Egnatia Press
Οικονομία

Κορονοϊός: Τί πρέπει να ξέρουν οι κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων

Κορονοϊός: Τί πρέπει να ξέρουν οι κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων

Ο κλάδος της ασφαλιστικής αγοράς κατάφερε να αντεπεξέλθει στο πρώτο κύμα της πανδημίας και του lockdown με ”όπλα” την τηλεργασία και τις πωλήσεις από απόσταση. Όσο για το δεύτερο crash test που έρχεται θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Όσον αφορά στους κατόχους ασφαλιστήριων συμβολαίων, αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Καταβολή ασφαλίστρων: Μετά και την επιβολή περιοριστικών μέτρων τον περασμένο Μάρτιο η καταβολή ήταν δυνατό με πολλούς τρόπους, πέραν, δηλαδή, των μετρητών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του τραπεζικού συστήματος (πάγια εντολή, μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής ή πιστωτικής κάρτας ηλεκτρονικά κ.λπ.). Πολλές εταιρίες, μάλιστα, εκτός από τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, αποφάσισαν στην προηγούμενη καραντίνα να επιστρατεύσουν και το τηλεφωνικό τους κέντρο, ώστε να δέχεται τα αιτήματα για εξόφληση των συμβολαίων. Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν την ανάγκη της απευθείας συνεννόησης των ασφαλισμένων με την εταιρία ή τον διαμεσολαβητή.

Καταβολή αποζημίωσης: Η καραντίνα που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και θα διαρκέσει – εκτός απροόπτου – μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα δεν επηρεάζει τη λειτουργία και κατ’ επέκταση την καταβολή της αποζημίωσης, βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που προβλέπονται στο εκάστοτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) δε, σε περίπτωση απώλειας ζωής από τον Covid-19 η καταβολή του ασφαλίσματος για την πλειονότητα των ασφαλιστηρίων ζωής γίνεται κανονικά προς τους δικαιούχους. όπως προβλέπεται στο ασφαλιστήριο για το θάνατο από ασθένεια. «Όπως και να έχει είναι σημαντικό να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική σας εταιρία η τον διαμεσολαβητή που σας εξυπηρετεί για τους όρους του δικού σας συμβολαίου», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ασφάλιση ΙΧ: Όσον αφορά στην ασφάλιση ΙΧ, οι παραπάνω πηγές υπενθυμίζουν πως η απαγόρευση των μετακινήσεων δεν σημαίνει άρση της υποχρέωσης διατήρησης ενός ενεργού συμβολαίου. «Μολονότι η διάρκεια της νέας καραντίνας, τουλάχιστον με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα είναι μικρή – τριών εβδομάδων – καλό θα ήταν να γίνει σαφές πως η υποχρέωση της ασφάλισης του οχήματος αίρεται μόνον με την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας», τονίζουν χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους η παραγωγή αστικής ευθύνης οχημάτων υποχώρησε κατά 8,6%, ενώ, σύμφωνα με σχετικό πίνακα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρης Ζορμπάς, ο αριθμός των ασφαλισμένων αυτοκινήτων ακολούθησε εξίσου πτωτική πορεία (από 6.261.993 τον Δεκέμβριο του 2019 σε 6.208.029 στα τέλη του περασμένου Μαΐου).

Πηγή: Κορονοϊός: Τί πρέπει να ξέρουν οι κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων

Σχετικά Άρθρα

ΟΑΕΔ: Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης πωλητών λιανικής στην Πάτρα – Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

egnatia2021

Βουλγαρία: «Τι θα γίνει αν αρνηθεί η Ελλάδα να πληρώσει το αέριο σε ρούβλια;»

Egnatiapress

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Αυτές είναι οι νέες αλλαγές στα κριτήρια για τα 1.000 ευρώ

Egnatiapress

«Κόκκινα» δάνεια – Νόμος Κατσέλη: Η ανατροπή που έφερε ο Άρειος Πάγος

Egnatiapress

ΠΟΥ για τηλεργασία: “Καμπανάκι” για τους κινδύνους στη σωματική και ψυχική υγεία

Egnatiapress

Μητέρες ανηλίκων: Ποιες βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 62

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα