Egnatia Press
Ελλάδα

Πιθανή η αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς στη Μαγνησία

Πιθανή η αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς στη Μαγνησία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η έναρξη της νέας σχολική χρονιάς στη Μαγνησία εξαιτίας των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel, άφησε μιλώντας στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών” η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Στις 12 η ώρα έχουμε τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές. Εισήγηση η δική τους όπως και των δημάρχων είναι να αναβληθεί για μια εβδομάδα ο αγιασμός, το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα καταλήξουμε αλλά μην το παίρνετε ως απόφαση. Αν αποφασιστεί τελικώς η αναβολή του αγιασμού της έναρξης της σχολικής χρονιάς θα είναι για τις περιοχές για τις οποίες υπάρχει θέμα. Θα ανακοινωθεί σήμερα», τόνισε η υφυπουργός.

Αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών στη Μαγνησία, η υφυπουργός σχολίασε πως σύμφωνα με τις πρόχειρες εκτιμήσεις, θα χρειαστεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ. «Οι καταστροφές στις υποδομές στο Πήλιο είναι τόσο μεγάλες που φοβόμαστε ότι όταν θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς θα ξεπεράσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει στο Βόλο».

Τέλος σχετικά με τα νοσοκομεία της περιοχής, η κ. Μακρή τόνισε πως λειτουργούν κανονικά και τα χειρουργεία συνεχίζονται.

Σχετικά Άρθρα

ΑΑΔΕ: Εκτός λειτουργίας για το Σαββατοκύριακο το myDATA

Egnatiapress

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Egnatiapress

ΕΟΔΥ: Εξετάσεις για κορονοϊό στο Αγαθονήσι

Egnatiapress

Χανιά: 15χρονη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια

Egnatiapress

Πάτρα: «Θρίλερ» με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς – Έρευνα για εγκληματική ενέργεια

Egnatiapress

Αγρίνιο: Κάθειρξη 27 ετών στον ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια

Egnatiapress