Egnatia Press
Κόσμος

Η καραντίνα αύξησε κατά 30% τα διαζύγια στην Ιταλία

Η καραντίνα αύξησε κατά 30% τα διαζύγια στην Ιταλία

Η γείτονα χώρα Ιταλία, έπειτα το παρατεταμένο «lockdown» εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, κατέγραψε αύξηση των διαζυγίων κατά 30%.

Πολλά ζευγάρια αναγκάστηκαν να μείνουν πάνω από δύο μήνες στο σπίτι και, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, υπήρξαν ορισμένα που συμφώνησαν ότι διαφωνούν.

Για το λόγο αυτό, πολλοί γάμοι διαλύθηκαν, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου επιβλήθηκε «lockdown» σε εθνικό επίπεδο, τον Μάρτιο.

Τα διαζύγια αυξήθηκαν κατά 30% 

Από τότε που ξεκίνησε η ραγδαία εξάπλωση της νόσου Covid-19, τα διαζύγια σημείωσαν αύξηση κατά 30%, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Σύμβουλοι γάμου δήλωσαν στην ιταλική εφημερίδα ότι τα ζευγάρια ζήτησαν την βοήθειά τους μέσω του Skype και του WhatsApp σε μία προσπάθεια να συνυπάρξουν ειρηνικά με τον σύντροφό τους. Μάταια όμως!

Τα θέματα για τα οποία τσακώθηκαν τα περισσότερα ζευγάρια ήταν για τις κάλτσες που ήταν πεταμένες στο πάτωμα, τις ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και το άγχος μήπως χάσουν την δουλειά τους.

Η σύμβουλος γάμου, Άννα – Μαρία Μπερναρντίνι ντε Πάσε, υποστήριξε ότι έλαβε πάνω από 60 email μετά την έναρξη της καραντίνας με τους συμπολίτες της να ζητούν την βοήθειά της προκειμένου να μην διαβούν το κατώφλι του δικηγόρου.

Επέτρεψαν την κατάθεση αίτησης διαζυγίου μέσω email

Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι η Ένωση Δικηγόρων της Ιταλίας έλαβε την απόφαση να επιτρέψει σε ζευγάρια που διαμένουν σε περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό να καταθέσουν αίτηση διαζυγίου μέσω email.

Αυτή η διαδικασία διαζυγίου περιλαμβάνει μια διαδικτυακή ακρόαση που θα διεξάγεται ουσιαστικά από τους δικηγόρους, χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Συμβούλων Γάμου Τζιαν Ετόρε Γκασάνι υποστηρίζει ότι ορισμένοι γάμοι διαλύθηκαν επειδή ανακαλύφθηκαν εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Ένας σύζυγος ήλπιζε να συναντήσει τη μεγάλη του αγάπη με την δικαιολογία ότι θα πάει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ», δηλώνει ο Γκασάνι.

«Στην πραγματικότητα, επισκέπτονταν τον εραστή του, ο οποίος ήταν ο διπλανός γείτονας, κι έτσι έστελνε άλλον στο σούπερ μάρκετ για να κάνει τα ψώνια.

Το πρόβλημα ήταν ότι η σύζυγός του κάτι είχε υποψιαστεί και τον ακολούθησε.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι μου τηλεφώνησαν στη 1 τα ξημερώματα και δεν κατάλαβα ποιος φώναζε περισσότερο, η γυναίκα ή ο άντρας», πρόσθεσε.

Πηγή: Η καραντίνα αύξησε κατά 30% τα διαζύγια στην Ιταλία

Σχετικά Άρθρα

Μέρκελ και Ερντογάν θέλουν από κοινού να εξολοθρεύσουν τον ελληνισμό στην Α. Μεσόγειο

Egnatiapress

Ρωσικό φυσικό αέριο: H ΕΕ έδωσε το «πράσινο φως» για πληρωμές σε ρούβλια

Egnatiapress

ΗΠΑ: Κόπηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές του ρωσικού προξενείου στη Νέα Υόρκη

Egnatiapress

Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης 34 Ελλήνων, αυτή τη φορά από την Οδησσό

Egnatiapress

Υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: Σφραγίστηκαν τα γραφεία άλλων 4 Ιταλών

nikos521964

ΗΠΑ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Φιλαδέλφεια μετά τα βίαια επεισόδια

Egnatiapress