Egnatia Press
Ελλάδα Μακεδονία Τουρισμός

Philoxenia: Απονεμήθηκαν τα 13 βραβεία τουριστικής Αριστείας από την Γκερέκου!

Philoxenia: Απονεμήθηκαν τα 13 βραβεία τουριστικής Αριστείας από την Γκερέκου!

Δεκατρία βραβεία Αριστείας απονεμήθηκαν σε επιχειρήσεις τεσσάρων κατηγοριών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του νέου θεσμού «ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» που διοργανώνονται για πρώτη φορά με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και βράβευση των τουριστικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν.

philoxenia-vraveia-aristeias3.jpg
philoxenia-vraveia-aristeias2.jpg
philoxenia-vraveia-aristeias4.jpg

Σκοπός της ανάδειξης και της επιβράβευσης των επιχειρήσεων που με την δουλειά, τις ενέργειες και τος επιδόσεις τους διακρίθηκαν είναι η ανάδειξή των τοπικών υπηρεσιών και προϊόντων και ανύψωση του κύρους των βραβευμένων επιχειρήσεων καθώς επίσης και η υποκίνηση και την υπολοίπων να ακολουθήσουν τις πρότυπες επιχειρήσεις. Σε τέσσερις κατηγορίες ήταν χωρισμένες οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν: Καταλύματα, Εστίαση, Μεταφορές, Λοιπές δραστηριότητες.

Μέσω των βραβείων που δόθηκαν για πρώτη φορά δίνονται κίνητρα στις επιχειρήσεις για να συμμετάσχουν στον θεσμό της Αριστείας.

“Θέλουμε να δημιουργήσουμε παραδείγματα καλής πρακτικής για τους ανθρώπους που είναι ο πυλώνας, η ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας. Το 2019 είναι η χρονιά ορόσημο το οποίο θέλουμε να φτάσουμε το 2022, φέτος. 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ προστέθηκαν στο ΑΕΠ της Περιφέρειας μας μόνο από τον τουρισμό”, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΚΜ, Αλέξανδρος Θάνος και τόνισε την σημαντικότητα του τουρισμού για την οικονομία. “Είναι μια ηθική επιβράβευση αυτά τα βραβεία ανθρώπων που ασχολούνται με το τουριστικό κομμάτι, μια επιβράβευση μέσω της οποίας υποκινείς αι τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν αυτά τα παραδείγματα “είπε.

philoxenia-vraveia-aristeias6-tzitzikostas.jpg

Η πρόεδρος του ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου τόνισε πως πρέπει να ανταμείβουμε ηθικά και να αναγνωρίζουμε την δουλειά όλων και έχουν εφαρμόσει καλές πρακτικές. ” Είναι εξαιρετικός ο θεσμός που ξεκινάτε γιατί πραγματικά χωρίς τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες . Είναι εξαιρετικό να αναγνωρίζουμε, είναι μια ηθική επιβράβευση να δημιουργούμε θετικά πρότυπα αριστείας στις επιχειρήσεις σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε στο 1ο συμποσίου που διοργάνωσε ο ΕΟΤ με τίτλο “Ελλάδα, η χώρα του ευ ζην” που σκοπό έχει να συνδεθεί την οικονομία της φιλοξενίας με τα ελληνικά προϊόντα και ότι έχει να κάνει με την εντοπιότητα, τον πολιτισμό και την στήριξη που υπήρχε από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

philoxenia-vraveia-aristeias5-gkerekou.jpg

Τόνισε πως η Κεντρική Μακεδονία έχει πάρα πολλές μοναδικότητες τις οποίες μπορεί να προβάλει με τις δυνατότητες που έχει. ” Έχετε απίστευτες μοναδικότητας ιστορικές, πολιτισμικές, τοπικά προϊόντα. Εκμεταλλευτείτε και αξιοποιήστε τις μοναδικότητες, όχι μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που ήδη το κάνατε για να μπορέσουμε να προβάλουμε αυτά τα ιστορικά τοπόσημα σε όλον τον κόσμο. Έχετε τον Όλυμπο, συμβολικό μήνυμα μπορείς να στείλεις από εκεί για ανάπτυξη που μπορεί να υπάρξει στον κόσμο, να μια ταινία που θα μπορούσε να γίνει” και συμπλήρωσε την σημαντικότητα των κινηματογραφικών παραγωγών που πλέον στις ταινίες δεν εμφανίζεται στους τίτλους ως τόπος γυρισμάτων αλλά οι ιστορίες διαδραματίζονται σε αυτήν.

“Στηρίζουμε με όλη μας την δύναμη αυτή την προσπάθεια, είμαστε μαζί , είμαστε σε έναν καλό δρόμο να δημιουργηθούν συνεργασίες που τα οφέλη και από τις δύο πλευρές να είναι πολύ πολύ σημαντικά. Μέσα από την προβολή του τόπου μας μπορεί και ο ΕΟΤ να τα προβάλει παγκοσμίως, να είναι δηλαδή ένας πυρήνας επικοινωνίας και προβολής.” Τέλος, κάλεσε τους ξενοδόχους να φιλοξενήσουν όσο μπορούν περισσότερο τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική διατροφή.

Ο Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΤΕ, Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε πως 20% είναι ο αριθμός των πιστοποιημένων ξενοδόχων που έχουν ελληνικό προϊόν κάτι που θέλει δουλειά για να αυξηθεί και σημείωσε πως είναι σημαντική η βράβευση των επιχειρήσεων καθώς οι τουρίστες αναζητούν επιχειρήσεις οι οποίες έχουν καλές αξιολογήσεις και έχουν διακρίσεις.

philoxenia-vraveia-aristeias8.jpg

Στην κατηγορία καταλύματα οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν: Grand Hotel Palace, Ξενοδοχείο Ερωδιός, Robolo Boutique Hotel.

Στην κατηγορία λοιπές κατηγορίες: Οινοποιητικός Συνεταιρισμός VAENI – Νάουσα, Κτήμα Χατζηβαρύτης,Thessaloniki Convention Bureau.

Στην κατηγορία μεταφορές: AUTO365,BikeIT,”ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΚΑΛΥΨΩ” .

Στην κατηγορία εστίαση: Marea Sea Spirit, Ψαροταβέρνα Πάνος.

Τιμητικό βραβείο δόθηκε από την πρόεδρο του ΕΟΤ στην NU BOYANA FILM STUDIOS HELLENIC.

Πηγή: makthes

Σχετικά Άρθρα

Oruc Reis: Για 18η ημέρα παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Egnatiapress

Πάτρα: «Έτσι πέθαναν τα τρία κοριτσάκια μας», εξηγούν οι γονείς και απαντούν στις επικρίσεις

Egnatiapress

Δραματικές οι στιγμές στην Μάνη: Μεταπήδησε στην Αρκαδία η φωτιά – Εκκενώθηκαν Βάστα, Ίσαρης και Χράνοι

Egnatiapress

Λοκντάουν: Πότε θα ξέρουμε τι θα συμβεί μετά την 1η Μαρτίου

Egnatiapress

Ανοίγουν τα αμφιθέατρα – Επιστρέφουν οι φοιτητές – Όλα τα μέτρα

Egnatiapress

Εγκαινιάστηκε η μοναδική στην Ελλάδα Μονάδα Κλινικών Ερευνών του ΑΠΘ – Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Egnatiapress