Egnatia Press
Μακεδονία

Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα βρίσκεται με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Παύλος Πολάκης.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις», αναφέρουν οι πληροφορίες.

«Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», τονίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο για την εξέλιξη αυτή είχε ανοίξει από το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είχε σημειώσει πως «ενώ η ημερήσια διάταξη δεν είχε θέματα εσωτερική λειτουργίας, η επιστολή του συντρόφου Πολάκη μάς καλεί να τα συζητήσουμε και μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής».

«Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές, ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο. Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας», είχε σημειώσει.

Η επιστολή Πολάκη

Είχε προηγηθεί χθες η παραδοχή λάθους από τον βουλευτή Χανίων, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο κείμενό του, ανάμεσα σε άλλα, υπογράμμιζε ότι «θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες».

Τοποθετείτο αναλυτικά και για τα δύο θέματα που έφεραν την αντιπαράθεση και οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να τον παραπέμψει προς τα όργανα του κόμματος και να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Σχετικά με την ενόχλησή του για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων στον νομό Χανίων ανέφερε ότι «αποτέλεσε αστοχία καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στην δημόσια σφαίρα αλλά να επιλύονται εντός των οργάνων του κόμματος» και συμπληρώνει «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Όσον αφορά στην επίμαχη ανάρτηση με τις φωτογραφίες δημοσιογράφων και ονόματα δικαστικών λειτουργών ο Παύλος Πολάκης δήλωνε «η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης». Συνολικά μάλιστα σημειώνει πως για τα όσα συνέβησαν «αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί».

Η απόσυρση Χαιρετάκη

Η επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια μοιάζει ακόμα πιο πιθανή καθώς ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιχάλης Χαιρετάκης, που αποτέλεσε αφορμή της προσωρινής ρήξης μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρώην υφυπουργού, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την προεκλογική «κούρσα» γιατί «στον αγώνα για να φύγει αυτή η Κυβέρνηση δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί».

Σχετικά Άρθρα

Πρόστιμα για κάπνισμα στη Θεσσαλονίκη

giannis

Πρωτοποριακή επέμβαση αντιμετώπισης ελεφαντίασης σε 26χρονη στο «Παπαγεωργίου»

Egnatiapress

ΤΩΡΑ: Αντιεξουσιαστές διαδηλώνουν κατά της εκκένωσης της “κατάληψης 111”

Egnatiapress

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Έκτακτο δελτίο καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Egnatiapress

Θεσσαλονίκη: Σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είχε κρύψει την κάνναβη!

nikos521964

Έκτακτη αιμοδοσία στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών – Όλες οι λεπτομέρειες

Egnatiapress