Egnatia Press
Υγεία

SOS του ΕΟΦ για «συμπλήρωμα διατροφής» – Περιέχει απαγορευμένη ουσία

SOS του ΕΟΦ για «συμπλήρωμα διατροφής» – Περιέχει απαγορευμένη ουσία

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για προϊόν που είναι πιθανό να διακινείται στην Ελλάδα ως συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιέχει απαγορευμένη ουσία.

Η προειδοποίηση του ΕΟΦ αφορά το προϊόν Jamila Slimming Pills και ο Οργανισμός εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν.

Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί στην Ευρώπη, επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του στην Ελλάδα σαν συμπλήρωμα διατροφής. Όμως, επισημαίνει ο ΕΟΦ, στην πραγματικότητα περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες sibutramine και diclofenac, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Μάλιστα, η ουσία sibutramine έχει απαγορευτεί από την ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο 2010, επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις.

Εφόσον η ύπαρξη της sibutramine δεν δηλώνεται στο προϊόν, αυτό μπορεί να χορηγηθεί σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ή μπορεί να αλληλοεπιδράσει με συγχορηγούμενα φάρμακα, «γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη», τονίζει ο ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός ενημερώθηκε για το προϊόν αυτό από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου. Με αυτή την αφορμή, υπενθυμίζει πως η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Σχετικά Άρθρα

Κοτόπουλο: Τι προκαλεί στο σώμα η τακτική κατανάλωση (βίντεο)

Egnatiapress

Κορονοϊός: Ανασυντάσσονται τα νοσοκομεία μετά την ραγδαία αύξηση εισαγωγών

Egnatiapress

Τα οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνουμε καρπούζι

Egnatiapress

ΠΟΥ – Συναγερμός: Έρχεται νέο κύμα πανδημίας – απαιτείται πειθαρχία

Egnatiapress

Μελέτη του ΑΠΘ αποκαλύπτει τι θα γίνει με την ξηρασία έως το 2050!

nikos521964

Κορωνοϊός: 22.694 νέα κρούσματα, 70 θάνατοι, 364 διασωληνωμένοι

Egnatiapress