Egnatia Press
Κόσμος

Οι Τούρκοι κυκλώνουν την Κύπρο/Α.Μεσόγειο με σταθμούς ακτοφυλακής – Προκαλούν ευθέως ελέγχοντας τα πάντα

Οι Τούρκοι κυκλώνουν την Κύπρο/Α.Μεσόγειο με σταθμούς ακτοφυλακής – Προκαλούν ευθέως ελέγχοντας τα πάντα

Σε μια κίνηση που παραπέμπει σε ευθεία πρόκληση κατά της δημοκρατίας της Κύπρου αλλά και της Α.Μεσογείου προβαίνει η Άγκυρα με την δημιουργία 5 σταθμών “ακτοφυλακής”, οι οποίοι στην ουσία αποτελούν προκεχωρημένα ναυτικά φυλάκια επανδρωμένα με ειδικό προσωπικό και συστήματα επιτήρησης.

Η Τουρκία ακολουθώντας την επεκτατική πολιτική της βήμα προς βήμα χωρίς κανένα δισταγμό στην Ανατολική Μεσόγειο θα δημιουργήσει σταθμούς ακτοφυλακής σε 5 διαφορετικές περιοχές.

Κύριος στόχος του καθεστώτος Ερντογάν είναι ο πλήρης έλεγχος συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο, η  καθιέρωση δικαιωμάτων,  και φυσικά ο πλήρης έλεγχος όλων των πλοίων που θα διέρχονται από την περιοχή αυτή.

Επίσης δεν μιλάμε μόνο για σταθμούς ακτοφυλακής αλλά και για υποδομές με συστήματα θαλάσσιας επιτήρησης και παρακολούθησης προκειμένου να επιβληθούν τα τουρκικά συμφέροντα.

Με λίγα λόγια η Άγκυρα “κλειδώνει” μια τεράστια περιοχή ενώ ετοιμάζεται για έρευνες και μελλοντικές επιχειρήσεις εξόρυξης  στην Ανατολική Μεσόγειο, με όλα τα διαθέσιμα για τον σκοπό αυτόν πλοία της.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι το ερευνητικό πλοίο Oruç Reis είχε ολοκληρώσει τις σεισμικές έρευνες του στο πεδίο Demre στο τέλος της 82ης ημέρας και έχει επιστρέψει στο λιμάνι της Αττάλειας, δίνοντας να γίνει κατανοητό ότι το συγκεκριμένο λιμάνι θα είναι και το ορμητήριο των όποιων μελλοντικών “επιχειρήσεων” στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Turkey Gazette και το τουρκικό υπουργείο εσωτερικών, η τουρκική ακτοφυλακή θα δρα απερίσπαστη εντός των 5 ξεχωριστών ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τρεις από αυτούς τους σταθμούς θα κατασκευαστούν στα Κατεχόμενα, ενώ οι άλλοι 2 σταθμοί θα βρίσκονται στην Μερσίνη. Το όλο σχέδιο θα υλοποιηθεί τάχιστα σε αυτές τις περιοχές εντός του επόμενου έτους.

“Με αυτόν τον τρόπο, κάθε τετραγωνικό εκατοστό της Ανατολικής Μεσογείου θα παρακολουθείται βήμα προς βήμα με συστήματα ναυτικής επιτήρησης τα οποία θα προσδιορίζουν την τουρκική ζώνη ασφαλείας, την είσοδο, την έξοδο όλων των τύπων των πλοίων, υλοποιώντας έλεγχο αναγνώρισης πλοίου, και δίνοντας πληροφορίες πλοήγησης”, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με άρθρο από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ  ότι η Τουρκία έχει σχέδιο εγκατάστασης 11 σταθμών ραντάρ επιφανείας ως μέρος της πρώτης φάσης του Συστήματος Επιτήρησης Ακτοφυλακής (SGRS), με στόχο τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου στον τομέα έρευνας και διάσωσης CSAR, ενώ ουσιαστικά αποβλέπει σε κάτι ακόμα χειρότερο.

Η Άγκυρα έχει σχεδιάσει και υλοποιεί συστηματικά χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση, ανεξάρτητα του ποια πολιτική δύναμη είναι στην εξουσία, μία πολιτική που αποσκοπεί μελλοντικά στην διχοτόμηση του ελληνικού Αρχιπελάγους.

Με αυτόν τον τρόπο αποζητά πιθανόν συγκυριαρχία και ακρωτηριασμό της ελληνικής ΑΟΖ πριν αυτή ακόμα ανακηρυχτεί. Τώρα η Άγκυρα φέρεται να περνά στο επόμενο στάδιο, που αφορά την υλοποίηση της πολιτικής της δημιουργώντας πλέον τετελεσμένα σε πραγματικό επίπεδο.

Μιλάμε για την εγκατάσταση δεκάδων ραντάρ και ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων τα οποία θα παρακολουθούν το Αιγαίο κάθε δευτερόλεπτο.

Όλα αυτά αφορούν το γνωστό πρόγραμμα UZUN UFUK («Μακρινός Ορίζων»), το οποίο στην πράξη διχοτομεί το Αιγαίο.

Επίσημα η τουρκική κυβέρνηση ομιλεί για σύστημα κατά της παράνομης δραστηριότητας στη θάλασσα, όπως το λαθρεμπόριο μεταναστών και την λαθραλιεία.

Τονίζεται επίσης ότι έχουμε και την τοποθέτηση μίνι πυραυλικών συστημάτων σε πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής εδώ και κάποιο διάστημα, ενώ κατασκευάζεται και το μη επανδρωμένο τουρκικό σκάφος “Ουλάκ” το οποίο διαθέτει επίσης πυραυλικά συστήματα.

Η  κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί μάλιστα στην αυξανόμενη «πίεση» της Τουρκίας στο Αιγαίο, με πολλά πραγματικά και «φανταστικά» ναυτικά και αεροπορικά επεισόδια, με τους μετανάστες (όπως αυτοί από την Σομαλία) να παίζουν καίριο ρόλο στα τουρκικά σχέδια  στο Αιγαίο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως γίνεται κατανοητό η αναβάθμιση και η μετατροπή του τουρκικού λιμενικού σώματος σε κατ΄ουσία «παρακλάδι» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του γενικού πλάνου της Άγκυρας.

Κινούμενη στην «λογική» της στρατοχωροφυλακής, η τουρκική ηγεσία του τουρκικού λιμενικού μετατρέπεται σε μάχιμη δύναμη η οποία δύναται, κάτω από αντίξοες συνθήκες θα μπορεί υποθετικά να αναλάβει ακόμη και ναυτικές πολεμικές αποστολές.

Η ελληνική απάντηση σε όλα αυτά τα σχέδια πρέπει και θα είναι πραγματικά καταιγιστική, αφού η Άγκυρα κινείται συνεχώς σε μια πορεία ”σύγκρουσης” με την χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και και της Α.Μεσογείου.

Πηγή: Οι Τούρκοι κυκλώνουν την Κύπρο/Α.Μεσόγειο με σταθμούς ακτοφυλακής – Προκαλούν ευθέως ελέγχοντας τα πάντα

Σχετικά Άρθρα

Γαλλία: Στο 0,8% η διαφορά ανάμεσα στην Μαρίν Λε Πεν και τον Ζαν Λικ Μελανσόν

Egnatiapress

ΒΟΜΒΑ! Γαλλικό δικαστήριο αναστέλλει διάταγμα γενικής μασκοφορίας σε πόλεις στη Γαλλία

Egnatiapress

Έρχεται το ”Digital Green Pass” – Έτσι θα ταξιδεύουμε στην ΕΕ!

Egnatiapress

Νέο «χτύπημα» Β.Πούτιν: Υπέγραψε διάταγμα-απάντηση στις «εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών»

Egnatiapress

Απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για ό,τι αρνητικό συμβεί!

Egnatiapress

Ιαπωνία – Δολοφονία Σίνζο Άμπε: Τι παραδέχτηκε η αστυνομία

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα