Egnatia Press
Κόσμος

Σάλος με ευρωβουλευτή που ξόδεψε 690.000 ευρώ για να ανακαινίσει το γραφείο του

Σάλος με ευρωβουλευτή που ξόδεψε 690.000 ευρώ για να ανακαινίσει το γραφείο του

Ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Ράινερ Βίλαντ ισχυρίζεται ότι η ανακαίνιση θα εξοικονομήσει χρήματα από τους φορολογούμενους
Αίσθηση προκαλεί η πράξη του αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ράινερ Βίλαντ να ξοδέψει (576.000 λίρες) περίπου 690.000 ευρώ για ανακαινίσεις γραφείων. Σύμφωνα με τον Guardian o Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής, ξόδεψε 486.011 ευρώ για ένα υπερσύγχρονο γραφείο και 134.774 ευρώ για το «εκθετήριο» στον 15ο όροφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Το showroom που ο Βίλαντ ισχυρίστηκε ότι ήταν μια αίθουσα συσκέψεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε στο κοινοβούλιο, είναι εξοπλισμένο με συστήματα πληροφορικής κορυφαίας εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων αντιγραφής 42.722 ευρώ και σύστημα τηλεδιάσκεψης 26.482 ευρώ.

Ο ευρωβουλευτής επιβλέπει την εσωτερική διαχείριση των κτιρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τέσταρε μια νέα οργάνωση γραφείου που ονόμασε «εργαστήριο ιδεών» για να δει ποια χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να επεκταθούν και στα 705 μέλη.

«Το ίδρυμα θα είναι σε θέση να ενεργεί με οικονομικά υπεύθυνο τρόπο, καθώς χαρακτηριστικά που αρχικά θα μπορούσαν να φαίνονται χρήσιμα, αλλά κατά τη διάρκεια των δοκιμών θα αποκλείονταν, δεν θα αποκτώνται από το ίδρυμα», αναφέρει μια εσωτερική έκθεση που συντάχθηκε από ανώτερα στελέχη.

Όπως είναι λογικό, η ανακαίνιση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο Βίλαντ ξόδεψε σχεδόν 35.000 ευρώ για την κατεδάφιση του υπάρχοντος χώρου, αποσυναρμολόγηση δύο λουτρών, σωλήνων και συστημάτων εξαερισμού, καθώς και περβάζια παραθύρων, χωρίσματα και ψευδοροφές.

Το νέο του γραφείο εξοπλίστηκε με πόρτες κατά παραγγελία κόστους 25.000 ευρώ, ξεχωριστή συρόμενη πόρτα 14.810 ευρώ και εντοιχισμένα έπιπλα αξίας 57.948 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρής κουζίνας με ηλεκτρικές συσκευές. Μέσα στο γραφείο, τα χωρίσματα με κόστος 33.619 ευρώ αλλάζουν από ημιδιαφανή σε αδιαφανή με το πάτημα ενός διακόπτη. Οι πόρτες σφραγίζονται με ηλεκτρονικές κλειδαριές κόστους 10.968 ευρώ.

Μιλώντας στον Guardian, ο Ράινερ Βίλαντ είπε ότι το έργο θα εξοικονομήσει χρήματα από τους φορολογούμενους. «Πρόκειται για ένα εργαστήριο ιδεών όπου δοκιμάζουμε ιδέες, είτε είναι χρήσιμες, είτε χρησιμοποιήσιμες – και θέλουμε να σκεφτόμαστε απροσδόκητα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η δοκιμή κοστίζει χρήματα, ωστόσο και η μη δοκιμή κοστίζει επίσης χρήματα και μερικές φορές ακόμη περισσότερο».

Σχετικά Άρθρα

Από το Σάββατο το καθολικό lockdown: Κλειστά Γυμνάσια, Λύκεια και εμπορικά καταστήματα

Egnatiapress

Αλβανία: Προσωπικά δεδομένα 700 χιλιάδων πολιτών διέρρευσαν στο διαδίκτυο

Egnatiapress

Αίγυπτος: Εμβολιάζεται το προσωπικό σχολείων και πανεπιστημίων με προεδρική εντολή

Egnatiapress

Βρετανία: Κατέρρευσε το σύστημα υγείας – Γιγάντιες λίστες αναμονής σπρώχνουν τους ασθενείς στο δημόσιο τομέα

Egnatiapress

Εντυπωσιακό βίντεο: Aμερικανός κατέγραψε από το σπίτι του ηλιακή έκρηξη

Egnatiapress

Κοντά στην ανακάλυψη του εμβολίου για τον COVID-19 oι επιστήμονες στην Οξφόρδη

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα