Το όνομα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, πήρε η οδός που άφησε τη τελευταία του πνοή.
Σε μια σεμνή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η οδός “Θ. Γαζή” μετονομάστηκε σε “Άλκης Καμπανός”. Μεταξύ άλλων, το “παρών” έδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας.
Ο Αρης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Λευτέρη Αρβανίτη.
O πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, βρέθηκε στην ονοματοδοσία της οδού “Θ. Γαζή” σε “Άλκης Καμπανός”, μαζί φυσικά με την μητέρα του αδικοχαμένου νέου. Και οι δύο λύγισαν από την συγκίνηση, σε ανατριχιαστικές/συγκλονιστικές στιγμές.
Στη συνέχεια, ο πατέρας του Αλκη προχώρησε σε σύντομες δηλώσεις:
Ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ζέρβα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έκαναν τη τιμή στον Άλκη, να δώσουν το όνομα του Άλκη στην οδό. Η θυσία του Άλκη, ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας. Με λιγότερη βία, με καθόλου θύματα.Πριν από δύο εδβδομάδες ήρθα εδώ για πρώτη φορά. Τώρα είναι η δεύτερη φορά. Εϊναι πολύ δύσκολο για εμένα. Η αγάπη όλου του κόσμου, του Δήμου και όλων σας, μου δίνει κουράγιο. Σας ευχαριστώ όλους”.