Egnatia Press
Κόσμος

Κορονοϊός: Εμβολιασμό κάθε χρόνο για τους ευπαθείς «βλέπει» ο ΠΟΥ

Κορονοϊός: Εμβολιασμό κάθε χρόνο για τους ευπαθείς «βλέπει» ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπει ότι τα άτομα που είναι πιο ευάλωτα στο COVID-19, όπως οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να λαμβάνουν μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 σε ετήσια βάση προκειμένου να προστατεύονται από τις μεταλλάξεις του ιού.

Αυτό αναφέρει έγγραφο που ήρθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters και αποτελεί τμήμα έκθεσης, η οποία πρόκειται να συζητηθεί την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Γκάβι, μιας συμμαχίας εμβολίων που συντονίζει το πρόγραμμα εμβολίων COVAX του ΠΟΥ, μέσω του οποίου διατίθενται εμβόλια στις φτωχότερες χώρες. Η πρόβλεψη υπόκειται σε αλλαγές και συνδυάζεται επίσης με δύο άλλα λιγότερο πιθανά σενάρια.

Οι κατασκευαστές εμβολίων Moderna και Pfizer/BioNTech έχουν ήδη υποστηρίξει ότι ο πλανήτης θα χρειαστεί σύντομα ενισχυτικές δόσεις για να διατηρήσει υψηλά επίπεδα ανοσίας, αλλά τα στοιχεία για αυτό είναι ακόμα ασαφή.

Το έγγραφο δείχνει ότι ο ΠΟΥ θεωρεί τις ετήσιες δόσεις για άτομα υψηλού κινδύνου και μία δόση κάθε δύο χρόνια για τον υπόλοιπο πληθυσμό ως το «ενδεικτικό» βασικό σενάριό του.

Στην έκθεση δεν αναφέρεται λέει πώς κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα, ωστόσο δείχνει ότι κάτω από το βασικό σενάριο θα συνεχίσουν να εμφανίζονται νέες παραλλαγές και τα εμβόλια θα επικαιροποιούνται τακτικά για να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές.

Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο του εσωτερικού εγγράφου. Ένας εκπρόσωπος του Gavi είπε ότι το πρόγραμμα COVAX σχεδιάζει να λάβει υπόψη ένα ευρύ φάσμα σεναρίων.

Το έγγραφο, που χρονολογείται στις 8 Ιουνίου και εξακολουθεί να είναι «έργο σε εξέλιξη», προβλέπει επίσης στη βασική περίπτωση ότι 12 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 θα παραχθούν παγκοσμίως τον επόμενο χρόνο, πρόβλεψη ελαφρώς υψηλότερη από τα 11 δισεκ. δόσεων για αυτόν τον χρόνο που ανέφερε η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών & Ενώσεων (IFPMA), πράγμα που σημαίνει ότι ο ΟΗΕ δεν αναμένει σημαντική αύξηση της παραγωγής εμβολίων το 2022.

 

Πηγή: Κορονοϊός: Εμβολιασμό κάθε χρόνο για τους ευπαθείς «βλέπει» ο ΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αναστασιάδης: «Δεν πάει άλλο με τις προκλήσεις της Τουρκίας»

Egnatiapress

Ευρωπαϊκή Ένωση: Δεν αναγνωρίζει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμονές Συνόδου Κορυφής

Egnatiapress

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν μοναστήρι στο Ντονιέτσκ – 3 μοναχοί νεκροί

Egnatiapress

Bloomberg: Ο Ντ.Τραμπ υπέγραψε κυρώσεις κατά της Τουρκίας!

Egnatiapress

Βόμβα από Μ.Σχοινά: Έχουμε θεραπείες για τον Covid-19 αλλά δεν τις αγοράζουμε γιατί πρέπει να πουλάμε εμβόλια έως το 2023

Egnatiapress

Γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπόμπ Μενέντεζ: Να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα