Egnatia Press
Μακεδονία

Εξ αναβολής ψεκασμός ακμαιοκτονίας την Τετάρτη 20/9 στην Κοινότητα Λαγκαδά

Εξ αναβολής ψεκασμός ακμαιοκτονίας την Τετάρτη 20/9 στην Κοινότητα Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά ανακοινώνει στους δημότες ότι την Τετάρτη 20/9 θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας επαναληπτική εκνέφωση (ψεκασμό) ULV ακμαιοκτονίας λόγω εμφάνισης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου.
Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει στις 22.30 με ειδικό όχημα που διαθέτει ανάδοχος του έργου καταπολέμησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στο Ανατολικό Τμήμα της πόλης του Λαγκαδά (ανατολικά των οδών Λαχανά και Δαβάκη) και θα ξεκινήσουν από την περίμετρο του οικισμού.
Κάτοικοι και οικόσιτα ζώα αυτές τις ώρες πρέπει να φροντίσουν να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα σε δροσερό περιβάλλον με χρήση κλιματιστικού ή ανεμιστήρα ώστε να μην εκτεθούν στο ψεκαστικό υγρό.

Επίσης παρακαλούνται να μην αφήσουν είδη οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια κτλ) εκτεθειμένα σε ανοιχτούς χώρους.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την επίβλεψη ειδικών
επιστημόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΦΩΤΟΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ
Την ώρα δε που θα χρησιμοποιηθεί (βράδυ) δεν ίπτανται ωφέλιμα έντομα

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Σχετικά Άρθρα

Χαλκιδική: Κουβαλούσαν… ποικιλίες ναρκωτικών στο αυτοκίνητό τους

thodoris

Θεσσαλονίκη: 10 Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής

giannis

Θεσσαλονίκη: Πιθανές διακοπές υδροδότησης λόγω εργασιών στην περιοχή φυτωρίου Βασιλειάδη

Egnatiapress

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για “εξορκισμούς” στη Θεσσαλονίκη! Πότε θα γίνει η δίκη…

nikos521964

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν κόκκινες μπογιές στη διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης

giannis

Θεσσαλονίκη: Η ΠΕΔ-ΚΜ τίμησε τον σεισμολόγο Β. Παπαζάχο και τον καθηγητή Αιματολογίας, Α. Αναγνωστόπουλο (φωτ.)

thodoris