Egnatia Press
Woman & Man

Προσοχή: Αν ο σύντροφός σας κάνει αυτό τότε θα σας απατήσει σύντομα

Προσοχή: Αν ο σύντροφός σας κάνει αυτό τότε θα σας απατήσει σύντομα

Μην ψάχνετε στα κινητά και στα σακάκια του συντρόφου σας, αν θέλετε να ανακαλύψετε την απιστία τους!

Στη μάτια του, πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας και συγκεκριμένα, στο πόσο γρήγορα αποστρέφει το βλέμμα και την προσοχή του, όταν αντικρίζει μια γοητευτική γυναίκα.

Το ίδιο, ισχύει βέβαια και για τις συζύγους, που, ενώ δείχνουν υπεράνω πάσης υποψίας, κρατούν τα μάτια χαμηλά,μόνο, όταν δεν τους αρέσει κάποιος!

Αν πάλι ρίχνουν αλλού τη ματιά τους, αντιδρώντας σε κλάσματα δευτερολέπτου, έχουν εκπαιδευτεί να… υποτιμούν τον πειρασμό και δεν φαντασιώνονται τί θα μπορούσε να τους προσφέρει ένας άλλος παρτενέρ.

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, με επικεφαλής τον Τζιμ ΜακΝάλτι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κοινωνικής ψυχολογίας «Journal of Personality and Social Psychology», παρακολούθησαν στενά 233 νιόπαντρα ζευγάρια για διάστημα έως 3,5 ετών, καταγράφοντας οτιδήποτε συνέβαινε στις σχέσεις τους, με έμφαση στην ικανοποίηση από το γάμο και στις εξωσυζυγικές «περιπέτειες».

Η μελέτη Αμερικανών ψυχολόγων, όμως, ταράζει τα νερά και με μια ακόμη διαπίστωση: Οτι  οι λιγότερο ελκυστικές γυναίκες είναι πιθανότερο να απατήσουν έναν άνδρα από ότι οι όμορφες και αυτό είναι ανατρεπτικό συμπέρασμα, εαν σκεφθεί κανείς πως οι άνδρες παντρεύονται τις …ασχημούλες για να …κοιμούνται ήσυχοι.

Η μελέτη βρήκε ότι μεγαλύτερη ροπή στην απιστία έχουν:

  • οι νεότεροι σε ηλικία
  • οι λιγότεροι ικανοποιημένοι με το γάμο ή τη σχέση τους
  •  γυναίκες που είναι άσχημες! (Δεν ισχύει το ίδιο για τους άσχημους άνδρες που είναι πιο πιστοί)

Επίσης, το… προγαμιαίο ιστορικό παίζει  καθοριστικό ρόλο γιατί η έρευνα δείχνει πως οι άνδρες που είχαν περιπετειούλες πριν το γάμο τους, θα συνεχίσουν τη δραστήρια ερωτική ζωή τους και μετά το γάμο.

(Το αντίθετο ισχύει για τις γυναίκες, οι οποίες είναι πιο πιθανό να …ξενοκοιτάξουν, αν πριν το γάμο τους είχαν λίγες και  σύντομες σχέσεις!)  Τη μεγαλύτερη πιθανότητα απιστίας  έχει μια όχι ιδιαίτερα εμφανίσιμη γυναίκα με μηδαμινές σεξoυαλικές εμπειρίες πριν το γάμο.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα απέδειξαν πως είναι αρκετά καλοί στο να βάζουν σε δεύτερο πλάνο την ομορφιά, ακόμη κι ενός άκρως ελκυστικού προσώπου και να μείνουν μονογαμικοί.

Συχνά, κατά τους ψυχολόγους, οι αντιδράσεις ενός ανθρώπου απέναντι σε ένα πειρασμό είναι αυτόματες και όχι συνειδητές, αλλά μπορεί, αν θέλει να μείνει πιστός να  «εκπαιδεύσει» κατάλληλα τον εαυτό του.

Το συνηθίζουν γιατί – όπως είπαν στους ψυχολόγους- «βαθμολογούν» στο μυαλό τους πιο αρνητικά τις εναλλακτικές «λύσεις».

Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων ( να αποστρέφει κανείς μακριά την προσοχή του και να υποβαθμίζει νοητικά τον πειρασμό) είναι ο τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απιστίας.

Πηγή: Προσοχή: Αν ο σύντροφός σας κάνει αυτό τότε θα σας απατήσει σύντομα

Σχετικά Άρθρα

Ραγδαία η αύξηση του διαδικτυακού… φλερτ από την καραντίνα!

newsroom

Αυτοερωτισμός: Σας ερεθίζει σεξουαλικά ο εαυτός σας; δεν είστε μόνοι!

Egnatiapress

Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν σεξ κυρίως το βράδυ; – Η επιστήμη απαντά!

Egnatiapress

Τα ζώδια που είναι πιθανότερο να ερωτευτούν αυτό το καλοκαίρι

egnatia2021

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο κόλπο!

Egnatiapress

Ποια κοπλιμέντα «τρελαίνουν» τις γυναίκες;

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα