Egnatia Press
Κόσμος

Τουρκία: Αντιδήμαρχος του Ερντογάν ζητά δημόσια να κρεμαστούν οι βουλευτές των κεμαλιστών

Τουρκία: Αντιδήμαρχος του Ερντογάν ζητά δημόσια να κρεμαστούν οι βουλευτές των κεμαλιστών

Το κύριο αντιπολιτευτικό Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας (CHP) υπέβαλε μήνυση εναντίον ενός αντιδημάρχου από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα σχόλιά του που στοχοποιούσαν πολιτικούς του CHP, σε ένα σκηνικό που καταδεικνύει για ακόμα μία φορά το επίπεδο επιθετικής ρητορικής των κυβερνητικών στελεχών που αρκετές φορές δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν να μεγαλώσουν το υπάρχον εμφύλιο χάσμα ισλαμιστών-κοσμικών.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον βουλευτή του CHP, Αζίζ Αϊντινλίκ, που εκπροσωπεί τη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα, αλλά και από επάρχους και περιφερειάρχες του CHP στη Σανλιούρφα.

«Το CHP είναι ένα κόμμα που έχει λάβει 11,5 εκατομμύρια ψήφους [στις τελευταίες εκλογές] και ένα άτομο που αποκαλεί αυτό το κόμμα ‘καταραμένο’ και λέει ότι θέλει να κρεμάσει αξιωματούχους του CHP θα υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της δικαστικής εξουσίας», δήλωσε ο βουλευτής Αϊντινλίκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANKA.

Η μήνυση αφορούσε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ναβί Τσοκάν, αντιδημάρχου του Ακτσακαλέ της Σανλιούρφα, ο οποίος κάλεσε τις αρχές να «κρεμάσουν» πολιτικούς του CHP.

«Υπάρχει άλλο καταραμένο κόμμα στη γη, όπως το CHP, το οποίο να συνεχίζει με την πολιτική πατροναρίσματος απέναντι στους ανθρώπους αυτής της χώρας από την ημέρα που ιδρύθηκε; Αυτή τη φορά, η [CHP] είναι μετά από πολιτικές που στοχεύουν στους πνεύμονές μας. Είναι απαραίτητο να κρεμαστούν αυτοί [οι πολιτικοί του CHP] «, δήλωσε ο Τσοκάν σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σχόλια του αντιδημάρχου ΑΚΡ προκάλεσαν έντονη οργή, με τον βουλευτή του CHP, Μαχμούτ Τανάλ, να λέει ότι ένα τέτοιο άτομο δεν πρέπει να είναι δημόσιος υπάλληλος.

«Θα πρέπει επίσης να εξηγηθεί το πώς αυτό το άτομο μεταφέρθηκε στη θέση του αντιδημάρχου στο Δήμο Ακτσακαλέ όταν υπηρετούσε ως υπάλληλος του γραφείου του Κυβερνήτη της Σανλιούρφα», είπε ο Τανάλ σε μια σειρά από tweets στις 6 Αυγούστου, παραθέτοντας επίσης τα tweet του Τσοκάν.

Ο Tανάλ είπε ότι όχι μόνο οι αναρτήσεις του Τσοκάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρουν στοιχεία εγκλήματος λόγω «υποκίνησης εχθρότητας και μίσους», αλλά και ο νόμος της Τουρκίας υπ’ αριθ. 657 για τους δημόσιους υπαλλήλους καθιστά σαφές ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να ασκούν πολιτική.

Ο κυβερνήτης της σχετικής επαρχίας είναι νομικά υποχρεωμένος να παραπέμψει έναν δημόσιο υπάλληλο στη δικαιοσύνη ενόψει εγκληματικών πράξεων ή οποιασδήποτε πράξης που «δεν συμμορφώνεται με τον νόμο περί δημοσίων υπαλλήλων», είπε ο Tανάλ.

«Κυβερνήτη της Σανλιούρφα, Αμπντουλάχ Έριν, αναμένουμε να διασφαλίσετε ότι θα υποβληθεί μήνυση στον Γενικό Εισαγγελέα κατά του προαναφερθέντος δημόσιου υπαλλήλου, ο οποίος βρίσκεται υπό την ευθύνη και την επιτήρησή σας, λόγω των εγκλημάτων που αναφέρονται στον τουρκικό ποινικό κώδικα και ότι θα τιμωρηθεί», έγραψε ο Tανάλ.

Πηγή: Τουρκία: Αντιδήμαρχος του Ερντογάν ζητά δημόσια να κρεμαστούν οι βουλευτές των κεμαλιστών

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία, Καλίν: «Κάποιοι πρέπει να μείνουμε σε επαφή με τη Ρωσία»

Egnatiapress

Σοκ στην Υεμένη: 85 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες σε ποδοπάτημα πλήθους

giannis

Κόντε: Ελεύθερες οι μετακινήσεις των Ιταλών στο εσωτερικό της χώρας

Egnatiapress

Υψηλή επίδοση στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στη θεματική «Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα»

thodoris

Σερβία: Μετανάστες λήστεψαν ενορίτες εν μέσω Θείας Λειτουργίας

Egnatiapress

Ο Αλ Πατσίνο αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη: «Έδωσε πνοή στο Σέρπικο, θα τον θυμόμαστε για πάντα»

Egnatiapress