Egnatia Press
Τεχνολογία

«Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο» σύμφωνα με δικαστική απόφαση! (βίντεο)

«Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο» σύμφωνα με δικαστική απόφαση! (βίντεο)

Με αφορμή  τον θόρυβο που έχει προκληθεί για την πιθανά ανθυγιεινή ακτινοβολία των δικτύων 5G 

Αξίζει να θυμηθούμε την πρώτη φορά που ένα δικαστήριο απεφάνθη, ότι η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εγκεφάλου

Η επίσημη -με την σφραγίδα δικαστηρίου- σύνδεση ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και τον καρκίνο έγινε με αφορμή την υπόθεση του 57χρονου Roberto Romeo, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telecom Italia και υποστήριξε στην αγωγή που κατέθεσε, ότι η συνεχής χρήση του κινητού του τηλεφώνου για εργασιακούς λόγους τον έκανε να αναπτύξει όγκο στον εγκέφαλο.

Μετά την ετυμηγορία που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ένα ιταλικό δικαστήριο στην πόλη Iverea επιδίκασε στον Romeo χρηματική κρατική συνδρομή ύψους περίπου 535 δολαρίων το μήνα, αφού ένας εμπειρογνώμονας γιατρός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος στον εγκέφαλο του Romeo έπληξε το 23% της συνολικής του σωματικής λειτουργίας.

Η σύνταξη θα καταβληθεί στον Romeo από την εθνική ασφαλιστική εταιρεία INAIL, η οποία καλύπτει σχετικές απαιτήσεις για ατυχήματα στο χώρο εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Romeo είπε ότι αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί το κινητό του για περίπου 3-4 ώρες ώρες κάθε μέρα επί 15 συναπτά έτη.

«Δεν είχα άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσω με συναδέλφους και να οργανώσω την εργασία μου. Για 15 χρόνια έκανα κλήσεις όλη την ώρα, στην δουλειά, από το σπίτι και από το αυτοκίνητο.

Άρχισα να έχω την αίσθηση ότι το δεξί μου αυτί είναι μπλοκαρισμένο όλη την ώρα και ο όγκος διαγνώστηκε το 2010. Ευτυχώς, ήταν καλοήθης, αλλά δεν ακούω τίποτα επειδή οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν το ακουστικό μου νεύρο”, δήλωσε ο Romeo.

 

Οι επιστημονικές έρευνες είχαν “προειδοποιήσει”

Το 2016, ερευνητές από το αμερικανικό Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας, το οποίο είναι τμήμα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ ενός συγκεκριμένου τύπου ακτινοβολίας, που παράγεται από κινητά τηλέφωνα και του καρκίνου σε πειραματόζωα αρουραίους.

Περισσότεροι από 2.500 αρουραίοι εκτέθηκαν σε ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων για 9 ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια δύο ετών, γεγονός που προκάλεσε (σε μικρό ποσοστό) ανάπτυξη όγκων σε αρσενικούς αρουραίους. Επρόκειτο για δύο τύπους όγκων: γλοίωμα (καρκίνος του εγκεφάλου) και σβανομάτων (schwannomas) στην καρδιά.

Ο δικηγόρος του Romeo, Stefano Berton, επαίνεσε το δικαστήριο, επειδή δεν επέτρεψε στην υπεράσπιση να υποβάλει άλλες μελέτες σχετικά με τον καρκίνο και την χρήση κινητών τηλεφώνων, οι οποίες έχουν χρηματοδοτηθεί από εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Ο Bertone είπε ότι αυτή είναι η πρώτη δικαστική απόφαση στον κόσμο που αναγνωρίζει “την σχέση μεταξύ χρήσης κινητού τηλεφώνου και της ανάπτυξης όγκου στον εγκέφαλο”.

Πηγή: «Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο» σύμφωνα με δικαστική απόφαση! (βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Καινοτόμο σύστημα πρόβλεψης της εκλογικής τάσης ανέπτυξε το ΑΠΘ

thodoris

Χιλιάδες μηνύματα στον «αέρα» από κενό ασφάλειας στο Twitter

Egnatiapress

17 Κορυφαίες μετρήσεις εταιρικού SEO για την ενημέρωση των αναφορών σας

Egnatiapress

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη νέα κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων

thodoris

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των εφαρμογών WhatsApp, Instagram & Messenger

Egnatiapress

Facebook: Θα έχει λιγότερους νέους ενεργούς χρήστες το 2021

Egnatiapress