Ανέλαβε το τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2015, ενός φορέα που ήταν υπό διάλυση και κατάφερε με πολλή δουλειά να τον «αναστήσει» και να του δώσει ταυτότητα. Μια ταυτότητα που δεν περιορίζεται μόνο στο δημοφιλές Φεστιβάλ Επταπυργίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο οραματίστηκε και έστησε από το μηδέν, αλλά και σε δράσεις για τον πολιτισμό σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα η πρόεδρος του Κέντρου Άννα Μυκωνίου, εκτός από την εξέλιξη του Φεστιβάλ, που είναι «παιδί» της και συνέργειες με τους φορείς της πόλης και τη στήριξη της πολιτείας για τον πολιτισμό, διεκδικεί μια θέση στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς είναι υποψήφια με τον ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στη διάρκεια φιλικής συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους της πόλης η κ. Μυκωνίου, γνωστή και ως «η Κυρία του Πολιτισμού», μίλησε για την απόφασή της να δώσει τη μάχη στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, αλλά και για όσα οραματίζεται να κάνει, μέσα από το Κέντρο ή από οποιαδήποτε άλλη θέση, προκειμένου να παλέψει, ώστε ο πολιτισμός να κερδίσει τη θέση που του αξίζει.

anna-mykoniou-kentro-politismou-pkm.jpg

«Πετύχαμε πολλά, αλλά μπορούμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον, αρκεί να υπάρχει στήριξη, πρωτίστως οικονομική για τις δράσεις του πολιτισμού και ο κόσμος να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέα πράγματα, να τα δει και να αισθανθεί» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μυκωνίου.

Υποστήριξε ότι ο πολιτισμός και οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν δεν αναγνωρίζονται όπως τους αξίζει και η περιφέρεια, με πρωτοβουλίες που πήρε, και οι οποίες είχαν ρίσκο, αλλά και με στήριξη του περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα κατάφερε να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη, ως την πόλη που παράγει πολιτισμό. «Το Φεστιβάλ Επταπυργίου δικαίωσε τις προσπάθειες μας και ο κόσμος το αγκάλιασε, παρότι μέρος των εκδηλώσεων του είναι πιο εξεζητημένες. Κάθε χρόνο είμαστε πιο περήφανοι για όσα μπορέσαμε να καταφέρουμε, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και παραγωγές που φιλοξενήθηκαν στη συνέχεια σε μεγάλες σκηνές, όπως του Μεγάρου Αθηνών κ.α» επισήμανε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στην Π.Ε Θεσσαλονίκης.

Ο θεσμικός ρόλος ανοίγει άλλες πόρτες

Κληθείσα ωστόσο να απαντήσει τι διαφορετικό θα πετύχει αν αύριο εκλεγεί στην ΠΚΜ ή ενδεχομένως αναλάβει ένα χαρτοφυλάκιο για τον Πολιτισμό είπε πως τότε θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση.

«Ο πολιτισμός έχει και πολιτική, αλλά η εκλογή για μένα είναι ένα ακόμη στοίχημα που θέλω να κερδίσω, καθώς ο θεσμικός ρόλος του αιρετού ανοίγει πιο εύκολα τις πόρτες που θέλουμε να χτυπήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «για μας η πόρτα που θέλουμε να είναι ανοιχτή είναι εκείνη του υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο, θέλουμε να είμαστε βασικοί συνομιλητές για όλα όσα σχεδιάζουμε στην πόλη και την περιφέρεια».

Η κ. Μυκωνίου μίλησε με θερμά λόγια και για τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας πως «με πίστεψε και ανταποκρίθηκα σε αυτή τη θέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας στον πολιτισμό που έχει ανάγκη η πόλη και οι άνθρωποι της». Αποτέλεσμα αυτής της καλής και δυνατής σχέσης ήταν και η ανταπόκριση της στο κάλεσμα του περιφερειάρχη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης».