Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στο Άγιον Όρος κοντά στη μονή Δοχειαρίου με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μην έχουν καταφέρει να τη θέσουν υπό έλεγχο μέχρι το βράδι.

 

Η φωτιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου.κοντά στον αρσανά της Κωνσταμονίτου. Κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Eξαιτίας των ισχυρών ανέμων και τη δύσβατη περιοχή η κατάσβεση  της πυρκαγιάς ήταν εξαρχής δύσκολη. Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Ολο το απόγευμα επιχειρούσαν 88 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εικοσιοκτώ οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι. Σε μια ύστατη προσπάθεια η πυροσβεστική ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις της κι έτσι μετά τις 7 το απόγευμα στην περιοχή επιχειρούσαν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα. Από αέρος θα συνεχίσουν να συνδράμουν, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Μέχρι τις 8 το βράδι πάντως η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται περιοχές με μονές και κελλιά ή εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουνίου, αλλά και 4 Ιουλίου είχαν ξεσπάσει και πάλι φωτιές στο Άγιο Όρος.

 

elikoptero.jpg
fotia-agion-oros.jpg
fotia-agion-oros2.jpg

Πηγή: halkidikinews.gr