Egnatia Press
Κόσμος

Πόλεμος πληροφοριών: Ο Άσαντ είναι ο επόμενος στόχος μετά τον Πούτιν;

Πόλεμος πληροφοριών: Ο Άσαντ είναι ο επόμενος στόχος μετά τον Πούτιν;

Πόλεμος πληροφοριών στόχος μετά τον Πούτιν ο Άσαντ. Ρώσοι εμπειρογνώμονες αναφέρονται σε δυτικές ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας, της Συρίας και των αντιπάλων των Ηνωμένων Πολιτειών στο σύνολό τους, με τον όρο “πόλεμος πληροφοριών”. Αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν είναι νέο για αυτόν, αλλά η εμπειρία του για τουλάχιστον μια δεκαετία. Αλλά είναι πολύ παρόμοιο με αυτό στο οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποβλήθηκε από το 2016 έως χθες..

Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria; δημοσίευσε δημοσκόπηση και άρθρα που επιτέθηκαν στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, παράλληλα με τη δημοσίευση ενός πρώην Ρώσου φιλοδυτικού διπλωμάτη και ενός άρθρου που κατέκρινε τον Άσαντ. Το πρακτορείο ανακοίνωσε αργότερα ότι ο ιστότοπός του παραβιάστηκε και αφαίρεσε τις αναρτήσεις από τις σελίδες του, στη συνέχεια δημοσίευσε αντίθετο υλικό, αλλά αυτό που δημοσιεύτηκε ήταν αρκετό για να ξεκινήσει ένας νέος “πόλεμος πληροφοριών” εναντίον του Άσαντ και του συριακού κράτους, στη συνέχεια μιας αδιάλειπτης σειράς δυτικών υβριδικών πολέμων που στόχευαν τη Δαμασκό με την έναρξη της σύγκρουσης το 2011. Αν και οι στόχοι είναι πολλαπλοί και γνωστοί, και τα συμφέροντα διασταυρώνονται μεταξύ εχθρών και μερικών που κάθονται στην όχθη των φίλων, ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές της Συρίας, στοχεύουν τη σχέση Ρωσίας-Συρίας με σκοπό την αποσταθεροποίηση και τη διακοπή της συνοχής.

Αυτή η συνοχή είναι πολύπλευρη και παρά την «πολιορκία της πείνας και της υποταγής»,που επιδεινώθηκε πρόσφατα από τις επιπτώσεις της πανδημίας Corona (θ’ αυξηθεί από την αδικία και τη σκληρότητα της εισαγωγής του Αμερικανικού Ποινικού Κώδικα ” Caesar” σε ισχύ μέσα σε λίγες εβδομάδες).Και αυτό που δείχνει η γενικότερη συριακή συμπεριφορά, στον πόλεμο από την επιμονή του στρατού να ανακτήσει κάθε ίντσα γης και στις διαπραγματεύσεις μέσω της άρνησης του κράτους να συζητήσει τυχόν διχαστικές πολιτικές δομές, οι Σύροι δεν παρέχουν καμία ένδειξη για την πρόθεσή τους να παραδώσουν αυτό που έκαναν με μεγάλες θυσίες για να το διατηρήσουν….

Η προηγούμενη αναφορά που δημοσιεύθηκε στο “Al-Akhbar”, με τίτλο “Πόλεμος φημών για τη Ρωσία και τη Συρία: ο Άσαντ δεν είναι Γιανούκοβιτς” (5 Μαΐου 2020), προσπάθησε να παρακολουθήσει το πλαίσιο αυτής της δυσφημιστικής εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης που άρχισε από ρωσικό έδαφος και ποιοί είναι πίσω της καθώς και τους διεθνείς οργανισμούς που την ανέπτυξαν, όπως ο αμερικανικός ειδικός απεσταλμένος στη Συρία , Τζέιμς Τζέφρι. Τόνισε επίσης την επίσημη ρωσική θέση απέναντι στη Συρία και τον Άσαντ, την οποία το Κρεμλίνο εξέφρασε πολύ πρόσφατα, για όσα δημοσίευσε ο κίτρινος τύπος και η ρωσική πρεσβεία στη Βηρυτό απάντησε με μια σκληρή δήλωση, αποκαλώντας ότι προωθείται για τις σχέσεις Ρωσίας-Συρίας ένα « επεισόδιο μιας σειράς» από κατασκευασμένα ψεύδη.

Ωστόσο, η εκστρατεία ψεύδους βρήκε τους υποστηρικτές της τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από την αραβική έκδοση του Russia Today την Τρίτη το απόγευμα, 5 Μαΐου, μέσω του προγράμματος “Best Say;”. Ο Ιρακινός δημοσιογράφος Salam (Μu)Safar φιλοξένησε τον Σύριο επιχειρηματία Firas Tlas για γ΄φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η συνέντευξη κατέβηκε αργότερα από τον ιστότοπο του καναλιού για «παραβίαση των βασικών κριτηρίων του σταθμού και για λήψη πληροφοριών που δεν βασίζονται σε επιβεβαιωμένα γεγονότα». Αλλά η κίνηση του Musafer, ο οποίος κράτησε μια ανάρτηση με τίτλο “Η πτώση του Πατριάρχη” στη σελίδα του μέσω του “Facebook”, αναφερόμενος στον Άσαντ, “προκάλεσε” τον Σύριο βουλευτή, Khaled al-Aboud, και ο “ενθουσιασμός” του τον ώθησε να μπει σ’ ένα “παιχνίδι τένις”, απειλώντας τη Ρωσία και τον πρόεδρό της, και στο Facebook!

Πώς ενεργοποιείται το “ο πόλεμος πληροφοριών”;

Ο “πόλεμος πληροφοριών” είναι ένας ρωσικός στρατιωτικός όρος που είναι συνώνυμος με αυτό που ο αμερικανικός στρατός αποκαλεί “ψυχολογικές επιχειρήσεις”. ….

Ένας από τους πιο σημαντικούς από αυτούς τους εμπειρογνώμονες είναι ο Andre Manueloσυνταξιούχος στρατηγός από ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, ειδικός στον ηλεκτρονικό πόλεμο και τον “πόλεμο της πληροφορίας” και καθηγητής πολιτικών επιστημών στο κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας. Ο ρόλος του Manuelo έχει επισημανθεί σε περισσότερες από μία δραστηριότητες, συνεργαζόμενος με άλλους εμπειρογνώμονες για να διαλύσουν τις πολλές εκστρατείες «δαιμονοποίησης» κατά του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τα τελευταία πέντε χρόνια. Πριν από τις εκλογές της Δούμα το 2016, ξεκίνησε μια βίαιη εκστρατεία από τα ΜΜΕ εναντίον του Πούτιν, η οποία εγκρίθηκε γρήγορα από διεθνείς οργανισμούς στη λεγόμενη υπόθεση του Ρώσου πράκτορα Αλεξάντερ Λίτβινενκο. κατηγορήθηκε ο Πούτιν προσωπικά για τη δολοφονία του που δηλητηριάστηκε από το ραδιενεργό “πολώνιο-210” στο Λονδίνο το 2006. Μόλις δύο χρόνια αργότερα η εκστρατεία ανανεώθηκε σε αυτό που είναι γνωστό ως η περίπτωση του Σοβιετικού / Βρετανού πράκτορα, Σεργκέι Σκαρίμπαλ, ο οποίος δηλητηριάστηκε επίσης στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2018, με το νευροπαραλυτικό αέριο του ρώσικου στρατού «Novishok»..

Χθεσινό δημοσίευμα του RIA Novosti 16/5/20 συνεχίζει την Ασαντολογία στο ρωσικό τύπο:Ο Σύριος βουλευτής μίλησε για τη δίωξη του εξάδερφου του Άσαντ…Ο ξάδερφος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ο Ράμι Makhlouf. “Ο Rami Makhlyuf είναι Σύριος επιχειρηματίας, και ο νόμος ισχύει για αυτόν όπως και κάθε άλλο πρόσωπο. Το διάταγμα εφαρμόζεται όχι μόνο σε αυτόν, αλλά και σε όλους όσους διέφυγαν από τους φόρους. Πρόκειται για ένα ενδοσυριακό ζήτημα. Ο Rami Makhlyuf δεν έχει άλλη θέση, είναι απλώς επιχειρηματίας”, δήλωσε ο βουλευτής της Συρίας, Μαρι Μπατάρ .

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα διαφωνίας στην ηγεσία της χώρας στο πλαίσιο των ενδο-οικογενειακών δεσμών του Makhlyuf με τον πρόεδρο, ο βουλευτής σημείωσε, “ότι οι πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης είναι ένας πανικός πληροφοριών και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο συριακός λαός υποστηρίζει τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και το περιβάλλον του”.
Τόνισε ότι ο Makhlyuf δεν έχει καμία επίσημη κρατική θέση και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να διαδραματίσει πολιτικό ρόλο στη μοίρα της χώρας.

Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που πρέπει να πληρώσουν φόρους στη συριακή κυβέρνηση. Και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την πληρωμή. Ο συριακός λαός στηρίζει κυρίως τον πρόεδρο Άσαντ στην πορεία του εναντίον διεφθαρμένων αξιωματούχων που τρώνε εις βάρος του συριακού πληθυσμού”, πρόσθεσε ο Μπάταρ.
Διαβεβαίωσε ότι τέτοια γεγονότα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επηρεάσουν τη δημοτικότητα του προέδρου μεταξύ του πληθυσμού. Δεδομένου ότι ο κατεστημένος αρχηγός κράτους είναι η μόνη εγγύηση σταθερότητας.
Ούτε ο Makhlyuf ούτε κανείς άλλος μπορούν να επιτύχουν διάσπαση και να υπονομεύσουν το ενωμένο συριακό σύστημα, με επικεφαλής τον Άσαντ με την υψηλή του εξουσία”, δήλωσε ο Μπάταρ.
Σύμφωνα με τον Σύριο πολιτικό, το γεγονός ότι ο Μακλούφ είναι συγγενής του προέδρου αποτελεί για τους Σύρους επιβεβαίωση της ισότητας όλων μπροστά στο νόμο στη χώρα, ανεξάρτητα από την καταγωγή και την κοινωνική τους κατάσταση.

dimpenews.com

Πηγή: Πόλεμος πληροφοριών: Ο Άσαντ είναι ο επόμενος στόχος μετά τον Πούτιν;

Σχετικά Άρθρα

Περίεργα ευρήματα σε αυτοψίες νεκρών μετά τον εμβολιασμό τους: Αλλαγές στους ιστούς – Ανίχνευση μεταλλικών στοιχείων

Egnatiapress

Αλβανία: Ένταση στη Χειμάρρα – Σταμάτησε για λίγο η καταμέτρηση των ψήφων, συνεχίζεται η διαδικασία (vid)

giannis

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ισπανία: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο

Egnatiapress

Αγιά Σοφιά: Προκλητική η απόφαση Ερντογάν λέει ο Μουφτής Κομοτηνής – Φοβάται εντάσεις

Egnatiapress

ΗΠΑ: Κατρακυλά η δημοτικότητα του Μπάιντεν – Επεσε στο 40%

Egnatiapress

Εισαγγελέας της ΕΕ ερευνά το ελληνικό «Predatorgate» – Φοροδιαφυγή και παράνομες εξαγωγές spyware

thodoris