Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης σχολιάζει τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνει για τις εικόνες ντροπής που διαδραματίστηκαν.

“Η χθεσινή εικόνα που είδαμε όλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια εικόνα ντροπής για την πόλη αλλά και για την ίδια την Κυβέρνηση η οποία και έχει την πολιτική ευθύνη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.
Από την πρώτη μέρα, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής ανέφερε ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα συνεισφέρει τίποτα στη επίλυση των ζητημάτων ανομίας και παραβατικών συμπεριφορών μέσα στα πανεπιστήμια και campus.

Το ίδιο ακριβώς είχε επαναληφθεί και με την κατάργηση του Ασύλου που τόσο έντονα διαφήμιζε η Κυβέρνηση, ότι θα επιλύσει όλες τις παθογένειες του Ελληνικού Πανεπιστημίου.”, αναφέρεται στη δημοσίευση και συμπληρώνουν:

“Δεν είναι τυχαίο ότι παρόμοια άποψη έχει αναδείξει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την ανάγκη ύπαρξης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση, και με το Άσυλο και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιλέγει να πολιτεύεται βασιζόμενη στην ιδεοληψία στελεχών της, με όρους επικοινωνίας και διαχείρισης της εκλογικής τους πελατείας.

Δεν κλείνουμε τα μάτια σε πρακτικές που κρατάνε πίσω τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Πολιτική βούληση χρειάζεται, για εφαρμογή του νόμου όταν απαιτείται και όταν διαπιστώνονται παραβατικές και εγκληματικές πράξεις. Αντιθέτως όταν πολιτεύεσαι μόνο επικοινωνιακά και οι πρακτικές σου οδηγούν στη συνεχή υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.

Καταδικάζουμε τις αναίτιες επιθέσεις της Αστυνομίας με χημικά σε φοιτητές και φοιτήτριες, νέους και νέες που ήταν απλά θεατές σε μια μουσική συναυλία. Ήταν εκ των πραγμάτων αστοχία ή πονηρή σκέψη να υπάρχει συναυλία στο χώρο του Αριστοτελείου και την ίδια ώρα σε απόσταση βολής να υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ. Κάποιοι επωφελήθηκαν από τα χθεσινά γεγονότα, να προβάλουν το δικό τους αφήγημα για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ποτέ δεν ταυτίστηκε ούτε «έκλεισε το μάτι» στη χρήση βίας από την πλευρά ομάδων που επιθυμούν να δημιουργήσουν σκηνικό ανομίας μέσα στα Πανεπιστήμια.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου. Υπερασπιζόμαστε το Ανοικτό και Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο.

Η Κυβέρνηση, πριν να είναι αργά, να αναστείλει το θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Ας αναρωτηθεί η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, η κοινωνία της πόλης, όλοι οι πολίτες αν η κατάσταση βρίσκεται σε καλύτερο ή χειρότερο επίπεδο μετά τις ιδεοληπτικές πρακτικές της Κυβέρνησης.”