Egnatia Press
Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: «Λασπομαχία» σε 21 χωριά της Θεσσαλίας – Σε 7 δεν υπάρχει πρόσβαση από δρόμο

Κακοκαιρία Daniel: «Λασπομαχία» σε 21 χωριά της Θεσσαλίας – Σε 7 δεν υπάρχει πρόσβαση από δρόμο

Σε 21 χωριά της Θεσσαλίας επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να διεξάγονται μετά τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel με πρώτη προτεραιότητα την παροχή βοήθειας στους κατοίκους, την άντληση υδάτων, τις διανοίξεις δρόμων και τις υπόλοιπες εργασίες.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, από τα 21 χωριά, υπάρχουν επτά – Πηνειάδα, Κεραμίδι, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Μάραθος, Κόρδα και Κοσκινάς – για τα οποία δεν υπάρχει ακόμη οδική πρόσβαση καθώς δεν έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων. Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στη Γιάννουλη Λάρισας, λόγω της στάθμης των νερών του Πηνειού.

Στη σύσκεψη υπήρξε και επισκόπηση της κατάστασης του οδικού δικτύου στην περιοχή του τριγώνου Λάρισα-Καρδίτσα-Τρίκαλα, σύμφωνα με την οποία:

– όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι πλέον ανοικτές, εκτός του άξονα Τρικάλων – Λάρισας, ο οποίος αυτή την ώρα είναι προσβάσιμος στα οχήματα παροχής βοήθειας και στα μηχανήματα τα οποία εκτελούν εργασίες προκειμένου να ανοίξει και να δοθεί στην κυκλοφορία.

– ανοιχτός είναι και ο αυτοκινητόδρομος Ε65

– κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης) με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα δύο εικοσιτετράωρα για να λυθεί το πρόβλημα που προκάλεσαν οι πλημμύρες από την κακοκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες καθαρισμού των υπόλοιπων επαρχιακών και δασικών δρόμων συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο, ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή χαμηλές ταχύτητες και ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών που βρίσκονται στα σημεία.

Αυτό που διαπιστώθηκε, επίσης, είναι ότι μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στη σιδηροδρομική σύνδεση της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη καθώς οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι τεράστιες και η αποκατάσταση θα πάρει αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά των εκπρόσωπων του υπουργείου Υγείας τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας που έχουν εκδοθεί ήδη.

Όσον αφορά, δε, για την καύση των νεκρών ζώων η τελευταία εικόνα είναι ότι μέχρι σήμερα το πρωί είχαν συγκεντρωθεί και αποτεφρωθεί ή ταφεί σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις περισσότερα από 15.000 νεκρά ζώα, τα 7.750 χθες.

Πηγή: protothema

Σχετικά Άρθρα

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Πού θα δείξει 38 βαθμούς το θερμόμετρο

Egnatiapress

Α. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η ανατροπή έχει ήδη συντελεστεί, ότι είμαστε ήδη μπροστά (βίντεο)

thodoris

Αποδοκιμασίες για τον Γιώργο Κιμούλη στη χθεσινή πρεμιέρα του

Egnatiapress

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

giannis

Παραδόθηκε στην ελληνική αποστολή το Άγιο Φως

ioannis

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα

thodoris