Egnatia Press
Ελλάδα

Νοσηλευτές: Ζητούν τη μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζομένων

Νοσηλευτές: Ζητούν τη μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζομένων

Τη μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών που εργάζονται με συμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, κατά τρόπο ανάλογο με εκείνον που ακολουθήθηκε για τους γιατρούς, ζητεί η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ αναφέρει τα εξής:

“Παρακολουθώντας την έντονη νομοθετική δραστηριότητα του Υπουργείου Υγείας, παρατηρούμε παράλληλα, τις εξελιγμένες εκδοχές διευθέτησης των οργανικών κενών θέσεων για το ιατρικό προσωπικό, με διαδικασίες εξπρές, σε αντίθεση με τις κενές οργανικές θέσεις των Νοσηλευτών, οι οποίες παραμένουν διαχρονικά στοιχειωμένες και επικαλύπτονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 17 του κατεπείγοντος σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κωρονοϊούCOVID– 19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», προβλέψατε τον απευθείας διορισμό (κατόπιν αίτησης) σε οργανικές θέσεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. (Επιμελητή Β’)σε Μονάδες Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Ν.Ν. των ιατρών με ειδικότητα Πνευμονολογίας –Φυματολογίας, Καρδιολογίας, Αναισθησιολογίας, Παιδιατρικής, Χειρουργική Παίδων, Χειρουργική, Εσωτερικής Παθολογίας, Νεφρολογίας(Πνευμονολόγων – Φυματιολόγων, Αναισθησιολόγων, οι οποίοι υπηρέτησαν εντός του 2020 ως επικουρικό προσωπικό στις προαναφερόμενες Μονάδες.

Ρωτάμε κύριε Υπουργέ γιατί δεν προχωρήσατε σε ανάλογη ρύθμιση και για τους Νοσηλευτές;

Μήπως, γιατί μας θεωρείτε αναλώσιμους;

Επιπλέον, διαπιστώνουμε ότι συνεχίζετε να προβάλετε την πεποίθησή σας, ότι μετά απο ισχυρή μοριοδότηση, με τη διαδικασία προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, θα προχωρήσετε στη μονιμοποίηση των επικουρικών Νοσηλευτών.

Άλλες διαδικασίες για τους Ιατρούς, άλλες για τους Νοσηλευτές.

Πράξεις για τους Γιατρούς, Υποσχέσεις για τους Νοσηλευτές.

Συμπερασματικά, εξακολουθείτε να μην προχωράτε στις μονιμοποιήσεις των Νοσηλευτών, που είναι επικουρικό προσωπικό, όπως έχετε δηλώσει επανειλημμένως κι ας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για τους Ιατρούς το κάνατε πράξη.

Στο σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι στη Βουλή προς ψήφιση: «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)». δεν έχουμε διαπιστώσει σε κανένα σημείο του νομοσχεδίου την αποκατάσταση των δεσμεύσεών σας, ως προς την ειδική μοριοδότηση Νοσηλευτών που είναι επικουρικό προσωπικό..

Από λόγια χορτάσαμε, από πράξεις πεινάσαμε.

Κύριε Υπουργέ,

Οι Νοσηλευτές εξακολουθούν να μάχονται και να στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετρώντας απώλειες και νοσώντας παράλληλα.

Η άοκνη επιτέλεση του καθήκοντός μας, δεν σας δίνει κανένα δικαίωμα εμπαιγμού απέναντί μας.

Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας τις πρωτόγνωρες υγειονομικές συγκυρίες, σε σχέση με την έως τώρα πολιτική συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας, διαπιστώνουμε ότι εκμεταλλεύεστε τις αρχές και τις αξίες των Νοσηλευτών”.

Πηγή: Νοσηλευτές: Ζητούν τη μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζομένων

Σχετικά Άρθρα

Νοσηλεύτρια στη Κέρκυρα παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου – Δεν μπορεί να περπατήσει

Egnatiapress

Μας φακελώνουν μέσω 13033: Τι αποκαλύπτουν τα «καρφώματα» των υπουργών;

Egnatiapress

Σε κρίσιμη κατάσταση η 27χρονη που νοσηλεύεται μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson – Με εκτεταμένες θρομβώσεις

Egnatiapress

Αποζημιώσεις ενοικίων: Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά Φεβρουαρίου – Μαρτίου

Egnatiapress

Μεγάλη προσφορά τροφίμων από ομάδα νέων στην Μητρόπολη Λαρίσης

Egnatiapress

Lockdown: Σε επίπεδο συναγερμού όλη η χώρα

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα