Egnatia Press
Ελλάδα

Χ.Στεφανάδης για το γεύμα του πρωθυπουργού στην βεράντα του: «Ήταν πρόχειρο και τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας»!

Χ.Στεφανάδης για το γεύμα του πρωθυπουργού στην βεράντα του: «Ήταν πρόχειρο και τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας»!

Μετά τις αντιδράσεις για το γεύμα Μητσοτάκη στην βεράντα του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο τελευταίος… «ξεκαθάρισε» ότι κατά τη διάρκεια του σύντομου και “πρόχειρου” γεύματος, «τηρήθηκαν» όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα.

Στη συνέχεια εκφράζει την λύπη του για τις εικόνες και τις συνθήκες που υπήρξαν, εκτός του χώρου όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου, για τον οποίο, όπως λέει, προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, προσθέτοντας ότι οι εικόνες δεν ήταν οι πρέπουσες και αποτέλεσαν αφορμή για παρεξήγηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Στεφανάδη:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετα το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικονες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μμ ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας», σχολίασε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ρώτησε αν «αληθεύει η καταγγελία πολίτη ότι, την ώρα που αποφασίζεται από την κυβέρνηση περιορισμός τα Σαββατοκύριακα και σκληρά νέα μέτρα, στην Ικαρία και το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χρ. Στεφανάδη βρίσκονται ο πρωθυπουργός, παρέες ατόμων χωρίς μάσκες, παρουσία δεκάδων αστυνομικών» ζητώντας τη κυβερνητική «επιβεβαίωση ή διάψευση» αλλά και «τις ποινές που θα επιβληθούν στους συμμετέχοντες παραβάτες.»

 

Πηγή: Χ.Στεφανάδης για το γεύμα του πρωθυπουργού στην βεράντα του: «Ήταν πρόχειρο και τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας»!

Σχετικά Άρθρα

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

nikos521964

Μύκονος: Καταγγελίες επαγγελματιών για ιδιωτικά πάρτι σε βίλες – Τι απαντά ο Χαρδαλιάς

Egnatiapress

Κακοκαιρία “Αθηνά”: Κέρκυρα – Πλημμύρισε η Σπηλιά – «Ποτάμια» οι δρόμοι

Egnatiapress

Τραγωδία στον Βόλο: Αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα 55χρονος

Egnatiapress

Πυρκαγιές: «Συναγερμός» μετά τις βροχές-Αύξηση της ευφλεκτότητας έως 21 Αυγούστου

Egnatiapress

Το υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιο για τα ζώα συντροφιάς

Egnatiapress