Egnatia Press
Κόσμος

Κίνα: Αστρονόμοι ισχυρίζονται ότι ανίχνευσαν τρία ραδιοσήματα εξωγήινων πολιτισμών

Κίνα: Αστρονόμοι ισχυρίζονται ότι ανίχνευσαν τρία ραδιοσήματα εξωγήινων πολιτισμών

Το γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο FAST στην Κίνα μπορεί να ανίχνευσε όχι ένα αλλά τρία ραδιοσήματα εξωγήινων πολιτισμών, υποστηρίζουν κινέζοι ερευνητές, μόνο που οι δηλώσεις τους περιέργως διαγράφηκαν λίγο μετά τη δημοσίευσή τους.

Το FAST, το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου με διάμετρο 500 μέτρα, κατέγραψε «αρκετές περιπτώσεις πιθανών τεχνολογικών σημείων και εξωγήινων πολιτισμών»

ανέφερε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο Science and Technology Daily, την επίσημη εφημερίδα του κινεζικού υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις στα κινεζικά μέσα, στη συνέχεια όμως διαγράφηκε χωρίς εξήγηση, αναφέρει το LiveScience.com.

Το FAST ξεκίνησε να αναζητά τυχόν σήματα εξωγήινων το 2018. Εξετάζοντας τα δεδομένα το 2020, ερευνητές του Κανονικού Πανεπιστημίου του Πεκίνου εντόπισαν δύο ύποπτα σήματα «στενής ζώνης»,

τα οποία χρησιμοποιούνται στις ραδιοεπικοινωνίες αεροσκαφών και δορυφόρων και συνήθως δεν προέρχονται από φυσικές πηγές.

Ακόμα ένα ύποπτο σήμα στενής ζώνης ανιχνεύθηκε φέτος όταν το FAST εξέτασε μια σειρά γνωστών εξωπλανητών.

Οι Κινέζοι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι η ανάλυση θα πρέπει να επιβεβαιωθεί. «Η πιθανότητα να οφείλονται τα ύποπτα σήματα σε κάποιο είδος παρεμβολής είναι πολύ υψηλή και θα πρέπει να αποκλειστεί.

Αυτό ίσως είναι μια μακρά διαδικασία» δήλωνε στο ίδιο άρθρο ο Τσανγκ Τονγκτζιέ, επικεφαλής επιστήμονας.

Ο ισχυρισμός για πιθανά σήματα από εξωγήινους ίσως πρόωρος, δεδομένου ότι αρκετές παρόμοιες υποτιθέμενες ανακαλύψεις έχουν αποδειχθεί άνθρακες στο παρελθόν.

Το 2019 για παράδειγμα καταγράφηκε ένα ύποπτο σήμα στεν΄γς από τον Εγγύτατο Κενταύρου, το πλησιέστερο αστρικό σύστημα σε απόσταση μόλις 4,2 ετών φωτός, το οποίο φιλοξενεί τουλάχιστον έναν δυνητικά κατοικήσιμο πλανήτη.

Όμως οι μελέτες που δημοσιεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι το σήμα ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα δυσλειτουργίας του εξοπλισμού.

Ένα άλλο σήμα που ανιχνεύθηκε το διάστημα 2011-14 διαπιστώθηκε τελικά ότι προερχόταν από τον φούρνο μικροκυμάτων που χρησιμοποιούσαν οι ερευνητές για να ζεστάνουν το φαγητό.

Σχετικά Άρθρα

Λάζαρος Παπαδόπουλος: “Τεράστια οργή στη Ρωσία για τον Πούτιν, η οποία δεν μπορεί να εκφραστεί”

egnatia2021

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Παρουσιάζει τον Ερντογάν «κατακτητή» της Ελλάδας!

Egnatiapress

Ιταλία: Ο ιός οπισθοχωρεί τα νοσοκομεία πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν σε φάση κανονικότητας

Egnatiapress

Κορονοϊός – Βέλγιο: Tα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στον ιό

Egnatiapress

Αποκάλυψη Σοκ: Η Pfizer πρόσθεσε στα εμβόλια των παιδιών μυστικό φάρμακο για την καρδιακή προσβολή! – Βιντεο

Egnatiapress

Ισραήλ: Σκέφτονται σοβαρά την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα