Egnatia Press
Taste It

Σπιτικά πτι φουρ χωρίς μίξερ: Αφράτα και πεντανόστιμα

Σπιτικά πτι φουρ χωρίς μίξερ: Αφράτα και πεντανόστιμα

Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 200 γραμμάρια κορν Φλαουρ
– 450 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο ή μισό μισό με μαργαρίνη
– 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 4 αυγά
– 3 βανίλιες
– Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Κουβερτουρα λιωμένη
– Τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή
– Μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση

Εκτέλεση συνταγής

– Λιώνω το βούτυρο τόσο ώστε να μαλακώσει πολύ αλλά χωρίς να λιώσει και να γίνει καυτό.
– Σε ένα μπολ μεγάλο βάζω το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ’ένα σύρμα ανακατεύω για 2 λεπτά.
– Προσθέτω ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.
– Ενώνω το αλεύρι με το κορν φλάουρ,το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνω μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.
– Θα έχω ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
– Βάζω το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.
– Αν δεν έχω κορνέ χρησιμοποιώ μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβω την άκρη με ένα ψαλίδι.
– Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια!
– Τα αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.
– Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη!
– Αφού κρυώσουν τα ενώνω όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάω την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.
– Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.
– Τα αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρώ σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.
– Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα!
– Αν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
* Σημείωση: Η ανωτέρω συνταγή αφορά τη δημιουργία 28 έως 30 μπισκότων

Συνταγή της Σόφης Τσιώπου

Πηγή: Σπιτικά πτι φουρ χωρίς μίξερ: Αφράτα και πεντανόστιμα

Σχετικά Άρθρα

Εύκολες, νόστιμες, αφράτες τυρόπιτες τηγανιού

Egnatiapress

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική ζύμη πίτσας και πεϊνιρλί

Egnatiapress

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ

Egnatiapress

Ψωμάκια καλαμποκιού

Egnatiapress

Συνταγή παραδοσιακής γιαουρτόπιτας της Κρήτης

Egnatiapress

Πεντανόστιμα αμυγδαλωτά με 3 υλικά!

Egnatiapress