Egnatia Press
Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές στην παρέλαση στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές στην παρέλαση στην Καλαμαριά

«Χρειάζεται αφύπνιση , προβληματισμός, εγρήγορση. Χρειάζεται να μείνουμε πιστοί στις αξίες, όπως αυτές οριοθετήθηκαν από τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Να καλλιεργήσουμε τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, αντί του ατομικισμού και του εγωκεντρισμού. Να έχουμε πάντα στον νου ότι η πρόοδος και η ελευθερία, δε χαρίζονται, μόνο κερδίζονται», είναι το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ανήμερα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Η παρέλαση στην Καλαμαριά ξεκίνησε με τα ηλεκτρικά και υβριδικά μηχανοκίνητα του δήμου, ενώ μικροί και μεγάλοι χειροκρότησαν τους μαθητές των σχολείων, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν στην παρέλαση.

ιαίτερο παλμό έδωσε η παρουσίαση από τον Καλαμαριώτη ηθοποιό του ΚΘΒΕ, Θανάση Δισλή.

Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου άρχισαν στις 10:00 το πρωί με την  έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς, παρουσία του Δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη και του Δημοτικού Συμβουλίου. Αμέσως μετά ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης-Καλαμαριάς κ.κ Ιουστίνου, ενώ στη συνέχεια έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων (πλατεία Σκρα).

«Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τόσο μακριά κι όμως τόσο κοντά. Τόσος πόνος, τόσο αίμα, τόσοι θάνατοι. Κι όμως είμαστε εδώ, σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, στον οποίο με τη σειρά μας πρέπει να χαρίσουμε προκοπή, ανάπτυξη και εξέλιξη, να δημιουργήσουμε αυτό που επιβάλλεται να αφήσουμε στις νέες γενιές. Κι εμείς έχουμε όλα εκείνα τα εφόδια, κυρίως την ειρήνη και την ελευθερία για να το πετύχουμε» τόνισε κατά τον πανηγυρικό που εκφώνησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τις Αντιστασιακές Οργανώσεις και τους Συλλόγους.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Ά Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού του Γ’ Σώματος Στρατού, εκπρόσωπος του Στρατηγού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σχετικά Άρθρα

Ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα σε 3.000 κοινωνικά ευάλωτους πολίτες

giannis

Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε σπίτι στο Κιλκίς

Egnatiapress

Πού θα γίνουν rapid test την επόμενη εβδομάδα στον δήμο Θέρμης

Egnatiapress

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αύριο για να αποτραπεί η κοπή δέντρων στο πάρκο Ρωμαϊκής Αγοράς

ioannis

Rapid test: Πού θα γίνονται δωρεάν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

Egnatiapress

Θεσσαλονίκη: Φιλικός αγώνας σχολείων της Τούμπας και της Χαριλάου στη μνήμη του Άλκη (Video)

theodora