Egnatia Press
Υγεία

Τι σημαίνει όταν βλέπουμε τον/την πρώην μας στο όνειρό μας;

Τι σημαίνει όταν βλέπουμε τον/την πρώην μας στο όνειρό μας;

Τα όνειρα που βλέπουμε είναι κατά κύριο λόγο προϊόν του υποσυνείδητού μας. Δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό των ονείρων μας δεν είναι οιωνός για κάτι που θα συμβεί μελλοντικά και πολλές φορές δεν αντικατοπτρίζουν καν αυτά που θέλουμε.

Για αυτό το λόγο όταν βλέπουμε κάτι θετικό δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι θα συμβεί και να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας εκεί και αντίστοιχα όταν βλέπουμε κάτι αρνητικό δεν πρέπει να αγχωνόμαστε ούτε να μας χαλάει η διάθεση.

Φυσικά κάποια από αυτά τα όνειρα παραείναι αληθινά και είναι αναπόφευκτο να μην μας επηρεάσουν καθόλοου αρκεί να ξέρουμε πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μεγάλο μέρος των ανθρώπων, θεωρεί ότι τα όνειρα δεν έχουν απολύτως καμία σημασία και είναι απλά ιστορίες του μυαλού.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τους έρωτες η κλινική ψυχολόγος Michael Kinsey, ξεκαθαρίζει το εξής: «Τα όνειρα με άλλα πρόσωπα και στην πιο προκειμένη ενός παλιού έρωτα, ενός πρώην ή του αγοριού που απλά θέλαμε στο Λύκειο, έχει να κάνει αποκλειστικά με εμάς. Όταν λοιπόν ξυπνήσουμε και φέρουμε στο νου μας το όνειρο, θα πρέπει να αναλογιστούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου αυτού. Είναι περιπετειώδης; Είναι πετυχημένος; Είναι ανώριμος; Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν πιθανότατα να έχει χαρακτηριστικά τα οποία υποσυνείδητα θα ήθελες να έχεις κι εσύ».

Παρακάτω, σου έχω επιγραμματικά τι σημαίνει κάθε ξεχωριστό όνειρο σύμφωνα με την ψυχολογία. Δεν ξέρω αν θα σου φανεί χρήσιμο, αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον:

Ο «έρωτάς σου» σε φιλάει:

Πιθανότατα βρίσκεσαι σε τέλμα στη ζωή σου, και μέσω αυτού του φιλιού αναζητάς τρόπους ώστε να μπορέσεις να… ξεκολλήσεις.

Ο «έρωτάς σου» βγαίνει με άλλη γυναίκα:

Είναι ο φόβος της εγκατάλειψης, σε οποιονδήποτε τομέα στη ζωή σου και όχι μόνο στον ερωτικό. Μήπως να χαλάρωνες λίγο; Υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπούν πραγματικά.

Φοβάσαι να τον πλησιάσεις και να του δείξεις τα συναισθήματά σου:

Μήπως είσαι πολύ ντροπαλή; Μήπως στην πραγματική σου ζωή θέλεις να ζητήσεις αύξηση και συνέχεια το αναβάλλεις; Μήπως αναβάλλεις και εκείνη τη σοβαρή κουβέντα με τη φίλη σου ή τον αγαπημένο σου; Ή μήπως θέλεις να αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον και το άγνωστο σε τρομάζει; Μάλλον σου λείπει αυτοπεποίθηση όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Περνάς ποιοτικό χρόνο με τον έρωτα της εφηβείας σου:

Η παιδική και εφηβική ηλικία χαρακτηρίζονται από αθωότητα και από τη σιγουριά ότι ξέρεις τι ζητάς από τη ζωή, χωρίς να υπολογίζεις εξωτερικούς παράγοντες-οι οποίοι υπάρχουν αλλά είσαι πολύ μικρός για να τους γνωρίζεις-. Μήπως λοιπόν χρειάζεσαι λίγο πάθος στη ζωή σου; Λίγη παραπάνω θέληση για να πετύχεις εκείνον τον στόχο; Ή μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις έναν στόχο;

Τα ξαναβρήκες με τον πρώην σου:

Κλασικό όνειρο το οποίο πιθανότατα όλοι μας έχουμε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Όχι δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου, ούτε ότι είσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του. Η ουσιαστική σημασία του ονείρου, είναι ότι είσαι κολλημένη στο παρελθόν και απλά φοβάσαι να ζήσεις το μέλλον. Μήπως όμως ήρθε η ώρα;

Ερωτεύτηκες έναν απολύτως άγνωστο:

Άφησες τους γνωστούς και το έριξες στους αγνώστους. Όχι μην ανησυχείς, αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Σημαίνει ότι είσαι έτοιμη για αλλαγές και ρίσκα. Μάλιστα το θέλεις τόσο πολύ, που πιθανότατα μέσα στο επόμενο διάστημα να το καταφέρεις κιόλας!

 

 

 

από το ygeianews.gr

Πηγή: Τι σημαίνει όταν βλέπουμε τον/την πρώην μας στο όνειρό μας;

Σχετικά Άρθρα

ΕΜΑ: Η μετάλλαξη Δέλτα θα αντιπροσωπεύει το 90% των κρουσμάτων στην ΕΕ

Egnatiapress

Επεξεργασμένα τρόφιμα: Επηρεάζουν την υγεία μας και πόσο

Egnatiapress

Υπουργείο Υγείας: Οδηγός προστασίας των πολιτών από την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω πυρκαγιάς

Egnatiapress

Η Pfizer κατέθεσε αίτημα για επείγουσα έγκριση του εμβολίου του κορονοϊού

Egnatiapress

Υγεία: Αν θες να μην ασθενείς ποτέ αυτός είναι ο τρόπος

Egnatiapress

Μετάλλαξη Όμικρον: Εννέα συμπτώματα που εμφανίζονται σε πλήρως εμβολιασμένους

egnatia2021

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα