Egnatia Press
Taste It Μακεδονία

“Γεύσεις μνήμης” από τη Μικρά Ασία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (vid&pic)

“Γεύσεις μνήμης” από τη Μικρά Ασία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (vid&pic)

Την ανάδειξη των γαστρονομικών επιρροών που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, συμβάλλοντας καταλυτικά μακροπρόθεσμα στην αναβάθμιση του γευστικού αισθητηρίου του νεοέλληνα και εμπλουτίζοντας την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές, έχει στόχο η εκδήλωση «Γεύσεις Μνήμης» που πραγματοποιείται σήμερα από τις 11.30 έως και τις 22.30, στον υπαίθριο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το πρωϊνό σκέλος της εκδήλωσης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες, λόγω των βροχοπτώσεων όμως, αναβλήθηκε για σήμερα με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής:

11:30 Έναρξη με μαγειρική από την Ελένη Ψυχούλη
13:00 – 14:30 Παρασκευή εδεσμάτων από τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
11:30 – 22:30 Μαγειρική παραδοσιακών εδεσμάτων από τους συλλόγους
19:45 Παρασκευή εδεσμάτων από τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου
22:30 Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική

Η σημερινή μέρα διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

“Σήμερα τιμούμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της παράδοσης μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος βρέθηκε στο χώρο, δοκιμάζοντας πολλά από τα εκλεκτά εδέσματα που είχαν προετοιμάσει οι πολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετέχουν.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δράσεις με τη συμμετοχή περίπου 35 Μικρασιατικών συλλόγων, που θα αναλάβουν να μας ταξιδέψουν στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από γεύσεις και αρώματα της Μικρασιάτικης κουζίνας αλλά και μέσα από παραδοσιακούς χορούς.

Συγκινημένη που συμμετέχει στη σημερινή εκδήλωση δήλωσε η γνωστη σεφ Ελένη Ψυχούλη, λέγοντας πως ένας από τους λόγους που ακολούθησε αυτό το επάγγελμα είναι οι ρίζες της καθώς είναι μισή Πόντια μισή μικρασιάτισσα.

Η ίδια ανέφερε πως η μικρασιατική καταστροφή αποτέλεσε μία ευκαιρία για την ανάπτυξη και εξέλιξη της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι εκδηλώσεις όπως η σημερινή μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για την ελληνική κουζίνα την οποία δοκιμάζουν και οι ξένοι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας.

Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Σχετικά Άρθρα

Υπόθεση βιασμού: Για σύλληψη εμπλεκόμενου, μιλάει ο δικηγόρος της 24χρονης!

nikos521964

Εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων και της κεντρικής νησίδας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

nikos521964

Διακοπή ρεύματος αύριο στην πόλη των Σερρών

egnatia2021

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις συντήρησης αγροτικών οδών στον Δήμο Λαγκαδά

egnatia2021

Θεσσαλονίκη: Διπλής κατεύθυνσης ξανά η 26ης Οκτωβρίου

nikos521964

Θεσσαλονίκη: 21χρονος βούτηξε στον Θερμαϊκό για να σώσει γυναίκα που έπεσε στη θάλασσα

egnatia2021

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα