Egnatia Press
Οικονομία

Άλμα για το Bitcoin: Αυτή την ώρα βρίσκεται στα 47.617 δολάρια

Άλμα για το Bitcoin: Αυτή την ώρα βρίσκεται στα 47.617 δολάρια

Το όριο των 48.000 δολαρίων πέρασε το Bitcoin μέσα στο Σαββατοκύριακο
Γενικά, το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα έχει ανακάμψει δυναμικά μετά τις σημαντικές πιέσεις που δέχτηκε κυρίως τον Ιούνιο, αλλά και τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να βρεθεί έως και κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων, ήτοι κάτω από το μισό σε σχέση με τα υψηλά των 64.000 δολαρίων τον Απρίλιο.

Πάντως, με την άνοδο του έως και στα 48.126,27 δολάρια το Σάββατο, η οποία συμπαρέσυρε και άλλα ψηφιακά νομίσματα, το σύνολο της αγοράς των crypto ξεπέρασε το όριο των 2 τρισ. δολαρίων, για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap.

H πορεία αυτή είναι εντυπωσιακή, αν λάβουμε υπόψη τα εμπόδια που κλήθηκε να ξεπεράσει ο κλάδος μέσα στο καλοκαίρι. Ένα από τα κυριότερα ήταν η απόφαση του Πεκίνου να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στα κρυπτονομίσματα, από τις συναλλαγές σε crypto έως τις εξορύξεις crypto. Μάλιστα, το κυνήγι των αρχών κατά των ορυχείων ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα έπεσε έως και κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Στο μεταξύ και το γεγονός πως το μέγα πακέτο αναπτυξιακών υποδομών επικυρώθηκε πριν λίγες ημέρες από τη Γερουσία, χωρίς όμως να περιλαμβάνει καμία από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις που αφορούσαν τα crypto και τη φορολόγηση τους, ήταν σαφώς ένα πλήγμα για τον κλάδο. Αν και η πρεμιέρα της δράσης του λόμπι των crypto στην Ουάσιγκτον ήταν εντυπωσιακή και δείχνει πως η επιρροή της κρυπτο-κοινότητας δεν είναι διόλου αμελητέα και θα απασχολεί όλο και περισσότερο το πολιτικό σκηνικό τα επόμενα χρόνια.

Στα αρνητικά προστίθεται και η είδηση για την κρυπτο-ληστεία μαμούθ των 600 εκατ. δολαρίων από την Poly Network, παρά το γεγονός πως ανέλπιστα η υπόθεση είχε γρήγορα αίσιο τέλος καθώς οι χάκερς επέστρεψαν σχεδόν όλα τα χρήματα.

Όσον αφορά την πορεία του Bitcoin το επόμενο διάστημα, αν και δεν αποκλείεται ένα συνεχιζόμενο ράλι έως και στα 55.000 δολάρια, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν πως το σημείο αντίστασης μεταξύ των 48.000 και 50.000 δολαρίων θα κρατήσει πιο χαμηλά το ψηφιακό νόμισμα για μεγαλύτερο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Τζέχαν Τσου της Kenetic Capital, είναι πιθανή μια περίοδος σημαντικής διόρθωσης που θα επαναφέρει το Bitcoin στα επίπεδα των 30.000 δολαρίων, όμως μια τέτοια διόρθωση θα προετοιμάσει το έδαφος για μια σταθερά ανοδική πορεία κατόπιν που μπορεί να το φέρει έως και στα 100.000 δολάρια μέσα στο 2022.

Πηγή: Άλμα για το Bitcoin: Αυτή την ώρα βρίσκεται στα 47.617 δολάρια

Σχετικά Άρθρα

To 80% των Τούρκων είναι δυσαρεστημένο με την διαχείριση της οικονομίας

Egnatiapress

Τα βασικά σημεία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών

Egnatiapress

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: Θα μένουν στο ενοίκιο και σε 12 χρόνια αν μπορούν θα το αγοράζουν ξανά!

Egnatiapress

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή πτώση έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Egnatiapress

Ρύθμιση οφειλών: Αυτοί είναι οι όροι για 240 και 420 δόσεις για χρέη

Egnatiapress

Wall Street: «Βουτιά» 620 μονάδων για τον Dow Jones

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα