Egnatia Press
Taste It

Τέλειο παγωτό παστέλι

Τέλειο παγωτό παστέλι

Το παστέλι είναι ένα γλυκό από σουσάμι και μέλι,αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά γλυκίσματα.Οι ρίζες του παστελιού ξεκινούν από την Ιλιάδα του Ομήρου.Το παστέλι αμυγδάλου με τα καραμελωμένα αμύγδαλα είναι το καλύτερο σνακ για όλες τις ώρες. Είναι ελάχιστα γλυκό,νόστιμο και σίγουρα πολύ θρεπτικό. 

Χρησιμοποιούμε το αγαπημένο μας παστέλι για να φτιάξουμε ένα παγωτό παστέλι που μοιάζει με παρφέ,ως προς την πλούσια γεύση του. Είναι όμως πολύ πιο εύκολο ως προς την παρασκευή του. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Υλικά

250 γρ. παστέλι αμυγδάλου σκληρό

500 γρ. κρέμα γάλακτος 

γύρω στα 35% λιπαρά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα παστέλια σε δόσεις στο μούλτι, χωρίς να τα αφήσουμε να γίνουν σκόνη καθώς θα πρέπει να «κρατάνε» στο δόντι. 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. 
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. 
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα σπασμένα παστέλια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες.

Προσοχή:Να μην χτυπηθεί πολύ η κρέμα γάλακτος γιατί θα κόψει.

Άννα Ναθαναηλίδου

gastronomos.gr

Πηγή: Τέλειο παγωτό παστέλι

Σχετικά Άρθρα

Φτιάξτε αφράτα σταφιδόψωμα!

Egnatiapress

Παγωτό καραμέλα, με σοκολατένιο φυστικοβούτυρο και μπισκότα digestive

Egnatiapress

Πεντανόστιμα χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με μανιτάρια, κρασί και κρέμα γάλακτος

Egnatiapress

Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια

Egnatiapress

Απίστευτο! Το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ αντικαθιστά το κρέας του μπέργκερ με λίπος… εντόμου!!

nikos521964

Παγωτό με σοκολάτα και φουντούκια

Egnatiapress