Egnatia Press
Μακεδονία Πολιτική

Η προετοιμασία Τζιτζικώστα για τις εκλογές του 2023

Η προετοιμασία Τζιτζικώστα για τις εκλογές του 2023

Η στρατηγική του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και των συνεργατών του κινείται σε τρία επίπεδα.

Οι πολιτικές εξελίξεις και οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που «ανεβαίνουν» ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών φαίνεται πως οδηγούν φερόμενους ως υποψηφίους βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης σε δεύτερες σκέψεις. Έτσι μετά την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου που δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη πως η επόμενη εκλογική μάχη που θα δώσει θα είναι στο πλευρό του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας μιλώντας στην «ΜτΚ» δήλωσε πως θα παραμείνει στη Β. Όλγας 198.

Σε επίπεδο νυν αντιπεριφερειαρχών εκτός απροόπτου- με εξαίρεση των Γιάννη Γιώργο ο οποίος βάζει πλώρη για την Βουλή και θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Χαλκιδική, όλοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του κ. Τζιτζικώστα.

Ο σχεδιασμός σε τρία επίπεδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ» ο Απόστολος Τζιτζικώστας και οι στενοί του συνεργάτες αυτό το διάστημα εργάζονται σε τρία επίπεδα. Αρχικά, ο περιφερειάρχης πραγματοποιεί περιοδείες στους επτά νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιθεωρώντας έργα και παρουσιάζοντας δράσεις που ολοκληρώθηκαν με τον ίδιο στο «τιμόνι» της ΠΚΜ. Τελευταία επίσκεψή του ήταν την προηγούμενη Κυριακή στην Νάουσα της Ημαθίας όπου έκανε τα… αποκαλυπτήρια του Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς της περιοχής. Πρόκειται για την αποκατάσταση και αξιοποίηση ενός εμβληματικού βιομηχανικού κτιρίου, που αποτελεί πλέον τοπόσημο για την πόλη της Νάουσας. Το έργο υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αναδεικνύει τη σύγχρονη Ιστορία της ηρωικής πόλης της Νάουσας, ως «ζωντανό» πλέον μνημείο της ακμάζουσας βιομηχανίας στην Κεντρική Μακεδονία και της προσπάθειας για ανάταξη του δευτερογενούς παραγωγικού τομέα, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας.

Σε δεύτερο επίπεδο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε στα σημερινά μέλη της διοίκησής του πως όποιος σχεδιάζει να «κατέβει» υποψήφιος βουλευτής ή δήμαρχος θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη.

Σε τρίτο επίπεδο, ο περιφερειάρχης έχει ξεκινήσει επαφές με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες και ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού από τις επτά περιφερειακές ενότητες, ενώ όπως πληροφορείται η στήλη με ορισμένους έχει ήδη δώσει τα χέρια ανεξαρτήτως πολιτικών κομμάτων στα οποία ενδεχομένως οι δεύτεροι ανήκουν. Εξάλλου και ο ίδιος επιθυμεί να υπάρξει ανανέωση στον συνδυασμό του.

Εκείνο στο οποίο εστιάζουν συνεργάτες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας πάντως είναι ότι και αυτή τη φορά όπως και την προηγούμενη η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα θα είναι «υπερκομματική», ενώ η προεκλογική περίοδος για την ομάδα θα διαρκέσει μόλις… 40 ημέρες, όσες δηλαδή προβλέπονται από το νόμο καθώς «έχει να γίνει μεγάλη δουλειά» λένε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σέρρες: 19χρονος έκλεψε δέμα από courier – Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

egnatia2021

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Τέλος Φεβρουαρίου ο νόμος για τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα

Egnatiapress

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε στηθαίο τα ξημερώματα – Ένας τραυματίας

egnatia2021

Θεσσαλονίκη: Τα στρατιωτικά νοσοκομεία μπαίνουν στη μάχη με τον κορονοϊό

Egnatiapress

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων

egnatia2021

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

egnatia2021