Egnatia Press
Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Έπεσε στα 8 μέτρα η στάθμη του Πηνειού, χωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές

Κακοκαιρία Daniel: Έπεσε στα 8 μέτρα η στάθμη του Πηνειού, χωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές

Βιβλική είναι η καταστροφή στη Θεσσαλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Daniel», με τους νεκρούς να έχει φτάσει τους 15 ενώ άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται.Την ίδια ώρα υποχωρούν σταδιακά τα νερά στον Πηνειό, όμως η εικόνα είναι αποκαρδιωτική καθώς ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα, ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στις υποδομές, στο ζωικό κεφάλαιο, στις καλλιέργειες και στις οικοσυσκευές. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού συνεχίζουν αδιαλείπτως τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων αλλά και την παροχή βοήθειας (τροφή, νερό και φαρμάκων) σε όσους παρέμειναν στα σπίτια τους.

Συνολικά 4.486 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από την περασμένη Τρίτη έως χθες το βράδυ, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 10.313 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Στον Πηνειό με την κατασκευή αναχωμάτων επικεντρώνουν οι αρχές τις προσπάθειές τους, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει υπερβεί τα όρια συναγερμού.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λάρισας Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, η στάθμη του Πηνειού βρίσκεται τώρα στα 8 μέτρα, με όριο τα 7 μέτρα, και συνεχίζει να κατεβαίνει, ενώ είχε ξεπεράσει τα 10 μέτρα πριν από δύο μέρες. Αυτό σημαίνει ότι στραγγίζουν τα νερά από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και αυτό σημαίνει ότι έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο πλημμύρας στο κέντρο της Λάρισας ωστόσο, τα νερά μετατοπίζονται προς την Κοιλάδα των Τεμπών και στη συνέχεια στο Δέλτα του Πηνειού, όπου υπάρχει στο σημείο μεγάλος όγκος νερού. Μάλιστα όπως είπε, η γέφυρα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην Κοιλάδα των Τεμπών, η οποία έχει ύψος 18 μέτρων, έχει σκεπαστεί από τα νερά.

Παράλληλα ανέφερε ότι επειδή πέφτει η στάθμη του νερού στον Πηνειό, μπορεί να λειτουργήσει το αποχετευτικό σύστημα της Λάρισας και να αποτραβιούνται σταδιακά τα νερά από πολλές συνοικίες της. Μάλιστα, ο κεντρικός δρόμος στη συνοικία του Αγίου Θωμά είναι πλέον στεγνός, υπάρχει όμως πρόβλημα στους κάθετους δρόμους, καθώς τα νερά μπορεί να φτάνουν και τα δύο μέτρα ακόμη και να τα ξεπερνούν και χρειάζεται βάρκα για να μεταφερθεί βοήθεια (νερό, τροφή ή φάρμακα) στους κατοίκους των σπιτιών, ενώ συνεχίζουν για τρίτη μέρα να είναι χωρίς ρεύμα και νερό.

Σχετικά Άρθρα

Καλαμάτα: Εγκεφαλικά νεκρή 45χρονη μετά το εμβόλιο που έκανε

Egnatiapress

Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κάσο

Egnatiapress

Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Προσφέρει οικονομική βοήθεια 10.000 ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

thodoris

Καβάλα: Κλειστά αύριο τα σχολεία του δήμου

Egnatiapress

Ελλάκτωρ: Έως τέλος Μαρτίου οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Άκτωρ

thodoris

Άγιος Γεώργιος: Πέντε ξακουστά θαύματά του

Egnatiapress