Egnatia Press
Πολιτική

Στυλιανίδης: Θα διασφαλίσουμε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από ενδεχόμενες πυρκαγιές στη Δυτική Αττική

Στυλιανίδης: Θα διασφαλίσουμε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από ενδεχόμενες πυρκαγιές στη Δυτική Αττική

Στις ενέργειες που γίνονται τη φετινή αντιπυρική περίοδο για να περιοριστούν οι επιπτώσεις από ενδεχόμενες πυρκαγιές στην «ιδιαίτερα ευάλωτη περιοχή» της Δυτικής Αττικής αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στη Δυτική Αττική. Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της νέας Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια και τόνισε τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών στο έργο της πυροπροστασίας, κάνοντας ειδική αναφορά στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας. «Προσπαθούμε να συστηματοποιήσουμε αυτή τη σχέση Πολιτείας – εθελοντών και κάνουμε όχι απλώς βήματα προς τα εμπρός, αλλά άλματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Ακαδημία θα λειτουργήσει σύντομα ως πρότυπο έργο, κάτι που θα συμβάλλει στην πλήρη αναδιαμόρφωση του τοπίου του εθελοντισμού στη χώρα. Πρόκειται για μια σχολή “ανοιχτή” στην κοινωνία, όπου εθελοντές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και απλοί πολίτες, θα μπορούν να ακολουθήσουν υψηλών προδιαγραφών προγράμματα εκπαίδευσης, λαμβάνοντας σχετική εξειδίκευση και ανάλογη πιστοποίηση. Το έργο κατασκευής της βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και ο υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία αποπεράτωσης των εργασιών. Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βιλίων, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ακολούθησε σύσκεψη στο δημαρχείο Μάνδρας – Ειδυλλίας, παρουσία του δημάρχου, Χρήστου Στάθη, καθώς και των αντιδημάρχων, ενώ αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο δημαρχείο Ελευσίνας, παρουσία του δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου, των αντιδημάρχων, εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων και όλων των τοπικών φορέων.

«Η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη – είναι η πολλοστή φορά που την επισκεπτόμαστε όλη η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην προσπάθειά μας να δώσουμε έμπρακτες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι σε αυτή την αντιπυρική περίοδο, οι επιπτώσεις από ενδεχόμενες πυρκαγιές θα είναι όσο το δυνατό πιο περιορισμένες. Καταβάλλουμε μια κοινή προσπάθεια εστιάζοντας στην πρόληψη και την προετοιμασία/ετοιμότητα. Δεν είναι εύκολο, αλλά τα θεμέλια έχουν μπει. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες για να έχουμε άμεση επέμβαση και αποτελεσματική αντιμετώπιση στο πεδίο. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να τονιστεί είναι ότι όλοι οι φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία των πολιτών, είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο δύσκολο έργο μας ενάντια στις φυσικές καταστροφές», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Τον υπουργό συνόδευσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος. Καθ’ όλη την επίσκεψη, τον υπουργό συνόδευσαν, επίσης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γεώργιος Κώτσηρας, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Ελευθέριος Κοσμόπουλος. Σκοπός των επισκέψεων ήταν η ενίσχυση του συντονισμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Έλληνες ευρωβουλευτές μαζεύουν υπογραφές για την Αγία Σοφία

Egnatiapress

ΣΥΡΙΖΑ: «Τη Δευτέρα ανοίγουν άρον – άρον τα πολυκαταστήματα όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορωνοϊός, όπως στις…. πλατείες»

Egnatiapress

Υπουργικό Συμβούλιο: Ποια νομοσχέδια θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση

Egnatiapress

Έλαβαν τέλος οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Egnatiapress

Οικονόμου: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που προσφέρει στους πολίτες της τόσο εκτεταμένες υπηρεσίες τέστινγκ

egnatia2021

Σάββας Καλεντερίδης: Κινήσεις περικύκλωσης της Κύπρου από την Άγκυρα

Egnatiapress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα