Egnatia Press
Ελλάδα Μακεδονία

Σε γερές βάσεις ανάπτυξης ο Δήμος Κιλκίς και το 2022

Σε γερές βάσεις ανάπτυξης ο Δήμος Κιλκίς και το 2022

Η οικονομική ευρωστία του Δήμου Κιλκίς, ο προεκτεινόμενος και στην τοπική απασχόληση κοινωνικός του παρεμβατισμός, η πλούσια πολιτιστική και αθλητική παραγωγή ήταν σημεία που ξεχώρισαν στον χρονικό ορίζοντα της περασμένης χρονιάς.

Στο θεωρείο των επιδόσεων του πεπραγμένου έργου για το 2022, που παρουσίασε εκτενώς ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, βρέθηκαν βελτιωμένες πολιτικές και παρεχόμενες υπηρεσίες, που συνδέονται με την καθημερινότητα του πολίτη, όπως η ψηφιακή εξυπηρέτηση, η καθαριότητα, η ανακύκλωση, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η πολιτική προστασία, η σταθερή εξοικονόμηση πόρων στον τομέα των καυσίμων αλλά και με τις τεχνικές του παρεμβάσεις σε σχολική στέγη, παιδικές χαρές και οδοποιία.

Σε επίπεδο σχεδίασης, ωρίμανσης και υλοποίησης, την περίοδο αναφοράς, το έργο της Δημοτικής Αρχής αποτιμάται στα 40.000.000 ευρώ, εξήγησε ο Δήμαρχος Κιλκίς, για υποδομές που θα αλλάξουν ριζικά την όψη της πόλης και των οικισμών της και θα ενισχύσουν την πεποίθηση αναζωογόνησης του τόπου.
Συμπυκνώνοντας δε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του 2022 αναφέρθηκε
-στη συμβασιοποίηση των εμβληματικών έργων της ΔΕΥΑΚ ύψους 22.700.000ευρώ
– στη δημοπράτηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου προϋπολογισμού 2.319.243.000ευρώ
-στη συμβασιοποίηση των Σχολικών Αυλών προϋπολογισμού 902.907ευρώ
-στην κατασκευή οκτώ νέων παιδικών χαρών και στην αναβάθμιση δέκα υφιστάμενων, προϋπολογισμού 924.000ευρώ
-στην κατασκευή έργων οδοποιίας, προϋπολογισμού 2.605.076 ευρώ
– στην χρηματοδότηση της αγροτικής οδοποιίας Νέου Αγιονερίου με 732.000ευρώ
-στην χρηματοδότηση μελέτης από ίδια έσοδα για την κατασκευή της βόρειας περιμετρικής οδού Κιλκίς ύψους 260.400ευρώ
– στην δέσμευση πίστωσης 242.000ευρώ από δημοτικά έσοδα για έργα υπογειοποίησης στο εμπορικό κέντρο και στην ανατολική προέκταση της 21ης Ιουνίου
– στην εξασφάλιση ποσού 180.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συνέχιση της πετυχημένης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας
– στην ολοκλήρωση των υποδομών και στην ίδρυση δεύτερου βρεφικού σταθμού της ΚΔΕΚ προϋπολογισμού 75.000ευρώ
-στην διασφάλιση πίστωσης 655.204 για την κατασκευή εγκαταστάσεων καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς
-στον ψηφιακό μετασχηματισμό με 1.450.000ευρώ από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
– στην δημιουργία μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ προϋπολογισμού 6.836.316 ευρώ.

Κρατάμε κλειδωμένα στον προγραμματισμό μας 39.882.146 ευρώ από εθνικές πηγές χρηματοδότησης για έργα υποδομής τόνισε ο κ. Κυριακίδης χωρίς να έχουν θιγεί οι πλευρές της κοινωνικής μας πολιτικής.

Έχοντας διαμορφώσει ένα περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας και ασφάλειας, μακριά από τη σκιά της υγειονομικής κρίσης, έχουμε πετύχει να συγκρατήσουμε βάρη και να συνεχίσουμε τις υποστηρικτικές κοινωνικές μας πολιτικές για τη μέση οικογένεια.

Καθαρή έκφρασή τους είναι η διατήρηση της οριζόντιας μείωσης του 5% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, οι εκπτώσεις σε ποσοστό 50% των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, η πλήρης απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό 80%, η απαλλαγή των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, η δωρεάν παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής στον δημοτικό βρεφικό σταθμό, η πρόσληψη 45 ανέργων συμπολιτών μας ηλικίας 55-67 ετών, που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης, το πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη και στα χωριά μας εντελώς δωρεάν.

Το δημοτικό έργο παρουσιάστηκε με βάση τους άξονες των εννέα Αντιδημαρχιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου (ΔΕΥΑΚ, Οργανισμός Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρης, Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε.) ενώ αποτίμηση έγινε και για τα θεσμικά όργανα διοίκησης (Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Επιτροπή Διαβούλευσης).

Στον επίλογό του ο Δήμαρχος Κιλκίς στάθηκε ιδιαίτερα στις αξίες που προάγουν οι συνεργασίες και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, των αντιπολιτευτικών παρατάξεων αλλά και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους για την θετική ψήφο εμπιστοσύνης τους στο δημοτικό έργο, η οποία ενισχύει το πνεύμα της συλλογικότητας, με κριτήριο τη συνολική πρόοδο του Δήμου Κιλκίς. Ευχαριστίες απηύθυνε και στον Γεν. Γραμματέα του Δήμου, σε επιστημονικούς και ειδικούς συνεργάτες και στους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου.

Κριτική επί των πεπραγμένων άσκησαν με τοποθετήσεις τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης εκ μέρους του ‘’Δήμου Αξιών’’ ο κ. Κωνσταντίνος Ζώτος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημήτρης Τσαντάκης, Δημήτρης Αγαθόπουλος, Αναστάσιος Καζαντζίδης ενώ παρεμβάσεις έκαναν οι Αντιδήμαρχοι Ανέστης Πογέλης, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης Δημήτρης Θεοδωρίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης.

Ακολούθησε η παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Αδάμ Χριστοδουλίδη.

Στην παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και του Συμπαραστάτη του Δημότη για το 2022 ήταν παρόντες και η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού, ο Πρόεδρος των Σφαγείων Κιλκίς Α.Ε. Βασίλης Παμπορίδης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ.κ. Γιάννης Καραϊτης και Γιάννης Λιναρδάκης, από την Επιτροπή Διαβούλευσης οι κ.κ. Ευδοξία Δημητριάδου (Εμπορικό Επιμελητήριο Κιλκίς) Χριστόφορος Κυριακίδης (Εργατικό Κέντρο Κιλκίς) Ελισάβετ Καραγιώργη (Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς) Γιώργος Στεφούδης (ΠΑΣ Αετός) Χαράλαμπος Βασιλειάδης (Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς) και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ευκαρπίας Νίκος Ανδρεάδης, Χέρσου Αθανάσιος Μανδρούκας και Ξυλοκερατιάς Στέργιος Δρόσος.

Σχετικά Άρθρα

Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα τα νέα μέτρα για ενέργεια

Egnatiapress

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 29χρονος που χτύπησε μαζί με φίλους την 20χρονη σύντροφό του

Egnatiapress

Νεκρό βρέφος βρέθηκε μέσα στα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

nikos521964

Κατεπείγον Έγγραφο Υπουργείου Παιδείας: Να εφαρμοστούν οι ποινές σε φοιτητές

thodoris

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη

Egnatiapress

Θεσσαλονίκη και Αττική ψηλά στον «χάρτη» των κρουσμάτων

Egnatiapress