Egnatia Press
Υγεία

Τι αποκάλυψε ο Φαίδων Βόβολης για το εμβόλιο για τον κορονοϊό – Ο διάσημος καρδιολόγος λέει ναι στα εμβόλια όχι στις υποχρεωτικότητες (video)

Τι αποκάλυψε ο Φαίδων Βόβολης για το εμβόλιο για τον κορονοϊό – Ο διάσημος καρδιολόγος λέει ναι στα εμβόλια όχι στις υποχρεωτικότητες (video)

Τη στιγμή που η κυβέρνηση βάλλεται πανταχόθεν για την αποδεδειγμένη αποτυχία της στη διαχείριση της επιδημίας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μένει στα ευχολόγια και κλείνει τα αυτιά του στην επισήμανση του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν είναι πανάκεια.

Ο υπουργός Υγείας δίχως να κάνει καμία αναφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης που έφεραν την κατάσταση στο ΕΣΥ στο απροχώρητο επιμένει να δηλώνει ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη μέρα που τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στην Ελλάδα για να εμβολιάσουν το σύνολο του πληθυσμού στη χώρα μας στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που θα στήσει η κυβέρνηση, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως ήταν αναμενόμενο άμεση ήταν η αντίδραση του διάσημου καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη, ο οποίος μετά από παρότρυνση των χιλιάδων φίλων που τον ακολουθούν στα προσωπικά προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα τοποθετήθηκε για το εμβόλιο του κορονοϊού που αποτελεί το μείζον θέμα των ημέρων…

Ο αγαπημένος γιατρός μέσα από το προσωπικό κανάλι του στο youtube απευθύνθηκε με ένα video στον κόσμο και με την ξεκάθαρη θέση που παίρνει πάντα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού εξέφρασε την επιστημονική του άποψη σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Ο Φαίδων Βόβολης είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ περίεργο ένας γιατρός να είναι κατά των εμβολίων. Τα εμβόλια έχουν βοηθήσει στην ιστορία στο να μπορέσουμε να απομακρυνθούμε από κάποιους ιούς, να μπορέσουμε να έχουμε το προσδόκιμο της ηλικίας μεγαλύτερο, να μπορέσουμε να τους καταπολεμήσουμε..» επισήμανε παράλληλα για το εμβόλιο για τον κορονοϊό τα εξής: «Ένα μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να συζητηθεί είναι ότι δεν υπάρχουν μελέτες, είναι πολύ νωρίς. Καταλαβαίνω ότι προσπάθησαν να φτιάξουν ένα εμβόλιο διότι επείγει, όμως τα εμβόλια κάνουν μία δεκαετία περίπου για να είναι έτοιμα. Μέσα στο χρόνο είναι δυσνόητο για εμάς να το δεχτούμε, θα πρέπει να υπάρξουν μελέτες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, να δούμε τι είναι ακριβώς αυτό το εμβόλιο, ποια είναι τα συστατικά του, πώς ακριβώς δρα, να το συζητήσουμε επιστημονικά και μετά να το συστήσουμε. Αυτή είναι ιατρική λέξη, σύσταση και όχι επιβολήΕπιβολή δεν μπορεί να υπάρχει».

Στο σημείο που ο διακεκριμένος ιατρός όπως ήταν φυσικό στάθηκε ήταν όλα όσα έχουν ακουστεί για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τονίζοντας τα εξής: «Αυτό που φοβόμαστε είναι η λέξη υποχρεωτικότητα, δεν μπορεί για μία ιατρική πράξη να υπάρξει υποχρεωτικότητα, αυτό πρέπει να καταστεί σαφές και όταν λέμε για υποχρεωτικότητα μιλάμε για το Μητρώο των εμβολιασμών. Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο μητρώο δεν μπορεί οι άνθρωποι να διχάζονται, να διαχωρίζονται σε αυτούς που έχουν κάνει εμβόλιο και σε αυτούς που δεν έκαναν. Υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής.

Μακριά από τους Έλληνες η υποχρεωτικότητα είναι το σημείο κλειδί, μακριά από τον κόσμο, από τον πλανήτη η υποχρεωτικότητα, για αυτό το πράγμα θα κάνουμε το οτιδήποτε. Έχουμε έντονες αντιστάσεις, όχι μόνο εμείς είναι όλος φαντάζομαι ο κόσμος της ιατρικής, ο οποίος απορεί γιατί το συζητάμε αυτό το πράγμα. Μπορούμε να συστήνουμε ένα εμβόλιο, μπορούμε να προτείνουμε και να παροτρύνουμε τους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να το κάνουν αλλά όχι να το επιβάλουμε… αυτό στην ιατρική αποτελεί θέσφατο».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Φαίδωνα Βόβολη και παρακολουθήστε το video που απέσπασε χιλιάδες likes και σχόλια από τους φίλους του διάσημου καρδιολόγου:

“Θα πρέπει να υπάρξουν πλήρεις έρευνες κάποιων ετών δημοσιευμένες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Και το καλύτερο εμβόλιο να είναι, πάλι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ δεν μπορεί να υπάρξει.

Ούτε φυσικά ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ (απαγορεύσεις και έμμεση υποχρεωτικότητα) ή COVID PASS κτλ.

Αυτά είναι υποχρεωτικότητες.

Θα φτάσουμε ως τα διεθνή δικαστήρια αν χρειαστεί.

Στην ιατρική δεν υποχρεώνουμε, δεν φακελώνουμε.

ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΕΣ (ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ)

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΡΘΗ ΣΚΕΨΗ

ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ”

Παρακολουθήστε το video του Φαίδωνα Βόβολη από το προσωπικό του κανάλι στο youtube. 

Πηγή: Τι αποκάλυψε ο Φαίδων Βόβολης για το εμβόλιο για τον κορονοϊό – Ο διάσημος καρδιολόγος λέει ναι στα εμβόλια όχι στις υποχρεωτικότητες (video)

Σχετικά Άρθρα

Δυσλεξία: ένα χάρισμα με άσχημη ονομασία

Egnatiapress

Για ποιο λόγο να στραφούμε στην χορτοφαγία;

Egnatiapress

Ευλογιά των πιθήκων: «Όχι» σε μαζικό εμβολιασμό από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Egnatiapress

Εργαζόμενοι στο Θεαγένειο: «Είμαστε το μοναδικό νοσοκομείο που δεν πληρώνονται οι υπερωρίες»

thodoris

ΕΣΥ: Με προτεραιότητα θα γίνονται τα τεστ στους υγειονομικούς

Egnatiapress

Β. Παπαευαγγέλου: Η Όμικρον δεν είναι μία απλή ίωση για τους άνω των 65 ετών

Egnatiapress