Η 3η διοργάνωση του Thessaloniki Design Week είναι προ των πυλών και φέτος είναι αφιερωμένη στις δημιουργικές συμπράξεις μεταξύ design και γαστρονομίας με αφορμή την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο αντίστοιχο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της Unesco.

Έτσι οι συντελεστές της ενημερώνουν για τις δράσεις της που θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 11 Ιουνίου. Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με την αντιδημαρχία Τουρισμού – Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

thessaloniki-design-week2.jpg

Ο Γιώτης Ιωαννίδης από τη Filartia τόνισε: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στην πόλη έναν θεσμό. Οι κύριες εκδηλώσεις και δράσεις γίνονται στην Α΄ προβλήτα στο Λιμάνι και σε άλλα σημεία της πόλης όπως η Μοδιάνο και εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση περιλαμβάνει επίσης πολλά workshops. Μας ενδιαφέρει η πόλη να αποκτήσει μια ομπρέλα δυνατοτήτων και εκδηλώσεων μαζί με άλλους φορείς της πόλης και ελπίζουμε να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Για τη δημιουργική βιομηχανία, για την εξωστρέφεια η διοργάνωση μπορεί να συμβάλει πάρα πολύ».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη τόνισε: «Είναι τιμή για μένα που υιοθέτησε την ιδέα μου ο Γιώτης γιατί η γαστρονομία από μόνη της είναι design. Αν πάρουμε όλα τα στάδιά της και την αθέατη πλευρά μέχρι και ο τρόπος που διαχειριζόμαστε την τροφή που περισσεύει, όλα αυτά είναι design. Αν σκεφτούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μια ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας φαντάζεστε πόσες λύσεις μπορούμε να βρούμε για να εξελίξουμε το design. Πιστεύω πάρα πολύ στην πόλη και στην πλατφόρμα αυτή επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών στην οποία συμμετέχουν δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη αλλά και το εξωτερικό».

thessaloniki-design-week.jpg

Ο project manager της διοργάνωσης Πάνος Ρεμούνδος τόνισε πόσο γόνιμη είναι η συνεργασία design και γαστρονομίας. Τόνισε πως στον χώρο θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Ιουνίου το διεθνές συνέδριο με θέμα το design στο εστιατόριο που θα έρθουν επαγγελματίες από το εξωτερικό για να δείξουν νέες πρακτικές. «Έχουμε επίσης ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διαχείριση του περιβάλλοντος». Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις όπως εκθέσεις κ.α.

Η παρουσίαση έγινε στο εμβληματικό για τη Θεσσαλονίκη εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» για λόγους συμβολικούς και σημειολογικούς. Η διοργάνωση απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού αλλά και στο ευρύτερο κοινό της πόλης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο.

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα βρείτε στο παρακάτω link

https://thessalonikidesignweek.gr/programma/triti