Bet365 .
Όμιλος πρωταθλητή
Οι 8 πρώτες ομάδες του πίνακα με το τέλος των 30 πρώτων αγώνων, κρατούν τους βαθμούς τους και παίζουν από μια φορά μεταξύ τους (όπως οριστεί από την αρμόδια αρχή). Ο πρώτος είναι ο πρωταθλητής και οι 2 επόμενοι κερδίζουν από ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα. Αν ο νικητής του Κυπέλλου είναι στις 3 πρώτες, τότε ακόμα ένα εισιτήριο δίνεται στον 4ο.
Όμιλοι υποβιβασμού
Απλά και καθαρά είναι τα πράγματα εδώ. Οι ομάδες από τις θέσεις 9-16 των πρώτων 30 αγώνων, παίζουν μεταξύ τους από μια φορά και οι δυο τελευταίες υποβιβάζονται στη Β’ Κατηγορία. Σημαντικό πως οι πόντοι μεταφέρονται από την πρώτη στη δεύτερη φάση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Η πρωταθλήτρια Πιάστ Γκίβιτσε θα έχει αρκετά δύσκολο έργο να διατηρήσει τα σκήπτρα της φέτος. Η Λέγκια Βαρσοβίας είναι αποφασισμένη να ξανακάτσει στο… θρόνο της και παρότι η Πιάστ έκανε μια τεράστια έκπληξη πέρσι παίρνοντας τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της, αντέχει στο κυνήγι της Λέγκια και παρά το -8 αυτή τη στιγμή, θα το παλέψει μέχρι τέλους.
Σημαντικό να υπογραμμίσουμε εδώ πως Κρακόβια Κρακοβίας, Σλασκ, Λεχ Πόζναν και Πογκόν είναι μια ανάσα βαθμολογικά από τους πρωταθλητές.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ
Όπως είπαμε και πιο πάνω, αρκετές είναι ομάδες που είναι οριακά πίσω από τη 2η θέση και αναμένεται… συνωστισμός αναφορικά με τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το τι θα γίνει στο Κύπελλο, το οποίο χαρίζει μια θέση στην Ευρώπη και αν κάποια ομάδα της τελικής τριάδας κατακτήσει το τρόπαιο (στους 4 είναι η Κρακόβια Κρακοβίας, η Λέχια και στους 8 η Λέγκια και Λεχ).
Τέλος, να επισημάνουμε πως μέσα στις 4 τελευταίες αγωνιστικές θα κριθεί και ποιες θα είναι οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη 8άδα και θα περάσουν στα πλέι-οφ, με Λέχια Γκντανσκ, Γιαγκελόνια, Ράκοβ και Βίσλα Πλοκ να διεκδικούν (λογικά) 2 εισιτήρια.
Η ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ
Με τα πλέι-άουτ να είναι αυτά που θα κρίνουν τις δυο ομάδες που θα αποχαιρετίσουν τα «σαλόνια», η τελευταία αυτή τη στιγμή Λοτζ πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να επιστρέψει από το -6 που έχει αυτή τη στιγμή από τη 14η θέση.
Αρκετά κοντά στην ουρά είναι η ιστορική Βίσλα, που θεωρούμε όμως πως δε θα έχει πρόβλημα να σωθεί. Εκτός της Λοτζ, μια θέση λογικά για τη σωτηρία θα παιχτεί ανάμεσα σε Κορόνα Κιέλτσε και Άρκα Γκντίνια.