Egnatia Press
Κόσμος

Πρώην ιερόδουλη κηρύττει πόλεμο στο Facebook για την παιδική κακοποίηση

Πρώην ιερόδουλη κηρύττει πόλεμο στο Facebook για την παιδική κακοποίηση

Ως πρώην θύμα αποπλάνησης, παραπλάνησης και εκμετάλλευσης, η Σάρα Γουάιντμαν ενώνει τη φωνή της με άλλους ακτιβιστές που μιλούν για εκατομμύρια κρούσματα παιδικής κακοποίησης στα social media

Σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης των μετόχων του Facebook προκειμένου να ματαιωθεί η επιπλέον κρυπτογράφηση ύποπτων χρηστών πρωτοστατεί η 22χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια ψυχολογίας Σάρα Γουάιντμαν. Ο στόχος της είναι να πείσει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αποσύρει το σχέδιό του για την εφαρμογή του λεγόμενου end-to-end encryption, ένα πλαίσιο αυξημένων μέτρων ασφαλείας το οποίο εξασφαλίζει το απόρρητο της ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα σε δύο χρήστες των social media.

H Γουάιντμαν υπήρξε η ίδια σκλάβα του σεξ κατά την εφηβεία της, καθώς παρασύρθηκε από μαστρωπούς οι οποίοι λυμαίνονταν το Facebook. Ακριβώς όμως επειδή η ίδια είχε υποστεί αυτή την οδυνηρή περιπέτεια, αναλαμβάνει ρόλο σταυροφόρου ενάντια στον ψηφιακό κολοσσό. Και, εφόσον το Facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ομίλου (Messenger, Instagram και WhatsApp) προσωποποιείται στη μορφή του ιδρυτή και CEO, η «μονομαχία» για την αποτροπή της παρενόχλησης, εκφοβισμού, κακοποίησης κ.ο.κ. παιδιών διεξάγεται ανάμεσα στην άσημη Σάρα Γουάιντμαν και τον διάσημο, ζάπλουτο και πανίσχυρο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Το Facebook και οι χρήστες του δεν μπορεί να μείνουν ανεξέλεγκτοι. Πρέπει να λογοδοτούν για ό,τι κάνουν» ισχυρίζεται η Γουάιντμαν. Και εξηγεί ότι «υπάρχουν παιδιά που χάνουν την αγνότητά τους στα social media, οικογένειες που διαλύονται. Σε κανέναν δεν αξίζει να γίνεται θύμα. Σε κανέναν δεν αξίζει να τον υποτιμούν, όπως και σε κανέναν δεν αξίζει να πρωταγωνιστεί σε πορνογραφήματα που κυκλοφορούν παντού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Έως πριν από μερικά χρόνια, η Σάρα Γουάιντμαν ζούσε μέσα από το Facebook. Βρισκόταν σε επικοινωνία με όσο πιο πολλά άτομα μπορούσε, αντάλλασσε μαζί τους υλικό μανιωδώς. Κάποια μέρα, ένας άγνωστος της έστειλε αίτημα φιλίας. Εκείνη το έκανε δεκτό χωρίς να δεύτερη σκέψη.

«Τότε ήμουν πολύ μικρή και κολακεύτηκα που έδειχναν για μένα τόσο μεγάλο ενδιαφέρον» είπε η Σάρα σε συνέντευξη τύπου προ ημερών, μιλώντας εκ μέρους μιας ακτιβιστικής οργάνωσης κατά της εκμετάλλευσης ανηλίκων στο ίντερνετ. «Χωρίς να καταλαβαίνω ακριβώς τι κάνω, άρχισα με προθυμία να ανταλλάσσω τολμηρές, σέξι φωτογραφίες με τον άγνωστο ‘φίλο’. Φυσικά, εκείνος μου είχε ζητήσει τέτοιου είδους εικόνες. Το μόνο που μετρούσε για εμένα εκείνη την περίοδο ήταν να προσελκύω την προσοχή κάποιου -ακόμη και ενός αγνώστου».

Ο τύπος δεν άργησε να πείσει την αθώα και απονήρευτη Σάρα να συναντηθούν δια ζώσης. Κι όταν κλείστηκε το ραντεβού, εκείνος την κλείδωσε στο δωμάτιο ενός μοτέλ. Έξω από την πόρτα της Σάρας υπήρχαν ένοπλοι μπράβοι. Την πότισαν με αλκοόλ και ναρκωτικά, ώστε να πάψει να κάνει ερωτήσεις για το τι συμβαίνει. Εν τέλει όμως εκείνη κατάφερε να καλέσει κάποιον γνωστό της στο τηλέφωνο και να σωθεί.

Ως πρώην θύμα αποπλάνησης, παραπλάνησης και εκμετάλλευσης, η Σάρα Γουάιντμαν ενώνει τη φωνή της με άλλους ακτιβιστές που μιλούν για εκατομμύρια κρούσματα παιδικής κακοποίησης στα social media. Τα οποία θα πολλαπλασιαστούν εάν οι μέτοχοι δεν σταματήσουν τον Ζούκερμπεργκ, δηλαδή εάν δεν ματαιωθεί η επιβολή του end-to-end encryption, ένα εργαλείο ιδανικό για να χάνονται τα ίχνη κάθε κακόβουλου, επίδοξου παιδεραστή κ.λπ.

Πηγή: Πρώην ιερόδουλη κηρύττει πόλεμο στο Facebook για την παιδική κακοποίηση

Σχετικά Άρθρα

Διεθνή Think Tank: «Η Τουρκία σπέρνει ισλαμικό εξτρεμισμό στην Α. Μεσόγειο»

Egnatiapress

Άστεγος στους δρόμους του Τόκυο μετατρέπεται σε δισεκατομμυριούχο

Egnatiapress

Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Τζόνσον – Διάσταση απόψεων για κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα

Egnatiapress

ΗΠΑ: Άνθρωποι στην Αριζόνα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας πυρκαγιών

Egnatiapress

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για τη μεγάλη μάχη θωρακίζονται οι κάτοικοι της Οδησσού

Egnatiapress

Σολτς – Μακρόν: Έκκληση στη Ρωσία για αποκλιμάκωση

Egnatiapress