Egnatia Press
Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή Φαρμακολογίας Δ. Κούβελα

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή Φαρμακολογίας Δ. Κούβελα

Για τις 13 Δεκεμβρίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του Διαδικτύου.

Η πράξη αυτή αφορούσε ανάρτηση που είχε κάνει ο ίδιος τον Αύγουστο του 2021 στο Facebook, λίγες μέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σε αυτήν αναφερόταν σε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά της COVID-19, που είχε κάνει ο υφυπουργός οκτώ μήνες νωρίτερα, και στην ανάγκη να υποβληθεί «κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ για δυνητική ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου».

Όπως περιγράφεται στο κλητήριο θέσπισμα, όσα έγραψε ο κ. Κούβελας σχετικά με την αιτιώδη σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου του υφυπουργού με το εμβόλιο «ήταν ψευδή, καθόσον το καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί ο ανωτέρω ήταν αναμενόμενη εξέλιξη της χρόνιας πάθησης που ο ασθενής ήδη είχε και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια του εμβολιασμού του με εμβόλιο κατά της COVID19 στο οποίο είχε προβεί προ οκταμήνου».

 

«Οι ανωτέρω δε ψευδείς ειδήσεις, λόγω της ιδιότητας του κατηγορουμένου ως καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προκάλεσαν φόβο για τον εμβολιασμό κατά της COVID19 σε αόριστο αριθμό ανθρώπων που έλαβαν γνώση της δημοσίευσής του, οι οποίοι αναγκάστηκαν λόγω του φόβου που δημιουργήθηκε για την αιτιώδη σύνδεση εμβολίου – ισχαιμικού επεισοδίου, να ματαιώσουν τον εμβολιασμό τους», επισημαίνεται στο ίδιο κλητήριο θέσπισμα.

Το Δικαστήριο ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα δίκη επειδή απουσίαζαν μάρτυρες του κατηγορητηρίου και συγκεκριμένα ο θεράπων γιατρός του κ. Χαρδαλιά και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Η εκδίκαση προς στιγμήν ξεκίνησε κανονικά, με παρόντα τον κατηγορούμενο, ενώ στο βήμα ανέβηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης.

Μετά την εξέτασή του όμως και με δεδομένη την απουσία των δύο άλλων μαρτύρων, το Δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης, με σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κρίνοντας ότι προκειμένου να διαμορφώσει η έδρα πλήρη δικανική άποψη θα πρέπει να εξεταστούν και οι απόντες μάρτυρες.

Προηγουμένως, ο Κοσμήτορας του ΑΠΘ καταθέτοντας ως μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Όταν μία προσωπικότητα με αυτήν την ειδικότητα κάνει μία δημόσια δήλωση που είναι αμφίσημη δημιουργεί ερωτηματικά σε αδαείς που τον θαυμάζουν και τον εμπιστεύονται».

Στο μεταξύ, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από νωρίς υγειονομικοί που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής αλλά και αντιεμβολιαστές, εκφράζοντας, όπως είπαν, τη συμπαράστασή τους στον κατηγορούμενο καθηγητή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Καλαμαριάς:Ημερολόγιο για τα “100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή”

nikos521964

Θεσσαλονίκη: Ποινή ισόβιας κάθειρξης σε 35χρονο για δολοφονία 32χρονου

egnatia2021

25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

egnatia2021

Απογοήτευση για τους ηπατομοσχευμένους ασθενείς και την έλλειψη γιατρών του “Ιπποκράτειου”!

nikos521964

Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε 38χρονος εργαζόμενος στον OΛΘ

egnatia2021

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η γυναίκα από το έγκλημα στην Παπάφη

egnatia2021