Egnatia Press
Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές σε πολλές πόλεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές σε πολλές πόλεις

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως εξαπολύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες μαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στις περιφέρειες της Χαρκίβ και της Οδησσού, αντίστοιχα στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, καθώς επίσης και σε πόλεις στο δυτικό της τμήμα.

Εδώ και μήνες, η Ρωσία βομβαρδίζει με πυραύλους και με UAVs εγκαταστάσεις-κλειδιά της Ουκρανίας, προκαλώντας προβλήματα στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ουκρανών, ιδίως στον εφοδιασμό τους με ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και τρεχούμενο νερό.

«Ο εχθρός προχώρησε σε περίπου δεκαπέντε πλήγματα στην πόλη και στην περιφέρεια» της Χαρκίβ, ανέφερε ο περιφερειακός αξιωματούχος Ολέγκ Σινεχούμποφ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις «βάζουν στο στόχαστρο για ακόμα μια φορά απαραίτητες εγκαταστάσεις», συνέχισε.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χτυπήθηκε ιδιωτική κατοικία στην περιφέρεια της Χαρκίβ», πρόσθεσε, υποσχόμενος πως θα δοθούν αργότερα «σαφείς» διευκρινίσεις για τα θύματα και το εύρος των ζημιών.

Στην πόλη Χαρκίβ, την κυριότερη της ομώνυμης περιφέρειας, ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ επιβεβαίωσε πως στόχος των πληγμάτων ήταν «ενεργειακές υποδομές» και πρόσθεσε πως υπάρχουν «προβλήματα» ως προς την ηλεκτροδότηση σε ορισμένους τομείς της πόλης.

Στην περιφέρεια της Οδησσού (νότια), στη Μαύρη Θάλασσα, ο αξιωματούχος Μαξίμ Μαρτσένκο ανέφερε πως «πύραυλοι έπληξαν την περιφερειακή ενεργειακή υποδομή και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών», μιλώντας για «μαζικό πυραυλικό πλήγμα».

«Ευτυχώς, δεν υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως τέθηκαν σε ισχύ «περιορισμοί στην ηλεκτροδότηση» στην περιοχή.

Η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε εξάλλου στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, του Κιέβου, σύμφωνα με την τοπική στρατιωτική διοίκηση.

Αναφέρθηκαν ακόμη ρωσικά πλήγματα στις πόλεις Ντνίπρο και Πολτάβα (κεντρικά).

Στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, ο Σερχίι Χαμάλι, αξιωματούχος στην περιφέρεια Χμελνίτσκι, κάλεσε τους κατοίκους να «παραμείνουν στα καταφύγια» καθώς «ο εχθρός πλήττει καίριες υποδομές της χώρας».

Επλήγησαν επίσης στόχοι στις πόλεις Ζιτόμιρ, Βινίτσια, Ρίβνε και Λουτσκ, μακριά από τα μέτωπα.

Για εκρήξεις στο Κίεβο κάνει λόγο ο δήμαρχος της πρωτεύουσας εν μέσω νύχτας μαζικών ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων σ’ όλη τη χώρα

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, καθώς αξιωματούχοι συνεχίζουν να αναφέρουν πως σημειώθηκαν ρωσικά πυραυλικά πλήγματα απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Εκρήξεις στη συνοικία Χολοσίβσκι της πρωτεύουσας. Όλες οι υπηρεσίες σπεύδουν επιτόπου», ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Η συνοικία στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Κλίτσκο βρίσκεται σε νότιο τομέα της πόλης.

Νέα έκρηξη στο Κίεβο, τουλάχιστον δυο τραυματίες

Νέα έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί σε δυτικό τομέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου κατά τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου εν μέσω νέου κύματος ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους απ’ άκρου σ’ άκρο της Ουκρανίας.

«Κι άλλη έκρηξη στην πρωτεύουσα. Συνοικία Σιατόσιν. Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας σπεύδουν επιτόπου. Οχήματα έχουν πάρει φωτιά στην αυλή κατοικίας», ανέφερε μέσω Telegram ο Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας πως δύο άνθρωποι στη συνοικία τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου τους προσφέρονται περιποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία: Παραγωγοί πετάνε τα προϊόντα τους στα σκουπίδια

Egnatiapress

Συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο των New York Times που αναφέρεται στους νεκρούς του κορονοϊού

Egnatiapress

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτές είναι οι χώρες που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό και βοήθεια

Egnatiapress

Ξένοι ανταποκριτές υπέρ δημοσιογράφου του Politico: Να αναγνωρίσει το σφάλμα του ο κ. Οικονόμου

Egnatiapress

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ

thodoris

Σαράχ Σαράτζενχανκ: ”H Ελλάδα θα υποφέρει από τους πρόσφυγες”

Egnatiapress