Egnatia Press
Μακεδονία

Φυλάκιση τριών και τεσσάρων ετών για τον πυροβολισμό σε ταβέρνα στην Επανομή

Φυλάκιση τριών και τεσσάρων ετών για τον πυροβολισμό σε ταβέρνα στην Επανομή

Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο 44χρονος και ο 48χρονος δράστης – Οι ποινές που επέβαλε το ΜΟΕ.

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών επέβαλε σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 44χρονο άνδρα για το περιστατικό με πυροβολισμό σε ταβέρνα της Επανομής τον Ιούλιο του 2020 ενώ στον 48χρονο συνεργό του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών.

Το ΜΟΕ μετέτρεψε σε ποινές φυλάκισης τις ποινές κάθειρξης που είχαν επιβληθεί στους δύο δράστες από το ΜΟΔ τον Ιούλιο του 2021. Ειδικότερα, ο 44χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη οκτώ ετών και έξι μηνών για τις κατηγορίες της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, της απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και της απειλής.

Ο 48χρονος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών και έξι μηνών για απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης από κοινού και κατά μόνας, κατ´ εξακολούθηση, συνέργεια σε απόπειρα σωματικής βλάβης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και κατά μόνας, κατ´ εξακολούθηση.

Έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση στο ΜΟΕ η κατηγορία απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης μετατράπηκε σε παράνομη βία ενώ οι άλλες κατηγορίες διατηρήθηκαν. Η υπεράσπιση των καταδικασθέντων ζήτησε μετατροπή των ποινών σε κοινωφελή εργασία αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το καλοκαίρι του 2020 οι δύο άνδρες, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Ποταμό της Επανομής και ο 44χρονος πυροβόλησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να «καρφωθεί» στον υαλοπίνακα της επιχείρησης. Εντός του καταστήματος βρισκόταν ένας εκ των ιδιοκτητών ο οποίος δεν τραυματίστηκε.

Μία μέρα μετά το περιστατικό ο 48χρονος επέστρεψε στην ταβέρνα και υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσε φθορές.

Η διαμάχη των δύο ανδρών με τον (τότε) 63χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης φαίνεται να ξεκίνησε όταν ο 44χρονος αποφάσισε να ανοίξει – σε συμφωνία με τον 63χρονο – ένα beach bar στο ίδιο οικόπεδο με την ταβέρνα.

Οι δύο επιχειρήσεις μοιράζονταν κοινό μετρητή ρεύματος αλλά κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους οι δύο άνδρες διαφώνησαν για τα συμφωνηθέντα ποσοστά που θα πλήρωναν. Ο 44χρονος ισχυρίστηκε πως λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις του και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας δεν του επέτρεπε να τροφοδοτεί με ρεύμα το beach bar του. Κατόπιν συνομιλίας μεταξύ των δύο αποφασίστηκε πως ο 44χρονος θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των χιλίων ευρώ στον ιδιοκτήτη προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος ενώ το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό θα δινόταν σε τρεις ισόποσες δόσεις. Σύμφωνα με τον 44χρονο, μία μέρα πριν καταβληθεί η δεύτερη δόση ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας διέκοψε εκ νέου την παροχή ρεύματος στο beach bar.

Τότε ο 44χρονος και ο 46χρονος δράστης, ο οποίος ήταν εργαζόμενος του beach bar αλλά και της ταβέρνας και στον οποίο ο 63χρονος φαίνεται να χρωστούσε μισθούς τριών εβδομάδων, αποφάσισαν να κινηθούν απειλητικά προς την επιχείρηση.

O 44χρονος ισχυρίστηκε πως το περιστατικό δεν συνέβη για να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος αλλά ως αντίποινα προς τον ιδιοκτήτη καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας προσπαθούσε να τον εξαναγκάσει μέσω τρίτων να εγκαταλείψει το οικόπεδο.

Μετά τον πυροβολισμό ο 44χρονος εξόφλησε όλο το οφειλόμενο ποσό στο θύμα.

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

egnatia2021

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης «τρέχει» γύρω από οκτώ ιστορικά μνημεία της πόλης στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης !

nikos521964

Τέσσερις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

nikos521964

Σφραγίστηκαν 11 Σύνδεσμοι οπαδών στη Θεσσαλονίκη! Ποιοι είναι…

nikos521964

Rapid test: Πού θα γίνονται δωρεάν αύριο στη Θεσσαλονίκη

egnatia2021

Το πολύ ωραίο βίντεο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης για το 2022! (vid)

nikos521964