Μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια η αμερικανική Chubb Insurance, θέλει να αυξήσει το προσωπικό στο διεθνές technology hub που δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη, στα 500 άτομα, από 125 εργαζόμενους σήμερα, ενώ αναζητεί μεγαλύτερους χώρους, περίπου 5.000 τ.μ., για να μετεγκατασταθεί, ως τα μέσα του 2024 ή και νωρίτερα.

Τα ανωτέρω δήλωσαν διευθυντικά στελέχη του κορυφαίου ασφαλιστικού ομίλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησαν με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων του τεχνολογικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, από τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ, Jerry Ismail.

Tους στόχους για υπερταχεία ανάπτυξη του hub, παρουσίασαν οι: Sean Ringsted, Chief Digital Business Officer, Julie Dillman, Digital Transformation Officer, Thomas Kropp, Global Head of Ops and Technology, Γιώργος Νικολάου, επικεφαλής του ελληνικού Chubb Business Services EMEA και η διευθύντρια Human Resources, Xριστίνα Δηματάτη. 

chubb-nikolaou.jpg


Το technology hub του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού, στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα από τέσσερα κέντρα τεχνολογίας που υποστηρίζουν τον Όμιλο, διεθνώς, στη λειτουργία του αλλά και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, σε μία εποχή που ο κλάδος των ασφαλίσεων καλείται να απαντήσει σε πιεστικές ανάγκες της αγοράς, που συνδέονται με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως και με τις κρίσιμες εξελίξεις στον χώρο της ενέργειας.

Ποια είναι η Chubb

Η Chubb Insurance, με παρουσία σε 54 χώρες και επικράτειες, περισσότερα από 200 δις. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 52 δις. δολάρια σε μεικτά ασφάλιστρα το 2022, παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης εμπορικών ακινήτων και προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων, ατομικής ασφάλισης κατά ατυχημάτων και συμπληρωματικής ασφάλισης υγείας, αντασφάλισης και ασφάλισης ζωής σε ένα ευρύ φάσμα πελατών.

Για να υποστηρίξει αυτό τον τεράστιο κύκλο εργασιών, ο Όμιλος έχει τέσσερα κέντρα τεχνολογίας, στην Ινδία για την αγορά της Ασίας, στο Μεξικό και το New Jersey για Νότιο και Βόρειο Αμερική και, τώρα πλέον στην Θεσσαλονίκη για την αγορά της Ευρώπης.

Global το technology hub της Θεσσαλονίκης

Όπως  επισημάνθηκε, το hub της Θεσσαλονίκης αποτελεί στρατηγική επένδυση  καθώς θα υποστηρίζει τεχνολογικά την αγορά της Ευρώπης, που έχει περίπου το 15%-20% των εργασιών του Ομίλου, αλλά όχι μόνο, αφού  παράλληλα λειτουργεί και σαν global center for data engineering, με ομάδες μηχανικών του κέντρου, δουλεύουν ήδη πάνω σε projects για την Ασία και την Αμερική.

chubb-people.jpg

Οι μηχανικοί η/υ ασχολούνται κυρίως με την Έξυπνη Αυτοματοποίηση Διαδικασιών (Intelligent Process Automation), την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence/Machine Learning), τις Υποδομές Νέφους (Cloud Infrastructure), την ανάλυση δεδομένων/data, καθώς και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπως επίσης με τον εκσυγχρονισμό συστημάτων τεχνολογικών υποδομών.

Μηχανικοί από Ελλάδα και εξωτερικό

Στα 1.600 τ.μ. των εγκαταστάσεων της Chubb, απασχολούνται μηχανικοί από οκτώ (8) χώρες, πολλοί Έλληνες αλλά επίσης πληροφορικοί από Ρωσία, Αρμενία, Αυστραλία, Δανία, Αμερική ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι νεώτεροι των 40 ετών καθώς ανήκουν στις γενιές Y και Ζ, δηλαδή των millenials και των post-millenials, ενώ περίπου το 70% είναι άνδρες, με την εταιρεία να θέλει να αυξήσει τον αριθμό των απασχολούμενων γυναικών.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της εταιρείας, η Chubb προσπαθεί να εξασφαλίσει πρόσθετο προσωπικό, κυρίως μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, προτείνοντας συνεργασία σε Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά και συνεργαζόμενη με πανεπιστήμια. Σε μία αγορά άκρως ανταγωνιστική , η Chubb, όπως υποστηρίχθηκε, προσφέρει στους νέους μηχανικούς, απασχόληση σε ένα διεθνοποιημένο επαγγελματικό περιβάλλον, πλούσιο σε ενδιαφέροντα και προκλήσεις.

Τα συν και πλην της Θεσσαλονίκης

Σχολιάζοντας τα υπέρ και τα κατά της λειτουργίας, στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε ότι οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές ( network infrastructure) είναι ικανοποιητικές, αλλά και πως υπάρχουν δυσκολίες στην εξεύρεση κατοικίας, όπως και στις μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Στα υπέρ είναι το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, που  διαθέτει ταλέντο, γνώσεις και σημαντικές δεξιότητες.