Egnatia Press
Ελλάδα

«Σεισμός» πολλών ρίχτερ στους σεισμολόγους για την… ηλικία του Άκη Τσελέντη

«Σεισμός» πολλών ρίχτερ στους σεισμολόγους για την… ηλικία του Άκη Τσελέντη

Σεισμό πολλών ρίχτερ στις τάξεις των σεισμολόγων προκαλεί η επικείμενη επιλογή νέου διευθυντή στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας μετά τη δημόσια καταγγελία του καθηγητή Γεράσιμου Παπαδόπουλου,

σύμφωνα με την οποία ο νυν διευθυντής κ. Άκης Τσελέντης έχει πλαστογραφήσει την ηλικία του, προκειμένου να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ωστόσο είναι γνωστή στην κοινότητα των σεισμολόγων από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και κατά το νόμο υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες.

Στην κρίση της αρμόδιας επιτροπής επιλογής λοιπόν, θα μπουν αύριο οι κύριοι Άκης Τσελέντης, Ευθύμιος Λέκκας και Αθανάσιος Γκανάς.

Τότε, λοιπόν, έκπληκτοι οι δύο τελευταίοι διαπίστωσαν ότι ο συνάδελφός τους κ. Τσελέντης είχε δηλώσει ως χρονολογία γέννησης το 1957, αντί του 1955, όπως γνώριζαν έως τότε και προκύπτει από επίσημα, δημόσια έγγραφα.

Με χρονολογία γέννησης το 1955 ο κ. Τσελέντης δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος, αφού το όριο ηλικίας που τίθεται από το νόμο είναι τα  64 έτη κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Με χρονολογία γέννησης το 1957, όμως, ο κ Τσελέντης δεν έχει κώλυμα λόγω ηλικίας.

Αυτό κατήγγειλε με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«ΣΕΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κ. Α. ΤΣΕΛΕΝΤΗ!!

Αγαπητέ Συνάδελφε κ. Τσελέντη,

Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι να σου απευθυνθώ δημόσια. Έθεσες και πάλι υποψηφιότητα για δ/ντής στο Γεωδυναμικό. Επειδή έχεις υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος, προσκόμισες χαρτιά για νεώτερη ηλικία, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία! Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο παν/μιο 15-16 χρόνων!!! Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής. Θα μου πεις ότι ο Υφυπουργός Έρευνας κ. Χρίστος Δήμας (Χρίστος Δήμας – Christos Dimas) συγκρότισε, όλως τυχαίως, μια πολύ φιλική επιτροπή. Όλως τυχαίως ο φίλος σου ο κ. Π. Βαρώτσος, που μαζί κάνετε τις προγνώσεις επί 30 χρόνια, όλως τυχαίως ο κ. Κ. Συνολάκης #CostasSynolakis, επιστημονικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Και άλλοι. Παρ’ ολα αυτά δυσκολεύονται να πάρουν μερίδιο στη μη νομιμότητα. Για να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου, για να κρατήσουν και οι άλλοι τη δική τους, σε προτρέπω να δηλώσεις παραίτηση από υποψήφιος. Είναι το καλύτερο που σου μένει να κάνεις! Τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη!!»

Με βάση την ταυτότητά του και με χρονολογία γέννησης το 1957 ο φάκελός του κ.Τσελέντη, όπως και οι αντίστοιχοι των άλλων δύο υποψηφίων προωθήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας στην επιτροπή που αύριο θα κρίνει.

Όπως προκύπτει από το βιογραφικό του κ. Τσελέντη, ο γεννημένος στο Ζαϊρ και μεγαλωμένος στο Φισκάρδο σεισμολόγος, πήρε πτυχίο από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας το 1978, έχοντας εγγραφεί το 1973:

Εφόσον έχει γεννηθεί, όπως υποστηρίζει -και προσκομίζει έγγραφα σχετικά- το 1957, τότε εισήχθη στο πανεπιστήμιο σε ηλικία 16 ετών!

Η υπόθεση πάντως, δεν έχει μείνει μόνο στη δημόσια καταγγελία που έκανε σήμερα ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος (ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη θέση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο παρελθόν με ανθυποψήφιο τον κ. Τσελέντη), αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, έχει γίνει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το ερώτημα πώς προήλθε η δεύτερη χρονολογία γέννησης, ενώ παράλληλα έχουν σταλεί εξώδικα στο Αστεροσκοπείο, τα οποία κοινοποιήθηκαν στην επιτροπή που θα επιλέξει τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με βασικό επιχείρημα ότι σύμφωνα με το νόμο στο Δημόσιο δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία αλλαγή ηλικίας, ενώ εγείρονται ερωτήματα για διάπραξη αδικήματος όπως αυτό της πλαστογραφίας μετά χρήση. Αντίστοιχα, έχει γίνει αναφορά και στον αρμόδιο υφυπουργό Έρευνας, τον κ. Χρίστο Δήμα.

Τσελέντης: Πρόκειται για λάσπη  

«Εδώ και καιρό δέχομαι ενορχηστρωμένες επιθέσεις από συγκεκριμένη κλίκα με αιχμή πρώην συνάδελφο και νυν συνταξιούχο. Δεν δίστασε μάλιστα αυτός παραμονές της εκλογής του νέου διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, όπου τυχαίνει να είμαι υποψήφιος (και ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΠΗΡΑ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ) να ζητήσει με δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα την παραίτηση μου – προς όφελος φυσικά άλλου υποψηφίου που προφανώς τον υποκινεί – με το πρόσχημα δήθεν πλαστής εκ μέρους μου κατάθεσης δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την ηλικία μου. Αφού λοιπόν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την πρόοδο της διαδικασίας εκλογής προσπαθούν ως έσχατο μέσο να με εκφοβίσουν διασύροντας με στη κοινή γνώμη που βέβαια δεν μπορεί να έχει γνώση της νομοθεσίας. Επειδή αυτή τη φορά το ψέμα και η δολιότητα ξεπέρασαν τα όρια δηλώνω ότι κινούμαι ήδη νομικά εναντίον αυτού αλλά και όσων με άτιμους τρόπους προσπαθούν να πλήξουν το κύρος, την ηθική και την επιστημονική μου υπόσταση.»

 

Πηγή: «Σεισμός» πολλών ρίχτερ στους σεισμολόγους για την… ηλικία του Άκη Τσελέντη

Σχετικά Άρθρα

Εξιχνίασαν τρεις απάτες από το κύκλωμα των Βουλγάρων με τα «μαϊμού» τροχαία

Egnatiapress

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα 534 ευρώ σε εργαζόμενους στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις

giannis

Κρήτη: 53χρονος έπεσε από 4ώροφη πολυκατοικία σε ταράτσα διπλανού κτηρίου στο Ηράκλειο

Egnatiapress

Κορονοϊός: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

nikos521964

Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας: Προχωράει το project των «Hamptons»… αλα ελληνικά (βίντεο, φωτ.)

thodoris

Καιρός το Σαββατοκύριακο: To θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 22 βαθμούς

Egnatiapress