Egnatia Press
Taste It

Παραδοσιακός Γαύρος Μαρινάτος

Παραδοσιακός Γαύρος Μαρινάτος

Υλικά

1 κιλό γαύρο

160γρ χοντρό αλάτι

700γρ λευκό ξίδι ή ξύδι μηλίτη

2 σκελίδες σκόρδο

κόκκινη πιπεριά κομματάκια

λίγη πράσινη καυτερή πιπεριά

πιπέρι σε κόκκους

λίγη ρίγανη

ελαιόλαδο και ηλιέλαιο μισό μισό

Μαιντανό ψιλοκομμένο

φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε 1 κιλό γαύρο βγάζουμε το κεφάλι και τα έντερα τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα σκουπίζουμε και βάζουμε μια στρώση σε ένα μπολ γυάλινο, ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτικάνουμε άλλη σειρά ρίχνουμε αλάτι μέχρι να τελειώσει ο γάβρος και το αλάτι.

Καλύπτουμε καλά τα ψάρια με το ξύδι και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε δροσερό μέρος για 12 ώρες .

Τα ξεκοκαλίζουμε μετά, τραβάμε την ραχοκοκαλιά που βγαίνει εύκολα. Ο γαύρος πρέπει να είναι φρέσκος και λίγο μεγάλος και όταν τελειώσουμε το αλάτισμα μετά το ξεκοκάλισμα η σάρκα του πρέπει να είναι λευκή.

Τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο, τις πιπεριές, το λάδι,μαιντανό και τις φέτες λεμόνι. Κλείνουμε με το καπάκι του μπολ και βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται για 2 μήνες στο ψυγείο.

xrysoskoufaki.gr

Σχετικά Άρθρα

Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια

Egnatiapress

Φανταστικά τυροκουλούρια για κολατσιό

Egnatiapress

Η πιο νόστιμη τούρτα ΧΩΡΙΣ θερμίδες!

Egnatiapress

Κοτόπουλο κλέφτικο γεμιστό στη λαδόκολλα

Egnatiapress

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ, μπανάνα και άνθος αραβοσίτου

Egnatiapress

Αθέμιτες πρακτικές που ταλαιπωρούν παραγωγούς δημητριακών στο Ζαγκλιβέρι!

nikos521964

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα